Afbeelding bij artikel
Blog Muziek
Datum
01 mei 2023

De allerbeste bruiloftmuziek voor jouw trouwfeest!

Op zoek naar de perfecte bruiloftmuziek voor jouw trouwfeest?
Daar gaan wij je bij helpen. Misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van de planning, de bruiloftmuziek tijdens je trouwfeest. De muziek kan emoties naar boven brengen; muziek kan jullie persoonlijke verhaal vertellen, of misschien wel dat van je dierbaren.

Wij zijn allemaal bekend met het liedje waarop we voor het eerst geschuifeld hebben. Bovendien beoordeel je of de muziek die tijdens de ceremonie wordt gespeeld, bij het thema en natuurlijk tijdens de ceremonie past.Het is belangrijk om samen te zitten en te bedenken of jullie speciale nummers hebben samen. Is er bijvoorbeeld een speciaal nummer gedraaid toen je partner je ten huwelijk vroeg? Hebben je ouders een mooi nummer gedraaid tijdens hun bruiloft? Muziek brengt emoties naar boven. Muziek kan jullie persoonlijke verhaal vertellen, of misschien wel dat van je dierbaren.

Muziek kan daar een steentje aan bijdragen en zorgt ook voor rustmomenten in de ceremonie tussen het officiële gedeelte. We herinneren ons allemaal nog wel de traan van Koningin Maxima. Carel Kraayenhof speelde 'Adiós Nonino' toen haar vader niet bij het huwelijk aanwezig kon zijn. Het trillende lipje, de blik naar Willem Alexander en natuurlijk de tranen. Dit is wat muziek doet!

Bij een wettelijke ceremonie zijn er meestal 3 tot 5 nummers mogelijk bij de gemeente. Deze momenten zijn vaak binnenkomst, na huwelijkssluiting/kus, tijdens tekenen akte en een slotlied.

Tijdens een kerkelijke ceremonie worden gemiddeld zo'n 6 tot 8 nummers gezongen op de volgende momenten: binnenkomst, tussenzang, ontsteken huwelijkskaars, klaarmaken tafel, communie, Ave Maria en slotlied.

Wanneer u een onvergetelijk feest wilt organiseren, is een live band natuurlijk de aangewezen optie! Live muziek zorgt ervoor dat je gasten lekker kunnen dansen en een band speelt natuurlijk weer in op de wensen van jullie en jullie publiek. Zullen de oude bangers uit de jaren 80 weer tot leven komen? Dan gaan ze wat meer draaien om het feest te laten slagen!

Blog muziek bruiloft

De Ceremonie

De ceremonie is het moment op je bruiloft dat je het langst bij je draagt. Het moment dat je naar het altaar loopt, het moment dat je “ja" gaat zeggen en het moment dat je éindelijk als man en vrouw de ceremonie verlaat zijn stuk voor stuk momenten die je nooit meer gaat vergeten. De muziek die je hiervoor kiest is daarom een belangrijk onderdeel. Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten op een rij gezet.

Ceremonie playlist

 

Entree van het feest

Bij de binnenkomst van het feest kun je meteen de sfeer bepalen. Ga je voor een romantische stemming, een jazzy sound of mag het dak er gelijk af? En hoe creëer je nu bijvoorbeeld die feestelijk stemming gelijk? Een ding is zeker, vrolijke en dansbare muziek is áltijd goed en wij hebben wat voorbeelden voor je.  

Entree playlist

 

Openingsdans

De openingsdans is het eerste moment dat jullie dansen als getrouwd koppel. Dit is een super romantisch moment tussen jou en je partner en dit zie je ook vaak terug in de muziekkeuze voor dit moment. Hier hebben we de perfecte liedjes voor deze bijzondere dans op een rij gezet.

Openingsdans playlist

 

Het feest

Dit is het moment om lekker los te gaan. Als je gasten en natuurlijk het bruidspaar verzamelen zich op de de dansvloer om jullie liefde gezamenlijk te vieren. De hapjes en drankjes worden rondgebracht en ook de Nederlandse hitsje mogen niet ontbreken voor dat echte saamhorigheids- en feestgevoel. Daarom hebben we een lijst gemaakt van liedjes die je niet wil missen op jouw trouwfeest.

Feest playlist

 

Het laatste liedje

Dit is de afsluiting van deze mooie dag. Het laatste moment voor je vertrekt naar de huwelijksnacht. Dit kun je afsluiten met een echte klapper of een rustige liedje. Dit zijn wat voorbeelden ter inspiratie.  

We hopen dat je inspiratie hebt opgedaan voor jouw ultieme muziekkeuze.  Wij hebben een afspeellijst gemaakt op Spotify om je alvast een handje te helpen met de eerste stappen naar een muzieklijst die bij jou past. 

Het laatste liedje playlist

Ben jij druk bezig met het regelen van jouw trouwdag maar heb jij nog geen "Yes" tegen jouw trouwjurk of trouwpak gezegd? Onze stylisten staan klaar om met jou op zoek te gaan naar de jurk of het pak van jouw dromen. Maak snel een afspraak en bezoek de grootste bruidsmodezaak van de wereld!

Maak een afspraak