It is all in the details

Maken tafelschikking

Herinner je je die gastenlijst die je aan het begin van de weg naar je bruiloft hebt gemaakt? Mooi! Want deze kun je nu kneitergoed gebruiken voor je tafelindeling! Je kunt ervoor kiezen om iedereen zelf te laten bepalen met wie en waar zij van de lunch of het diner gaan genieten, maar om rommelige taferelen te voorkomen kun je ook alvast een tafelindeling maken voor je gasten. Moeilijk? Niet met onze hulp!

De tafelschikking wordt onderdeel van je bruiloft decoratie. Probeer daar rekening mee te houden bij het kiezen. Wat leuke tips op een rijtje:

 • Gebruik de menukaart als naamkaartje.
 • Hang een labeltje aan het wijnglas.
 • Schrijf een mooi kaartje in een houdertje.
 • Gebruik een mini-fotolijstje.
 • Hang een kaartje aan de stoel.
 • Zet een grote tafel neer met daarop alle naamkaartjes waarop ook het tafelnummer staat. Deze corresponderen met de tafelnummers op de tafels.
Mailreis 1 maand

Cadeautjes voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers

It's in the little things. Een leuke tip is om kleine cadeautjes te verzamelen voor je bruidsmeisjes, bruidsjonkers en eventueel ceremoniemeester. Zij staan deze hele dag voor jou klaar en ook in de aanloop naar de bruiloft zullen ze je veel ondersteunen. Zij doen dit natuurlijk met liefde, maar het is altijd leuk om je dankbaarheid kenbaar te maken.

Cadeau inspiratie voor deze lievelingsmensen.

 • Een kaartje met een persoonlijke boodschap doet het altijd goed! Zet hier ook een leuke quote of zin uit een songtekst in die voor jullie beide speciaal is. Dit maakt het nóg specialer.
 • Geef ze een relax-box cadeau. Na alle inspanningen verdienen zij ook een ontspannen avondje. Met bijvoorbeeld een lekkere scrub, een geurkaars en een maskertje.
 • Of maak er een uitstapje van en geef een bon voor een verwendagje naar een spa. En boek dan meteen ook voor jezelf. Want samen ontspannen is toch veel leuker!
 • Ook leuk is een picknickmand vol met lekkers. Om lekker in de zon van te kunnen genieten. Een grote picknick voor en met alle lieverds die je geholpen hebben om jouw dag speciaal te maken.
 • Er zijn tegenwoordig ook genoeg mogelijkheden om een product te personaliseren. Denk hierbij aan een fles wijn of sieraad, maar ook een zakspiegel, bonbons of een slaapmasker kun je voorzien van een leuke tekst of afbeelding.
Mailreis 1 maand

Ondertrouw

Wat zul je uitkijken naar de ceremonie, naar het moment dat je partner je voor het eerst in je jurk ziet, het moment dat iedereen je voor het eerst in je jurk ziet, het feest, het heerlijke eten, het vieren van de liefde. Maar natuurlijk moet je ook bij de gemeente aangeven dat jullie het ja-woord aan elkaar zullen gaan geven. Minder romantisch - wel noodzakelijk. Benieuwd hoe in ondertrouw gaan in zijn werk gaat?

Mailreis 1 maand

Tegenwoordig heet in ondertrouw gaan -melding voorgenomen huwelijk. Nu valt echt een beetje alle romantiek rondom dit aspect van trouwen weg. Maar ach, gelukkig hebben jullie elkaar. En wij blijven het hier gewoon nog even ondertrouw noemen. Klinkt zo leuk. Het is verplicht om in ondertrouw te gaan. In deze periode wordt namelijk gecheckt of jullie wel mógen trouwen. Dit heeft vaak met leeftijd te maken én er wordt gekeken of jullie niet toch toevallig familie van elkaar zijn.

Waar moet je rekening mee houden met in ondertrouw gaan?

 • Trouwen jullie in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Niet per sé heel leuk, maar wel verstandig om het er met je partner over te hebben.
 • Op welke datum en trouwlocatie trouwen jullie.
 • Je moet ook al weten welke naam je gaat aannemen.
 • Wie worden jullie getuigen.
 • Kiezen jullie voor een eigen trouwambtenaar of mag dit ook iemand zijn van de gemeente.

Best wat om over na te denken. Voelt zo volwassen en het wordt zo echt hiermee! Voel je ook al die kriebels in je buik?

Het is eindelijk tijd om een van de meest bijzondere sieraden op te gaan halen die je ooit zult dragen. Samen met jullie juwelier hebben jullie de mooiste trouwringen uitgezocht. Bewaar ze zelf of geef ze alvast aan de ringdrager mee. Door ze zelf te bewaren kun je er natuurlijk wel wanneer je wilt even neer kijken ;-).

Heb je nou nog geen ringen uitgekozen? Geen paniek! Christian Bauer maakt prachtige luxe ringen.

Mailreis 1 maand