Afbeelding bij artikel
Blog schoenen
Datum
01 november 2021

Zo kies je de perfecte trouwschoenen

Het trouwseizoen staat voor de deur, je jurk is uitgezocht en je kunt niet wachten om dan eindelijk naar het altaar te lopen. Maar… in welke schoenen?

Koonings heeft het antwoord op je vraag met een uitgebreide trouwschoenencollectie met items waar je ook na je bruiloft volop van kunt genieten.

De bruidsschoen die je gaat dragen tijdens je grote dag is van veel factoren afhankelijk. Belangrijk is natuurlijk dat je schoen bij de look en feel van je jurk past, maar natuurlijk is comfort ook belangrijk. Het is namelijk een grote waarschijnlijkheid dat je deze schoen de hele dag, of een groot deel van de dag draagt. Ook de locatie van jullie bruiloft is een factor waarop je de keuze van je trouwschoen baseert. Met je killerheels over een zandstrand is natuurlijk niet het meest elegant.

Maar hoe kies je nu de juiste trouwschoen? Wij helpen je een “voetje” op weg.

Blog Schoenen

KIES EEN SCHOEN DIE BIJ JOU EN JE WENSEN PAST

Tegenwoordig hoeft een trouwschoen zeker niet alleen maar een degelijke ivoorkleurige schoen te zijn met een hak die zich eigenlijk geen hak mag noemen. Qua trouwschoenen is in deze tijd alles geoorloofd en dus kun jij jouw trouwschoenen helemaal aanpassen op jouw look, maar nog belangrijker; je kunt nu voor een schoen gaan die helemaal bij jou past.

Ben jij iemand die een kast vol sneakertjes heeft staan, dan kies je voor je grote dag ook niet zo snel voor een echte high heel. Wel zou je deze kunnen dragen tijdens het begin van je bruiloft en halverwege de dag gewoon lekker switchen naar een exemplaar waar je de hele avond op kunt dansen.

Daarnaast zijn er verschillende hakhoogtes verkrijgbaar. De meest geliefde hakhoogte is 8-12 cm. Dit is een mooie hakhoogte om elegantie te tonen, maar ook nog comfortabel is. Vaak ben je met deze hakhoogte ook niet (veel) groter dan je partner, want ook dat is iets waar veel bruiden rekening mee willen houden.

Ben je nerveus om de hele dag op hakken te lopen? Houd dan ongeveer de lengte van je pink aan voor de hakhoogte. Met deze hakhoogte balanceert de voet niet alleen op de bal van je voet, maar wordt je gewicht ook nog verdeeld naar de hak van je voet.

Het allerbelangrijkst is dat jouw schoen comfortabel zit en dat jij er blij van wordt. De trouwschoenen van Shoestories by Elsa, die bij Koonings verkocht worden zijn daarnaast voorzien van subtiele kussentjes, voor dat extra beetje draag- en danscomfort.

Blog schoenen
Blog schoenen
Blog schoenen

HOUD JE OUTFIT EN STIJL VAN DE BRUILOFT IN JE ACHTERHOOFD

Naast dat jouw trouwschoenen jouw persoonlijkheid moeten uitstralen is het ook “belangrijk” dat jouw schoenen mooi matchen bij jouw outfit, maar ook de stijl en locatie van je bruiloft. Vooral bij het dragen van een trouwjurk met split zullen je schoenen zichtbaar zijn. Je mag daarom in zo’n geval extra nadruk op je schoenen leggen en gaan voor een statement piece, zodat de schoen écht onderdeel wordt van je outfit. Dit mag natuurlijk altijd, maar in zo’n geval is je schoen nu eenmaal meer zichtbaar.

Ook de locatie en de stijl zijn een factor bij het uitzoeken van jouw trouwschoenen. Zo trouw je liever op een platte schoen op het strand en zorg je voor een mooie blokhak wanneer je in dat romantische kasteeltje in Toscane trouwt. Komt er een speciale kleur terug in het thema van jouw bruiloft? Waarom dan ook niet schoenen in die kleur?

 

WANNEER KOOP JE JE TROUWSCHOENEN EN HOE BEHANDEL JE ZE

Je koopt je trouwschoenen het liefst zo vroeg mogelijk, om verschillende redenen.

Je wilt dat je schoenen bij je jurk passen, zowel qua kleur en qua stijl, maar ook de hakhoogte is van belang bij het op lengte maken van je jurk. Tijdens het uitzoeken van jouw droomjurk hebben we bij Koonings verschillende passschoenen, waarmee je al een goed beeld kunt krijgen van jouw gewenste hakhoogte. Kom je de jurk voor de tweede keer passen, dan nemen we je graag mee naar onze speciaal ingerichte schoenenafdeling, waar je, nadat je je ogen hebt uitgekeken, jouw favoriete paar mee kunt nemen. Zo kun je direct zien of de schoenen die je op het oog hebt, matchen bij de rest van jouw look.

Wacht niet met het dragen van jouw trouwschoenen tot de dag van je bruiloft. Probeer ze in de tijd ervoor af en toe eens aan te doen, om ze in te lopen. Zo zitten je schoenen op de grote dag als pantoffels. We zouden niet aanraden ze aan te trekken voor een goede boswandeling, maar de stofzuiger door het huis halen of een gezellig avondje thuis borrelen met vriendinnen, waarop je af en toe naar de keuken loopt zijn écht prima opties.

Shoestories by Elsa heeft ook satijnen bruidsschoenen die je na je huwelijk kunt laten kleuren in iedere gewenste kleur. Zo draag jij jouw trouwschoenen nog wel een aantal jaren door naar leuke events en feestjes. Extra leuk om dan te weten dat je eigenlijk je trouwschoenen draagt.

Leuk extraatje:
Alle schoenen die we bij Koonings verkopen hebben een “something blue” in de zool. Heb je die ook al mooi in the pocket.