Glam up your wedding

Op zoek naar de perfecte bruidssieraden

Het mag weer even helemaal om jou draaien. Jij hebt nog niet zo lang geleden je droomjurk gevonden, maar we weten ook dat accessoires je trouwlook helemaal perfect maken. Denk aan een mooie sluier, cape of opvallende oorbellen. Natuurlijk kun je alvast een afspraak maken om een kijkje te nemen op de accessoires afdeling van Koonings, maar ga vooral ook al inspiratie opdoen, zodat jij binnenkort, tijdens je vervolgafspraak voor het aanpassen van jouw jurk precies weet wat jij graag zou willen. Kijk naar accessoires die bij jou passen en jouw droomjurk nóg persoonlijker maken.

Ben je nog op zoek naar tips voor de perfecte accessoires? De stylistes van Koonings adviseren je graag bij het uitzoeken van de mooiste sieraden. Lees hier hun tips. 

Mailreis 8 maanden
Mailreis 8 maanden

You are the icing on my cake

Zelfs als je geen gebakliefhebber bent kan een bruidstaart niet ontbreken op je bruiloft. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende mogelijkheden in bruidstaarten, vormen en smaken dat deze volledig gepersonaliseerd kan worden. Wil je nu echt geen taart? Dan bestaat er tegenwoordig ook zoiets als een 'kaastaart'. Nee, geen cheesecake. Een Kaastaart. Een taart de bestaat uit volledige kazen, zo kun je het taartmoment én de borrel samenvoegen ;-) Ga eens opzoek naar leveranciers die de bruidstaart van je dromen kunnen maken. Ook bij taarten geldt dat er vaak taartenbakkers zijn die gespecialiseerd zijn in een bepaald soort taart, bijvoorbeeld een naked cakes, bridal cupcakes of de zojuist genoemde kaastaart. Let op! Koekebakkers zijn niet gewenst!

Twee toppers van bakkers die jou de perfecte traktatie zullen leveren op je trouwdag zijn Taartendroom.nl en Personaliseerjedonut.nl

Zo vind je de perfecte bruidstaart 

Stijl
Het is weer tijd om je Pinterestbord erbij te nemen en te kijken met welke soort bruidstaarten jij je bord hebt gevuld. Vaak zie je wel een patroon in wat je mooi vindt. Kijk ook naar de aankleding en decoratie van je bruiloft. Je gaat met jouw leverancier in gesprek over al je wensen. Een goede bakker stelt jou ook een aantal vragen om zo tot het beste eindresultaat te komen. Je mag in deze stap zeker ook nog meerdere leveranciers benaderen, maar weet je al precies wat je wil is het ook handig om gelijk al een pattisier te zoeken die gespecialiseerd is in deze stijl. Vraag ook naar een portfolio. Dat is niet alleen heel vermakelijk, maar laat ook de kwaliteiten van jouw leverancier zien. 

Smaak
Oké, heb je even? Over smaak valt niet te twisten, maar er is tegenwoordig zoveel mogelijk en vaak vinden we ook heel veel lekker. Uiteraard moeten jullie gaan voor die ene bijzondere smaak als dat echt is wat jullie willen, maar houd er ook rekening mee dat heel veel gasten vaak helemaal niet van die gewaagde smaken houden. Uiteraard kun je ook voor een middenweg gaan, door voor een taart te kiezen met verschillende smaken. Everybody happy! 

Grootte
Man man man.. Ook hierin zijn weer zoveel mogelijkheden, maar geldt ook weer; blij zo dicht mogelijk bij jezelf. Kijk, een bruidstaart van 3 meter hoog die je met een zwaard moet aansnijden is te gek. Maar wanneer je ervoor kiest om intiem te trouwen is deze taart waarschijnlijk groter dan je trouwlocatie. Daarnaast houd je rekening met het aantal gasten. Je wilt natuurlijk dat iedereen kan smullen van jullie taart, maar misschien wil je ook wel een laag invriezen voor jullie 1-jarig jubilieum. Geen zin in taart. Cupcakes en donuts zijn een mega leuk alternatief en ook helemaal te personaliseren. 

Heb je een leverancier gevonden? Plan dan alvast een proefsessie in! Hè, wat vervelend! 
Good luck choosing the right one! - En niet met alle varianten thuiskomen he! 

Mailreis 8 maanden
Mailreis 8 maanden

Het maken van de bruiloftuitnodigingen

Als het goed is hebben jullie de eerste positieve reacties gehad op jullie Save the Date en jullie gasten kunnen niet wachten op het zien van de 'officiële' uitnodiging. Dat heeft toch iets magisch. Met de stijl van de Save the date, of het thema van jullie bruiloft ga je nu de eerste hand leggen aan jullie uitnodigingen. Welke informatie er precies op de uitnodiging moet lees je hier. Je gaat de uitnodigingen nu nog niet versturen, dat komt later. Door er nu al mee te beginnen kun je nog bijsturen wanneer nodig.

Dit komt op de uitnodigingen.

Voorkant

  • De namen van het bruidspaar
  • De trouwdatum

Binnenkant of achterkant

  • Locatie van de bruiloft. Vermeld hier zowel de locatie van ceremonie als feest, wanneer dit op verschillende plekken plaatsvind
  • Aanvangstijd
  • Een kleine routebeschrijving
  • Dresscode - eventueel met uitleg/voorbeelden 
  • Cadeautip
  • Contactgegegevens
  • RSVP