Geschiedenis

Er was eens..

Het sprookje van Koonings The Wedding Palace begon in het jaar 1968 toen Jos en Jo Koonings een kledingatelier begonnen. Locatie: de schuur naast hun huis in Zeilberg. Al snel werd het assortiment uitgebreid met bruidsjurken. Hoera, Koonings Bruidsmode was geboren! Door het grote succes was uitbreiding noodzakelijk. Een verhuizing naar een ruimer pand aan de Kerkstraat in Deurne volgde. 

Op 14-jarige leeftijd begon Ineke in het atelier van haar tante Jo, de latere mevrouw Koonings. Ze leerde de fijne kneepjes van het kleermakersvak en stortte zich later ook in het maken van bruidsjurken. Inekes dochter Ramona was 14 jaar toen zij als koffiemeisje in de zaak begon. Binnen no time ontwikkelde ze zich tot een ondernemende verkoopster die bruiste van ambitie.

Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis
Koonings Geschiedenis

2000 - 2014

Op haar 17e krijgt Ramona de kans om samen met haar moeder de zaak van oom en tante over te nemen. Als jonge ondernemer neemt ze al gauw het initiatief om naast bruidsjurken ook trouwpakken in de collectie op te nemen. Koonings Bruidsmode wordt Koonings Bruid & Bruidegom. In de loop der jaren wordt het familiebedrijf uitgebreid met een herenzaak, een dameszaak met avondkleding en een vestiging in Den Bosch.

Om klanten op één plek te kunnen ontvangen, verhuist Koonings in 2005 naar een toplocatie aan de rand van Deurne. Wie dacht dat Ramona’s droom daarmee vervuld was, heeft het mis. Na een ingrijpende verbouwing volgt in 2014 de grand opening van Koonings The Wedding Palace aan de Dukaat 5a; dé plek waar je wordt ondergedompeld in de magische wereld van trouwen.

KOONINGS THE WEDDING PALACE 2.0 | 2018 – 2024

Onder haar persoonlijke credo ‘If you can dream it, you can do it’ begint Ramona al snel daarna opnieuw met het creëren en uitvoeren van ongekende plannen. En zo verrijst in 2018 op het aangrenzende weiland van Koonings The Wedding Palace de volgende ambitieuze uitbreiding: ‘The Westwing’ van ruim 6.000 m2. Ramona’s missie om bruiden een sensationele totaalbeleving te bieden, en ze mee te nemen in een spectaculaire droomwereld is -op zijn zachtst gezegd- geslaagd.

Na een allesovertreffende opening in oktober 2018, mag Koonings The Wedding Palace zich met recht de grootste bruidsmodezaak ter wereld noemen: een one-stop-for-all shopbeleving van 11.000 m2 met een gigantische collectie bruidsjurken, trouwpakken, herenmodemode voor bruidsmeisjes, feestelijke kinderkleding, gala- en cocktailjurken, schoenen, accessoires en goodies. Bij Koonings The Wedding Palace kun je terecht voor de meest exclusieve trends in bruidsmode. Een totaalbeleving die compleet wordt gemaakt met een hapje en een drankje bij restaurant Inekes, shoppen in The Goodiestore of genieten in Koonings Beautysalon.

Koonings Geschiedenis
Demetrios showroom bij Koonings
Modeca showroom bij Koonings
Ladybird showroom bij Koonings
Koonings Herenzaak
Accessoires
Koonings Avondmode Bruidsmeisjes Flowergirls