Creëer jouw droombruiloft

De eerste stappen naar jullie droomhuwelijk zijn gezet! Dat voelt goed, he! We zijn light begonnen, maar in deze maand gaan we toch wel al wat knopen doorhakken! Geen zorgen, het zijn voornamelijk dingen waar je al goed over na hebt gedacht en die waarschijnlijk wel al vast staan.

I'ts a date

Het wordt langzaam tijd voor het versturen van de “save the date” en dat wil zeggen dat je dan dus ook de datum moet hebben vastgelegd. Het leuke van een save-the-date is dat zowel jij als je gasten al een beetje in de juiste stemming komen. Je gasten kunnen ook alvast de datum in hun agenda blokken, zodat de kans groter is dat zij ook daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn.

Het is leuk om al het drukwerk in dezelfde stijl te doen, die aansluit bij de stijl van je bruiloft. Zo krijgen je gasten alvast een leuke sneak peek van de look en feel van jullie grote dag.

Maar.. wat zet je nu eigenlijk op een save-the-date? Dat vertellen we je hier. Let op! Je gaat je save the date nog niet versturen. Je gaat hem nu alleen maar vormgeven.

Mailreis 12 maanden

Alle ins en outs van save the date

Wanneer en waarom verstuur je een save the date?

Een save the date kaart is een voorganger van de uiteindelijke officiële uitnodiging voor jullie huwelijk. Een save the date is eigenlijk een leuk extraatje, maar ook fijn als je er zeker van wilt zijn dat jullie gasten ook daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn. De echte officiële uitnodiging verstuur je immers pas ongeveer 3 maanden van te voren. Een save the date mag er ongeveer 5 tot 10 maanden van te voren uitgestuurd worden.

Een save the date versturen is vooral prettig wanneer je in een vakantieperiode trouwt of een buitenlandse bruiloft organiseert. Dit geeft je gasten de mogelijkheid hier rekening mee te houden. Daarnaast kunnen ze al langzaam voor leuke outfits gaan kijken én eventueel een oppas voor kinderen en/of huisdieren regelen.

Wie ontvangt de save the date?

In principe ontvangen al je gasten een save the date kaart, maar je kunt je ook beperken tot bijvoorbeeld de meest belangrijke gasten. De personen die je er absoluut bij wilt hebben kunnen deze dag alvast blokken in hun agenda. Ook wanneer je een dagindeling hebt, met verschillende gasten op verschillende tijden, kun je hier een aparte save the date voor maken, zo weten je gasten welk deel van de dag ze vrij moeten houden.

Wat komt er op de save the date?

Op deze kaart komt duidelijk naar voren dat het om een save the date gaat. Je kunt deze woorden dan ook letterlijk gebruiken, of een leuke variant, zoals; it’s a date! Uiteraard vernoem je jullie namen én jullie trouwdatum. Daarnaast kun je benoemen dat jullie het heel leuk zouden vinden dat je genodigden aanwezig zullen zijn en kun je vertellen dat de officiële uitnodiging nog komt, maar dat je nu al met de voorpret wilt beginnen.

Eventueel kun je jullie telefoonnummer of dat van de weddingplanner of je ceremoniemeester erop zeten, zodat je gasten met vragen altijd contact met jullie kunnen opnemen.

Let’s send out those cards!

Mailreis 12 maanden

Inspiratiebord

To do: Ga verder met je moodboard en inspiratie op doen! Stick to it!

Tip: neem je moodboard ook mee naar toekomstige trouwleveranciers. Dit geeft hen een goed beeld van hoe jij jullie grote dag voor je ziet.

Ceremonie-, receptie- en feestlocatie

Je gaat in deze maand ook de knoop doorhakken wat betreft jouw locatie. YES! Als het goed is heb je aan de hand van onze tips en tricks een aantal locaties in je hoofd en bezocht. Daarnaast ben je met je favorieten rondom de tafel gaan zitten en heb je samen met je partner de knoop doorgehakt.

