Afbeelding bij artikel
Ramona Koonings Bruid
Datum
13 januari 2023

Jouw eerste afspraak bij Koonings

Eindelijk, het moment is daar: je gaat trouwen en je mag op zoek naar de trouwjurk van je dromen. Het kopen van een trouwjurk is wel eventjes wat anders dan snel een nieuwe spijkerbroek halen. Wij begrijpen dat er veel op je af komt en dat je voor die eerste afspraak een hele hoop vragen hebt. In deze blog gaan we je zo veel mogelijk uitleggen!

Timing is everything!

Eén van de meest gestelde vragen is toch wel: "Hoe lang op voorhand moet ik mijn trouwjurk uit gaan zoeken?" Zoals we al eerder schreven, het uitzoeken van een trouwjurk is wat anders dan een nieuwe spijkerbroek gaan kopen. Wanneer je slaagt voor je trouwjurk loop je daar niet meteen de winkel mee uit. Er gaat heel wat aan vooraf en er moet ook na jouw "Yes to the dress" heel wat gebeuren om jouw trouwjurk perfect te maken voor de grote dag. 
Wij raden je daarom aan om 9 tot 12 maanden voor jouw bruiloft de eerste afspraak te maken. Het kan namelijk zo zijn dat op jouw trouwjurk zo'n 6 á 7 maanden levertijd zit. Dit verschilt per merk. Daarna moet jouw trouwjurk ook nog mooi op maat gemaakt worden. Dit gebeurd in ons eigen atelier en kan ook zo'n 3 maanden in beslag nemen. Wij willen natuurlijk dat je zonder stress deze bijzondere periode ervaart. Maak je eerste afspraak dus op tijd, dan zorgen wij dat jij kunt stralen in een prachtige, perfect passende, bruidsjurk. Heb je een afspraak gemaakt maar kan die om wat voor reden dan ook niet door gaan? Cancel jouw afspraak dan 24 uur van te voren zodat wij onze planning ook weer aan kunnen passen. 

Blog 1e afspraak

De eerste afspraak

Wanneer je ons weddingpalace bezoekt voor jouw eerste afspraak wordt je door onze gastvrouwen ontvangen in de grote hal waar je samen met jouw entourage plaats mag nemen. Jouw persoonlijke styliste stelt zich aan je voor en neemt je mee naar een ruime kleedkamer waar jouw entourage plaats kan nemen op de bank. Dit is het moment om met de styliste jouw wensen en budget te bespreken. Misschien heb je al een moodboard gemaakt of heb je foto's van een aantal trouwjurken die je mooi vindt. Dit helpt onze stylistes enorm in het vinden van de trouwjurken die bij jou passen. Onze stylistes kennen de collectie en de winkel op hun duimpje. Zij weten precies waar ze de juiste bruidsjurken kunnen vinden en nemen jou graag mee de winkel in om samen op zoek te gaan naar de jurken die jij wil passen. Leuk om te weten: een gemiddelde afspraak duurt 2 uur en de meeste bruiden weten hun keuze te maken na 3 tot 8 verschillende trouwjurken te hebben gepast. Je mag zo veel trouwjurken passen als je wil, maar onthoud dat het passen van veel trouwjurken de keuze niet altijd makkelijker maakt. Wat nu als je die eerste keer niet meteen jouw keuze kan maken? Dan ben je natuurlijk altijd welkom om later nog een afspraak te maken. De styliste kan in dat geval noteren welke bruidsjurken je aan hebt gehad en over welke jurk je wellicht twijfelt zodat haar collega je de volgende keer weer zo goed mogelijk kan helpen.

Blog 1e afspraak
Koonings kerst
Blog 1e afspraak champagne

Jouw entourage

Jouw afspraak is natuurlijk niet compleet zonder de mensen die belangrijk voor je zijn. Dit bijzondere moment wil je delen en wat steun bij het kiezen van jouw trouwjurk is heel fijn. Een bruid neemt gemiddeld zo'n 4 mensen mee als haar entourage. Wil jij meer mensen meenemen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem! Iedereen is welkom bij ons. Onze ervaring leert wel dat een grote entourage jouw keuze niet altijd makkelijker maakt. Veel mensen zorgen nu eenmaal voor veel meningen. Je kan bij het maken van jouw afspraak aangeven hoeveel personen entourage je mee neemt. Dit is voor ons prettig zodat we daar rekening mee kunnen houden met het plannen van de paskamers.

Vergeet vooral niet...

...te genieten. Want voor jouw eerst afspraak hoef je verder niets anders mee te nemen dan jouw entourage. Wij zorgen voor de schoenen, de onderkleding en eventuele andere accessoires. Alles om jouw bruidslook compleet te maken hebben we in huis. Wanneer je zelf al wat accessoires hebt die je graag wil dragen op jouw trouwdag is het natuurlijk fijn als je die meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan de sluier van je moeder of dat mooie haarsieraad dat je van een vriendin mag lenen. Onze stylistes vinden het ook heel fijn als je wat foto's kan laten zien van jurken die je mooi vindt. In voorbereiding voor je eerste afspraak kun je die dus lekker gaan verzamelen. Laat de voorpret maar beginnen! Je kan op deze pagina een indicatie zien van de jurken uit onze collectie. 

Koonings VIP arrangement

De ultieme V.I.P. ervaring

Wij zorgen voor de ultieme bruidsbeleving voor elke bruid maar wil je de ervaring nu nog specialer maken, gun jezelf dan ons V.I.P arrangement. Zeker wanneer je een grote entourage meeneemt bied onze V.I.P. lounge voldoende ruimte. De V.I.P. lounge is een aparte, luxe kamer. Jouw pasafspraak is tussen de mooiste en meest exclusieve jurken en je showt de trouwjurken die je past op een echte catwalk. Ondertussen genieten jij en je entourage van de lekkerste hapjes en champagne. Je kan deze upgrade boeken via onze afsprakenpagina. Wil je meer weten over ons V.I.P. arrangement? Bekijk dan deze pagina.

Ben jij al klaar om jouw eerste pasafspraak te maken?

Wij verwelkomen je graag en hopen jou een beleving te geven die je nooit zal vergeten. 

Maak hier een afspraak