Ramona Koonings

Ramona Koonings

Geboren ondernemer

Ramona Koonings is een Brabantse trouwjurkenontwerpster, ondernemer, tv-persoonlijkheid, leider in de industrie en een echt familiemens. Toen Ramona op 14-jarige leeftijd als koffiemeisje aan de slag ging in de bruidsmodezaak van meneer en mevrouw Koonings, was al snel duidelijk dat ze bruiste van ambitie. Als vanzelf werd ze meegevoerd in het ondernemerschap en de bruidsmodewereld. Toen meneer en mevrouw Koonings besloten de zaak te verkopen, vertrouwden ze deze maar één iemand toe: de toen 17-jarige Ramona. Samen met haar moeder Ineke greep ze deze kans met beide handen aan.

If you can dream it, you can do it

In de jaren die volgden wist Ramona haar zaak steeds meer te laten groeien. Ze ontwikkelde zich van koffiemeisje naar styliste naar designer. De ene na de andere bruidsmodecollectie werd geïntroduceerd en Koonings verrees op meerdere locaties. Ramona’s ultieme droom? Een ultieme trouwbeleving neerzetten onder één dak. Een unieke plek creëren waar de realiteit even ophoudt en je zo ver mag wegdromen als je fantasie je kan brengen. Op meesterlijke wijze wist Ramona haar droom om te zetten in werkelijkheid. Deze werkelijkheid is haar cadeau aan alle bruidsparen, hun families en hun vrienden. Met haar credo ‘If you can dream it, you can do it’ verraste Ramona in 2018 de wereld met een verbluffend trouwpaleis van 11.000 m2, waarin zich een immens grote, sprookjesachtige shopbeleving voltrekt. Met trots mag Ramona zichzelf eigenaresse noemen van de grootste bruidsmodezaak ter wereld. Dagelijks vinden onbekende en bekende bruiden uit binnen- en buitenland de weg naar Koonings The Wedding Palace.

Koonings Ramona Koonings

Ramona Koonings Couture

Koonings The Wedding Palace weerspiegelt Ramona’s ongekende daadkracht en ondernemingsvermogen. Om haar passie voor bruidsmode nóg meer te laten spreken, ontwerpt ze ieder jaar haar eigen bruidscollectie ‘Ramona Koonings Couture’ die exclusief bij House of Bridal, een unieke salon binnen Koonings The Wedding Palace verkrijgbaar is. Ramona Koonings Couture is het resultaat van Ramona’s jarenlange kennis en ervaring in combinatie met de laatste trends, samengebracht in één unieke collectie. Speciaal voor de bruid die graag gezien wil worden en het stralende middelpunt wil zijn op haar trouwdag. Elke jurk is een uniek design; een statement piece met een ware couture look and feel, ontworpen door Ramona zelf. Dankzij haar eigen collectie, ontwikkelde Ramona zich als de meest toonaangevende bruidsmodeontwerper van Nederland. Naast al haar activiteiten als ondernemer en ontwerper, is Ramona Koonings host van het populaire TLC-programma Say Yes To The Dress Benelux.

Bekijk de collectie

Say Yes to the Dress

Al zeven seizoenen lang is Ramona Koonings het vaste gezicht van het populaire TLC-programma Say Yes to the Dress dat opgenomen wordt bij Koonings. En ieder seizoen weer is het grootser dan ooit tevoren! We krijgen een exclusief kijkje hoe het eraan toe gaat in ’s werelds grootste bruidsmodezaak. De bruiden worden naast Ramona ook bijgestaan door de ervaren Koonings stylisten en presentator Fred van Leer.

Koonings Say Yes to the Dress Benelux
Koonings Married At First Sight

Married At First Sight

Verschillende koppels gaan het Married At First Sight experiment van hun leven aan door met elkaar te trouwen, zonder elkaar ooit eerder gezien te hebben. Ze leggen hiermee het liefdes-lot compleet in de handen van de wetenschap. Het bijzondere traject begint voor de bruiden met het uitzoeken van de trouwjurk en Koonings is hiermee de eerste stop van dit grootste avontuur. Ramona Koonings helpt de bruiden dé jurk te vinden waarbij ze aan het altaar verschijnen.

Ramona Koonings
Ramona Koonings Bruid
Ramona Koonings Bruid

Accepteer de cookies om de Instagram feed widget van Ramona Koonings te kunnen zien.

Ben jij een Ramona Koonings bruid?

Bekijk hier de Ramona Koonings Couture collectie