It is getting real!

Ben je nog opzoek naar een locatie? MIsschien is Kasteel Pieterheim, Kasteelhoeve de Grote Hegge of Landgoed Schinvelderhoeve wel jouw droomlocatie voor je ceremonie, receptie en feest! Deze 3 prachtige locaties zijn onderdeel van de Event Management Group.

Tips voor het vastleggen van je locatie

1. Leg het budget vast.

2. Bespreek of er die dag andere gasten aanwezig zullen zijn.

3. Bespreek de ruimtes die jullie zullen gaan gebruiken, zodat hier geen andere activiteiten plaatsvinden.

4. Bespreek catering mogelijkheden. Wil je catering door de locatie laten verzorgen of kies je hier liever zelf voor. 

5. Wil je zelf en/of je gasten hier ook laten slapen indien mogelijk? 

6. Bespreek je overige wensen en vink je checklist van de vorige keer af. 

7. Laat alles zwart op wit vastleggen.

Mailreis 12 maanden

Oriënteren op fotograaf/videograaf

Je bruiloft is een van de meest bijzondere dagen van je leven. Grote kans dat je deze dag pérfect vast wil leggen. Natuurlijk dragen veel van je gasten een mobiele telefoon bij zich, waarmee je tegenwoordig ook prachtige foto’s mee kunt maken, maar het vangen van dat ene juiste moment, met die perfecte lichtinval, dat is slechts weggelegd voor de echte fotograaf of videograaf. Daarnaast wil je misschien niet eens dat je gasten zelf beeldmateriaal maken, ook dat is iets om alvast over na te denken! Maar die fotograaf die écht bij jullie past…hoe vind je die nu?

Tips & tricks voor het vinden van de juiste fotograaf

Neem je budgetlijst voor je neus en kijk wat je voor foto- en videografie hebt berekend. Probeer je hier zeker aan te houden, maar kijk ook of het realistisch is ten opzichte van je wensen. Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen welke stijl foto’s je graag wilt, want aan de hand daarvan selecteer je je fotograaf. Misschien heb je bij vrienden, familie of kennissen al wat voorbeelden gezien, waardoor je een beter beeld hebt van je wensen. 

Uiteindelijk zijn er eindeloos veel stijlen voor bruidsfotografie, want het blijft natuurlijk een hele persoonlijke shoot waarin de fotograaf meegaat in jouw wensen. Wel zijn er altijd een aantal basisstijlen. Ben je er nog helemaal niet uit welke stijl jij graag zou zien? Dan zijn dit een aantal leuke voorbeelden. 

Traditionele stijl

Dit is een van de meest voorkomende stijlen van een aantal jaren geleden. Deze stijl is gebaseerd op geposeerde en geregisseerde momenten en foto’s. Mooi als je voor een klassieke bruiloft gaat, maar minder gangbaar bij bijvoorbeeld een festival bruiloft. 

Spontane stijl

Hierbij legt de fotograaf de momenten vast zoals ze daadwerkelijk gebeuren. Er wordt niets gestaged en is vooral gericht op emoties en 'echte' momenten. 

Gedetailleerde stijl

Bij deze stijl ligt de aandacht vooral op mooie, gedetailleerde foto’s, zoals je bijvoorbeeld in een magazine zou zien. De aandacht gaat naar mooie afbeeldingen van de jurk, het diner en de aankleding en minder naar 'het verhaal' van de dag. Het geeft meer op een 'fashionmanier' weer hoe de dag eruit zag. 

Fotobewerking

Daarnaast heb je ook een onderscheid in hoe foto’s bewerkt worden. Vaak hebben fotografen een eigen manier van eindbewerking, neem dat ook mee in je keuze. Fotografen kunnen veel, maar specialiseren zich vaak in een bepaalde stijl.

Ga je liever voor zwart-wit, een donkere eindbewerking of liever een lichte. Wil je er een mooie filter overheen of kies je voor analoog of een analoge bewerking? Genoeg om over na te denken dus.

