Afbeelding bij artikel
Blog own collection
Datum
01 november 2019

My very first own collection

Ik was pas zeventien toen ik de kans kreeg om Bruidsmodezaak Koonings over te nemen. Super spannend, maar ik heb de uitdaging met beide handen aangegrepen. En met het overnemen van het bedrijf kwam ook een andere grote droom van me een stukje dichterbij: het ontwerpen van een eigen collectie!

Blog own collection

De eerste jurk die ik helemaal zelfstandig ontwierp bevatte ontelbare glitters, pareltjes en pailletten. Ik was in de wolken met de jurk, maar was vooral benieuwd wat toekomstige bruiden er van zouden vinden. Ik wilde iets unieks en een statementjurk voor iedere bruid maken. Gelukkig hoefde ik niet lang onzeker te zijn: al direct na de lancering van mijn eerste eigen collectie waren alle bruiden super enthousiast. Vanaf het moment dat de jurken in ons weddingpalace hingen, vielen vele monden open.

Het is een uitdaging om ieder jaar weer jurken te ontwerpen die de bruid van nu graag aan doet. Ik heb jarenlange ervaring en kennis op het gebied van bruidsjurken en weet daardoor heel goed wat bruiden mooi vinden. Maar stijlen en trends wisselen razendsnel, dus ik moet mezelf blijven uitdagen om iedere keer weer raak te schieten. Dat maakt het ontwerpen ook extra leuk. En af en toe ben ik zelf degene die een trend in zet. Dat doe ik door een beetje buiten de lijntjes te kleuren. Wat andere collecties missen, vind je in mijn eigen collectie. Ken jij de trouwjurk van Kim Kötter bijvoorbeeld? De glittersterren die je op haar jurk ziet, waren toen zij ten huwelijk werd gevraagd door haar grote liefde Jaap Reesema nog niet bekend als stof voor bruidsjurken. Ik zocht echter iets bijzonders en in het oog springend. Kim was ook dolenthousiast toen ik haar het ontwerp met sterrenmotief liet zien. En nu, in de huidige collectie, heb ik ook een paar jurken ontworpen met die prachtige sterrenstof. De vele verschillende details zorgen er voor dat elke jurk uniek is. Wie weet komt het sterrenmotief in mijn komende collectie weer terug, want ook die komt steeds dichterbij. En de lancering van zo’n nieuwe collectie blijft iedere keer weer net zo spannend als die eerste, dat begrijp je wel.

Ik ga weer snel verder om nieuwe dingen creëren. I’ll keep you posted!

Ramona handtekening