I love you with all my senses

Let's get decorating!

Afgelopen maanden heb je de stijl bepaald van je bruiloft. Hopelijk krijg je nog steeds kriebels in je buik van de gedachte aan hoe jullie bruiloft er uit zal komen te zien. Vanaf nu is het tijd om alle spinsels in je hoofd – en je pinterestboard – werkelijkheid te laten worden en ga je definitieve keuzes maken over de aankleding van jouw huwelijksdag. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan en spullen te gaan verzamelen, maar er bestaan tegenwoordig ook de allerleukste bedrijven, zoals Happy Vintage, die jou heel graag helpen met de perfecte decoratie voor jullie grote dag.

Iedere stijl vraagt natuurlijk om een andere aanpak.

Mailreis 11 maanden
Mailreis 11 maanden

De decoratie van je ceremonie en receptie zal een grote invloed hebben op de look en feel van jullie bruiloft. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de spullen die je inkoopt of huurt. Als je lekker zelf aan de slag gaat is het goed om je aan je moodboard te houden. Ga je met een leverancier in zee, let dan goed op de stijl die zij aanbieden, bespreek duidelijk je wensen en je budget. 

  1. Zoals eigenlijk alles bij je bruiloft is het belangrijk dat jullie je prettig voelen bij de keuzes die jullie maken, dus ook de aankleding. Probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en te gaan voor een stijl die echt bij jullie past, niet omdat het mooi utiziet op Pinterst. Allebei is natuurlijk een win-win.
  2. Stick to the theme. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Je mag er alleen van afwijken als jouw thema is: 'geen thema'. Maar stiekem dan moet je je nog aan de stijl houden. 
  3. Let op je budget. Heb je niet zoveel te besteden, maar wil je wel de aankleding van je dromen kun je ervoor kiezen om decoraties zelf te maken. Stiekem extra bijzonder.
  4. Ga je zelf aan de slag met decoratie of in zee met een leverancier? Zorg dan dat je op tijd zaken huurt of inkoopt. Zo ben je er zeker van dat jij je spullen tijdig in huis hebt en de voorpret natuurlijk al veel eerder kan beginnen. 
  5. Zelf aan de slag gaan, hoeft niet altijd goedkoper te zijn. Door een leverancier in de hand te nemen bespaar je heel veel tijd en op die manier vaak ook geld. Daarnaast blijf je niet zitten met alle spullen na je bruiloft en worden ze gewoon weer meegenomen. 

Time to bloom

Bloemen zijn voor veel huwelijken een van de meest belangrijke decoratie. Bloemen worden gebruikt als boeket, corsages, maar ook ter decoratie van de ceremonie, feestlocatie én dinertafels. Denk bijvoorbeeld aan mooie 'center pieces'.  

Deze laatste bespreken we deze maand. Over het boeket en de corsages hoef je je nog even geen zorgen te maken, al is het wel slim dit wel al in je achterhoofd te houden. Uiteindelijk will je wel dat dit matcht. 

Natuurlijk ben je ook al flink aan de slag met alle andere decoratie, maar bloemen zorgen wel voor die perfecte finishing touch en zorgen er vaak voor dat een mooi aangekleed feest transformeert naar een bruiloft. 

Welke bloem in welk seizoen

Allereerst is het belangrijk dat je weet in welk seizoen je gaat trouwen, want hiervan is ook je bloemkeuze afhankelijk. Uiteraard zijn er bepaalde bloemen het hele jaar door verkrijgbaar, maar het is ook leuk om een specifieke bloem voor het jaargetijde te gebruiken in je decoratie.

Welke stijl kies je

Daarnaast is het belangrijk dat je bloemen aansluiten bij de stijl van je bruiloft. Ga je bijvoorbeeld voor een bohemian of vintage bruiloft, dan zijn droogbloemen erg populair. Ga je juist voor classy en chique, dan wordt er vaak gekozen voor mooie rozen - he, dat rijmt! 

