Afbeelding bij artikel
Haartrends 2021
Datum
01 november 2021

Dé haartrends van 2021

70's & 80's hair

70’s & 80’s hair, we love it! Je ziet het overal in terug, alle trends genoemd in deze blog zijn geïnspireerd op deze tijd. Wat je heel veel ziet nu zijn de grove waves. Ook de volle pony, de middenscheiding en de curtain bangs die hierbij horen zijn niet weg te denken uit het beeld van de 70’s en 80’s.  Wat je natuurlijk niet mag vergeten zijn de bob en het shaggy hair! 

De Curtain bang is een echte comeback en blijft dé trend in 2021!

Celebraties en BNérs rocken deze look al langere tijd over de rode lopers, op televisie en socialmedia.  De curtain bang is ideaal voor degende die graag iets anders willen maar het niet durven om helemaal ‘out of de box’ te gaan.

De Curtain bangs is een pony die in laagjes wordt geknipt waardoor de pony als een soort gordijntje langs je gezicht valt. Het is een subtiele en speelse verandering die ervoor zorgt dat je wat meer speling en eigenwijsheid in het gezicht krijgt. Het kan sluik haar een echte boost geven doordat het meer volume creëert en kan de vorming van het hoofd mooi accentueren. Door leuke highlights in de plukjes geef je er nog een extra touch aan.

Shaggy hair

De shag haircut is een bekende haarstijl die vooral in de jaren 70 en 80 veel werd gedragen. Met deze robuuste haarstijl ui de flowerpower tijd heb je een nieuwe en stoere look. Dat komt vooral door de laagjes, de uitstekende puntjes en volume die kenmerkend zijn voor deze stijl. Dus als je ’s ochtends niet veel tijd hebt, of wilt nemen voor je haren dan is deze ‘i just got ou of bed look’ super geschikt voor jou! Het maakt ook niet uit of je dik, dun, krullend of steil haar hebt, want deze haarstijl is toegankelijk voor alle haartypes. Wij zijn er in ieder geval fan van!

Haartrends
Blog haartrends
Haartrends

Haarkleuring trends 2021

De kappers zijn ondertussen alweer een tijdje dicht, dus momenteel kijken wij heel erg uit naar de volgende afspraken. Ben jij van plan om je haren te laten kleuren? Zet je dan maar schrap voor de nodige dosis inspiratie, want hieronder vind je de haarkleur trends van 2021.

Als wij naar de trends voor 2021 kijken dan zijn er twee dingen die opvallen. Enerzijds heb je veel natuurlijke kleuren die om weinig onderhoud vragen. Het afgelopen jaar, zijn er zoals iedereen weet, veel kappersafspraken niet door gegaan en daarom kiezen veel mensen voor een natuurlijkere haarkleur.

En dan heb je nog het tegenovergestelde, de afgelopen maanden experimenteerde men ook veel met hun haarkleur omdat ze alles zelf moesten doen. Zo doen een aantal fellere en opvallendere tinten het ook goed.

Hieronder vind je een opsomming van de trends van dit jaar!

Boterblond en ijsblond

Voor blondines wordt 2021 een topjaar, want ze hebben de keuze uit verschillende haarkleuren en boterblond is daar alvast eentje van. Deze zachte, blonde kleur staat vrijwel iedereen en is relatief makkelijk bij te houden. Tijdens de zomer kan je steeds een aantal highlights laten zetten voor een iets feller effect.

Hoe lichter, hoe beter? Dan hebben we goed nieuws, want ijsblond is een een echte trend die dit jaar ook zeker nog blijft hangen. Zeer geschikt voor mensen die al blond haar hebben van nature. Hierdoor krijg je een hele mooie overloop, want onderaan mag het haar gerust wat lichter zijn. Tip: Gebruik zeker regelmatig een zilvershampoo om te voorkomen dat de haren een gele gloed krijgen.

Opvallende hightlights en balayage 2.0

In de jaren 90 waren opvallende highlights al erg populair en in 2021 maakt deze trend een echte comeback. De durvers kiezen dan ook voor tinten die contrasteren met elkaar, maar ook als je dichter bij je eigen haarkleur wil blijven kan je deze trend zeker een keer proberen.

Wat ook leuk is bij deze trend is de balayage 2.0. Bij deze trend word de aanzet van je haar iets donkerder gekleurd of als je haar van nature al redelijk donker is dan kun je ook gewoon je eigen haarkleur behouden. Combineer de donkere aanzet met lichtere highlights waardoor het extra contrast geeft. Ook caramelkleurige tinten doen het hierbij goed. Deze techniek geeft je coupe meer diepte en demensie, waardoor je haar super mooi opvalt.

Koper en warm blond

Ben jij een redhead of heb je rood haar altijd al een willen proberen? Dan zijn de kopertinten helemaal voor jou gemaakt. Hierin kun je natuurlijk ook verschillende tinten combineren, van donker tot licht. Werken met een balayage en/of haighlights is ook een mooie optie. Ook is het bijhouden hiervan makkelijk. Het vergt namelijk minder onderhoud dan een koele blonde, of donker rode kleur.

Pasteltinten

Opvallendere tinten zijn in en dat hebben we vooral te danken aan de lockdown. Veel mensen experimenteerden thuis heel wat met verschillende pasteltinten en deze zullen we volgend jaar nog vaak zien. Vooral de zachte tinten zoals licht roze of paars doen het goed. Het enige nadeel is dat felgekleurde tinten de neiging hebben om snel te vervagen dus daarom adviseren wij altijd om een gepersonaliseerde kleurconditioner mee te nemen voor thuis. Wij gebruiken hiervoor FAB PRO van EVO, hiermee kunnen wij alle gewenste kleuren zelf samenstellen voor jou.

Moneypiece

De moneypiece is een trend waar wij dol op zijn! Bij deze trend worden de contouren van het haar rond je gezicht lichter gekleurd. De money piece komt uit de jaren 90 toen de chunky highlights een grote trend waren. Het effect is goed zichtbaar omdat het je gezicht als het ware omlijst. Daarnaast staat deze trend bijna bij iedereen, omdat je zelf kan bepalen hoe intens je het resultaat zou willen.

Maar je kunt deze trend ook heel natuurlijk toepassen, bijvoorbeeld in combinatie met highlights of een balayage. Hierdoor krijg je een sunkissed effect. Voor de echte durvers kun je er ook nog voor kiezen om er een felle of pasteltint in te doen, hierdoor geef je het nog een andere dimensie. 

Koffie en cappuccino tinten

Voor de dames die het haar graag wat donkerder willen houden zijn koffie en cappuccino tinten heel mooi! Je kunt ervoor kiezen om het een egale kleur te maken, bijvoorbeeld donker bruin tegen het zwart aan, zoals koffie. Of om er een extra touch aan te geven kun je er een mooie cappuccino tint aan toevoegen, bijvoorbeeld als money piece of highlights. Wij houden in ieder geval van deze kleur, want het past namelijk bij heel veel huidskleuren!