Afbeelding bij artikel
Blog Bruidskapsel trends 2023
Datum
13 februari 2023

De trends van 2023 voor jouw bruidskapsel

Op jouw trouwdag wil je er natuurlijk op je allermooist uit zien. Met de grootste zorgvuldigheid kies jij jouw trouwjurk, schoenen en accessoires. Het juiste bruidskapsel is net zo belangrijk. Jouw weddinglook is pas compleet wanneer jouw bruidskapsel perfect past bij jouw trouwjurk en stijl. Net als in de bruidsmode zijn er ook trend op het gebied van bruidskapsels. In deze blog lees je alles over de trends van 2023.

De lage knot

We zien het ook in de bruidsmode: een klassieke en minimalistische look is een enorme trend. Dit bruidskapsel sluit perfect aan bij deze look. Een laag, opgestoken kapsel zien we al jaren maar waar we eerst vooral de lage updo met losse plukjes zagen mag de lage knot nu ook lekker "sleek" en strak. Dit tijdloze kapsel accentueert mooi je hals en is perfect te combineren met een prachtige sluier of haarsieraad. Vooral sieraden met parels vinden wij prachtig bij deze look passen. Ben jij een bruid die is gevallen voor een klassieke, gladde jurk zonder veel applicaties? Dit kapsel neemt ook geen aandacht weg van jou of jouw trouwjurk. Een lage, strakke knot complimenteert de volledige look. Een must-do voor de classy bride. 

Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023

Hollywood waves

Wil jij je haar los dragen tijdens je huwelijk? Dan is dit kapsel dé manier om dat te doen. Hollywood waves zijn gepolijste, golvende lokken die niet te verwarren zijn met beachy waves die veel losser en wilder vallen. Met Hollywood waves wordt je haar dezelfde richting opgekruld en uitgekamd waardoor de lokken perfect in elkaar vallen. Deze look is goed te combineren met verschillende stijlen trouwjurken. Net als de lage knot past hij goed bij een minimalistische, klassieke jurk maar ook bij een romantische, kanten jurk of een glamorous jurk vol kralen staat dit bruidskapsel fantastisch! De Hollywood waves geven jou als bruid een vrouwelijke, charmante look. Ook dit kapsel is af te stylen met een mooi haarsieraad waarmee je bijvoorbeeld aan één kant je haar wat naar achter speldt. 

Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023

Half updo

Kun je iets een trend noemen wanneer het tijdloos is? Wij weten het niet zo goed. Maar wat we wel weten is dat het half opgestoken bruidskapsel nog altijd enorm populair is. Ook komend trouwseizoen zullen we veel bruiden zien trouwen met een kapsel dat voor de helft is opgestoken en voor de ander helft mooi los valt. Het leuke aan dit kapsel is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan gaan voor een mooi bohemian kapsel met losse krullen of voor een sleek look. De kunst zit hem in hoe het haar wordt opgestoken. Een mooie knot, twist of met prachtige vlechten: alles is mogelijk. Natuurlijk is een half updo ook heel mooi af te stylen met bijvoorbeeld een haarsieraad of bloemen. 

Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023

Statement haarsieraden

Strikken, parels, haarbanden, spelden: als je denkt dat je als bruid enkel een sluier in je haar kan dragen dan heb je het mis. We zien dat de de haarsieraden voor de moderne bruid steeds uitbundiger mogen. Een diadeem vol parels en steentjes of een grote tule strik, niets is te gek! Vooral voor de bruiden met kort haar is deze trend een hele fijne. Met kort haar zijn de mogelijkheden qua kapsel natuurlijk beperkt maar met een mooi haarsieraad weet je toch een indrukwekkende bruidslook te creëren. Wat ook erg leuk is met een haarsieraad is dat je halverwege je trouwdag gemakkelijk kan wisselen van look. Tijdens de ceremonie draag je een sluier en met het het feest wissel je de sluier om met een mooi haarsieraad. 

Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023
Blog Haartrends 2023

Of je nu een trend wil volgen of niet, het gaat er natuurlijk om dat jij je op je allermooist voelt op jouw huwelijksdag.

Wij hopen dat deze blog je wat heeft kunnen inspireren. Wist je dat wij binnen de muren van ons weddingpalace een eigen kapsalon hebben? Onze haarstylistes zijn experts op het gebied van bruidskapsels. Heb je bij Koonings de trouwjurk van jouw dromen gevonden kun je hier ook een afspraak maken voor een proefkapsel zodat jij meteen een goed beeld hebt van het totaalplaatje. 

Maak hier je afspraak

Ben je benieuwd naar de bruidskapsel trends van 2024? Lees dan deze blog.