Voor welke momenten op mijn bruiloft wil ik bloemen

Bloemen worden niet alleen gebruikt als tafeldecoratie bij het diner, let er hier trouwens op dat de gasten elkaar wel nog kunnen zien, maar ook aan de ceremoniestoeltjes of kerkbanken. Misschien hebben jullie wel een prieeltje dat gedecoreerd wordt met bloemen en natuurlijk wil je bij het welkom ook mooie boeketten hebben staan. En wat dacht je van een bloemstuk voor de auto? 

Wissel af met grote en kleine boeketten en bloemstukken. Dit zorgt vaak voor meer sfeer dan wanneer je overal hetzelfde gebruikt. 

Trends in bloemen voor de bruiloft

Wij zijn natuurlijk geen bloemist, maar horen van onze leveranciers dat er vaak gekozen wordt voor hortensias, pioenrozen, gipskruid en eucalyptus. 

Uiteindelijk is er heel veel keuze en is er heel veel mogelijk. Voor het picture perfect is het goed om een bloemist in de hand te nemen, die samen met jou gaat kijken.

Mailreis 11 maanden

There is no sincere love than the love of food

Liefde gaat door de maag, zeker ook op je bruiloft. Nu je trouwjurk is uitgezocht, de datum vast staat en je locatie is bevestigd wordt het tijd om na te denken over de catering. Uiteraard ga je opzoek naar een cateraar die bij jou past, maar ook ga je kijken naar de indeling van jullie trouwdag om daar eetmomenten aan te koppelen. Hebben jullie een land als thema, dan is het natuurlijk leuk om alle eetmomenten uit deze keuken te doen, maar een festivalbruiloft met foodtrucks is natuurlijk ook te gek. Houd ook rekening met de locatie en overleg ook met hen de mogelijkheden.

Mailreis 11 maanden

Geef toe, de hapjes en drankjes tijdens je bruiloft zijn echt wel één van de leuke onderdelen. Je wilt zelf genieten, maar ook je gasten verrassen. Wij geven je heel graag wat tips voor leuke eetmomenten, want Team Koonings loves to eat!

Welkomstdrankje op je bruiloft

Start met een leuk welkomstdrankje voor je gasten, wat dacht je van een limoncello spritz bij een Italiaanse bruiloft of mooie watertaps met vers fruit en munt! Dit is sowieso een goede tip wanneer je op een warme zomerdag buiten trouwt. You gotta stay hydrated! 

Borrel of cocktailhour tijdens je bruiloft

Ga lekker Amerikaans en organiseer een cocktail of mocktail hour na de ceremonie. Je zou hier kleine hapjes bij kunnen serveren. 

Wat nou chique diner, wij hebben een pizzaparty

Een van onze favorieten is een pizzaparty. Geen chique gedoe, maar lekker genieten van slices pizza. Let wel op dat je niet knoeit op je jurk, misschien een extra servetje?

Festivalfood bruiloft

Creëer een festival vibe met een aantal kleine foodtrucks of foodstands. Succes gegarandeerd en iedereen kan kiezen wat hij of zij wil. 

Oesters op je bruiloft

Wil je je gasten volledig in de watten leggen en ben je zelf ook niet vies van een beetje luxe, laat dan een oesterbarrertje komen. Decadentie ten top, maar wel genieten.

Samen ontbijten op je grote dag

Wat dacht je van voorafgaand aan de receptie samen ontbijten of brunchen? Bagels, American Pancakes, sappen en een koffiebarretje? Zie je het al voor je? Wij ook! 

Midnight snacks

MIDNIGHT SNACKS! Misschien wel de belangrijkste maaltijd van jullie bruiloft! Na een hele dag genieten, vieren en dansen is een hapje alles wat je nodig hebt op dat moment.

Weet je, eigenlijk zijn er tal van leuke en bijzondere mogelijkheden. Belangrijk is wel dat je A) je budget in de gaten houdt, B) ook met je locatie overlegt wat mogelijk is C) dat jullie er blij van worden! 

Mailreis 11 maanden