Uitgelicht

Ben je nog opzoek naar een goede fotograaf of fotografe? Dan zijn Underneath The Apple Tree of Sanopho misschien wel jouw ideale match!. De stijl van Florian van Underneath The Apple Tree is oprechtheid, zacht licht en frisse foto's. De stijl van Saskia van Sanopho zijn foto's met een warme, moody maar pure uitstraling.

Mailreis 12 maanden
Mailreis 12 maanden
Mailreis 12 maanden

Trouwjurk uitzoeken - The wedding palace

Het is ook al (bijna) tijd voor het uitzoeken van jouw trouwjurk. Een van onze favoriete taken om af te vinken. Bij het maken van je afspraak heb je waarschijnlijk ook al een Koonings Account aangemaakt en je hebt als het goed is ook al inspiratie opgedaan op onze website, socials en op Pinterest natuurlijk! Heb je ook al je favoriete jurken opgeslagen in je account? Zo kan jouw styliste jouw stijl van te voren al een beetje zien en misschien zelfs al een aantal van jouw favoriete jurken klaar hangen.

Tips voor het uitzoeken van je trouwjurk

1. Bereid je voor. Maak een moodboard op Pinterest en ga kijken wat je mooi vindt. Het maakt niet uit wanneer dit verschillende stijlen of jurken zijn. Je komt er beetje bij beetje steeds meer achter wat je echt mooi vindt. 

2. Maak een account aan op www.koonings.com en sla al je favoriete jurken, schoenen en accessoires op. Zo ziet jouw persoonlijke styliste precies welke jurken je mooi vindt en kan ze misschien zelfs al iets voor je klaarhangen. LEUK! 

3. Neem wederom je budgetlijst mee en bepaal wat je wilt uitgeven aan je jurk. Kijk ook of dit realistisch is met je wensen. Kijk ook of er misschien nog speelruimte is, mocht je de jurk van je dromen tegenkomen die nét boven budget is. 

4. Kies bewust wie je mee wilt nemen naar je afspraak. Veel mensen meenemen klinkt gezellig, maar kan in de praktijk ook zorgen voor keuzestress. Neem mensen mee die jou willen zien stralen in de jurk van jóuw dromen en niet in die van hen. 

5. Neem advies aan van je styliste. Uiteraard gaat de styliste helemaal mee in wat jij mooi vindt, maar haar ervaring kan jouw ook helpen bij het vinden van jouw droomjurk, die misschien nog nooit in jouw dromen is voorgekomen. Sta open voor advies en andere mooie jurken. You will look gorgeous either way. 

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers vragen

We gaan mensen blij maken. Neem een doos tissues mee, want dit soort momenten leveren gegarandeerd tranen op! Maar wel “the good ones”. 

We hebben een aantal leuke tips voor je verzameld hoe jij jouw bruidsmeisjes, getuigen en ceremoniemeester “ten huwelijk” kunt vragen. Met de goodies uit onze goodiestore komt het hoe dan ook goed!

1. Koop een mooi sieraadje en doe dit in een bridesmaid doosje - Schrijf er een leuk begeleidend kaartje bij, al zal dat misschien niet nodig zijn om duidelijk te maken wat je vraag is.

2. Een mooi notitieboekje met daarin een leuke anecdote of verhaal of gewoon de vraag of deze persoon onderdeel wilt uitmaken van jouw bruiloft in een speciale rol. Dit notitieboekje kunnen ze daarna gebruiken om alles foutloos in te noteren. Lijstjes, to-do’s, niets zal meer vergeten worden. 

3. Vraag het met een leuk bordje of kaartje in een fotolijstje. Bijzonder! 

4. Vul een ballon met helium en hang daar een mooi kaartje aan.

5. Voor de mannen zou je gebruik kunnen maken van mooie bierglazen met opdruk of coole “best man” sokken.

Mailreis 12 maanden