Afbeelding bij artikel
Blog huwelijkswensen
Datum
04 april 2024

Tips voor de leukste huwelijkswensen

Je bent uitgenodigd op een huwelijk en je wil het bruidspaar verblijden met een leuk cadeau. Daar hoort natuurlijk een passende kaart bij. Maar wat voor wens schrijf je hier op? Wij inspireren je met de leuke, grappige en warme huwelijkswensen voor het bruidspaar. 

Hoe schrijf je een felicitatie voor een huwelijk?

Een huwelijksdag is voor het bruidspaar een hele bijzondere dag. Dat jij daar bij aanwezig mag zijn is natuurlijk enorm leuk. Een huwelijkscadeau bestaat vaak uit een envelopje gevuld met geld. Om dit cadeau toch een wat persoonlijker tintje te geven is het schrijven van een mooie kaart een must. "Gefeliciteerd met jullie huwelijk" is natuurlijk erg minimaal dus denk bij het schrijven van jouw boodschap eens aan de volgende punten:

  • Wat wens je het bruidspaar voor de toekomst?
  • Is er een leuke anekdote of herinnering die je toe kan lichten?
  • Wat wordt de sfeer van je huwelijkswens? Is het sentimenteel of mag er juist wat humor in zitten?

Wat je vooral ook mee moet nemen in het schrijven van jouw felicitatie is de relatie die jij tot het bruidspaar hebt. Sta je dichtbij het bruidspaar dan is een sentimentelere boodschap zeker op zijn plek. Sta je wat verder weg is een leuke anekdote misschien toepasselijker.

Het is natuurlijk ook altijd een goed idee om je te verplaatsen in het bruidspaar. Wat zou jij graag willen horen op de mooiste dag van je leven? 

Warme huwelijkswensen

Ben je zelf niet zo'n creatieve schrijver? Geen zorgen, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden om een mooie en warme huwelijkswens te schrijven. Haal bijvoorbeeld eens inspiratie uit een quote of een zin uit een mooi liedje. Misschien is er wel een liedje dat jouw relatie met de bruid of bruidegom omschrijft of hebben jullie een leuke herinnering aan een bepaald nummer. 

Je kan natuurlijk ook kijken naar een quote of liedje dat voor het bruidspaar veel betekenis heeft. Hebben ze misschien een favoriete film waar je een quote uit kan halen of een favoriete artiest? Wanneer jij de perfecte quote of songtekst hebt gevonden kun je deze bovenaan de kaart schrijven en laat je deze als basis dienen voor de rest van de boodschap aan het bruidspaar. Neem hierin weer mee wat de sfeer van jouw huwelijkswens mag zijn.

Weet de quote of de songtekst je nog niet voldoende de inspireren begin dan jouw boodschap met de simpele zin "Deze songtekst van .... deed me aan jullie denken omdat.....". Je zult merken dat je gegarandeerd tot een mooie, persoonlijke huwelijkswens komt!

Blog huwelijkswensen
Blog huwelijkswensen

Wat schrijf je op een trouwkaart?

Ben je na bovenstaande tips nog niet overtuigd van je eigen creativiteit? Wij delen graag nog wat warme huwelijkswensen met je die zo over kan nemen of nog wat naar eigen smaak kan aanpassen.

  • "Vandaag vieren we jullie liefde. Wat bijzonder dat wij hierbij aanwezig mogen zijn. Wij wensen jullie een leven vol geluk, liefde en de mooiste momenten!"
  • "Na zo lang uit te hebben gekeken naar deze dag is het dan eindelijk zo ver: jullie stappen in het huwelijksbootje. Laten we proosten op een onvergetelijke dag en een huwelijk vol liefde en geluk!"
  • "The best thing to hold onto in life is each other." - Audrey Hepburn. Wij vieren vandaag jullie liefde en proosten op een prachtig leven samen. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!"
  • "Love isn't something you find. Love is something that finds you." - Loretta Young. Wat zijn wij blij en trots dat jullie elkaar hebben gevonden. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!"

Met al deze tips & tricks lukt het jou vast om een mooie huwelijkswens voor het bruidspaar te schrijven. Geniet van de bijzondere dag waar jij te gast mag zijn!