Afbeelding bij artikel
Blog op zoek naar jouw trouwpak
Datum
28 maart 2023

Op zoek naar jouw trouwpak

Als bruidegom ben jij natuurlijk op zoek naar het perfecte pak voor een onvergetelijke huwelijksdag. Het kopen van een trouwpak moet vooral een leuke beleving zijn. Maar wat kun je nu verwachten op zo'n eerste afspraak? In deze blog leggen we je zo veel mogelijk uit!

Timing is everything!

Er gaat enorm veel tijd zitten in het organiseren van een huwelijk. Wanneer je de datum hebt bepaald zijn er een aantal zaken die toch wel tijdig geregeld moeten worden. Eén van de meest gestelde vragen is dan ook wel: "Hoe lang op voorhand moet ik mijn trouwpak uit gaan zoeken?" Het uitzoeken van een trouwpak is wat anders dan het kopen van een spijkerbroek. Zodra je bent geslaagd voor je pak loop je hier dan ook niet meteen de winkel mee uit. Het kan zo zijn dat jij een prachtig pak hebt gevonden maar je deze bijvoorbeeld in een andere kleur wil waardoor we jouw trouwpak nog moeten bestellen. Ook moet jouw pak natuurlijk perfect passen en daarom wordt jouw pak door ons atelier altijd nog op maat gemaakt. Wij raden je daarom aan om minimaal 4 maanden voor jouw bruiloft de eerste afspraak te maken. Dan kunnen wij er voor zorgen dat jij zonder stress naar jouw huwelijksdag kan toeleven. Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan vinden wij het heel fijn als je jouw afspraak 24 uur van te voren afzegt zodat wij onze planning ook aan kunnen passen. 

Blog op zoek naar jouw trouwpak

De eerste afspraak

Bij je bezoek aan Koonings wordt je ontvangen door onze gastvrouwen in de grote hal waar je met jouw entourage plaats mag nemen. Hier zal jouw persoonlijke styliste jullie op komen halen en gaan jullie samen naar onze herenafdeling. Dan volgt het moment waar je met jouw styliste kan bespreken wat jouw wensen en budget zijn. Het is voor de styliste altijd fijn als je wat foto's hebt van wat voor pakken je mooi vindt. Hierdoor krijgt de stylist al snel een goed beeld van wat bij jou past. Heeft jouw aanstaande ook bij Koonings een trouwjurk of een trouwpak gekocht? Dan is een groot voordeel dat jouw styliste ook kan kijken naar wat er bij de trouwjurk of het pak van jouw aanstaande past zonder aan jou te verklappen hoe de weddingoutfit van je aanstaande er uit ziet! Hierna ga je samen met de styliste de winkel in om samen op zoek te gaan naar trouwpakken die jij wil passen. Leuk om te weten: een gemiddelde afspraak duurt zo'n 1,5 uur. Stel nu dat je tijdens deze eerste afspraak niet meteen jouw keuze kan maken, dan ben je natuurlijk altijd welkom om later nog een afspraak te maken. De styliste noteert in dat geval welke pakken je hebt gepast en waar je wellicht over twijfelt zodat zijzelf of een collega je de volgende keer weer zo goed mogelijk kan helpen. 

Koonings trouwpak Guglielmo G. trouwkostuum 02-247
Koonings trouwpak Immediate 22113-66 en 22114-66
Koonings Trouwpak Immediate 21202-74 en 21203-74

Jouw entourage

Het uitzoeken van een trouwpak is natuurlijk een bijzonder moment en draagt zeker bij aan de voorpret van jouw huwelijksdag. Jouw afspraak is dan ook niet compleet zonder de mensen die belangrijk voor je zijn en die jou oprecht en eerlijk advies kunnen geven. Gemiddeld neemt een bruidegom zo'n 4 personen mee als entourage. Je mag natuurlijk altijd meer mensen mee nemen, iedereen is welkom bij Koonings. Onze ervaring is wel dat een grote entourage de keuze voor een trouwpak niet altijd makkelijker maakt. Veel mensen zorgen voor veel meningen. Het is voor ons heel prettig om van te voren te weten uit hoeveel personen je entourage bestaat. Hier kunnen we dan rekening mee houden met het plannen van de paskamers.

Vergeet vooral niet...

...te genieten! Voor jouw afspraak ligt alles klaar. Jij hoeft dan ook niets anders mee te nemen dan goede zin en jouw entourage. Wij hebben op onze herenafdeling alles in huis om jou te voorzien van een volledige look. Van top tot teen wordt je gekleed en afgestyled met schoenen, stropdas, manchetknopen en andere accessoires. Misschien heb je zelf al accessoires die je graag wil dragen op jouw trouwdag. In dat geval kun je die natuurlijk meenemen naar jouw afspraak. Heb jij al een idee over hoe jouw trouwpak er uit moet komen zien? Jouw styliste vindt het fijn als je foto's kan laten zien van trouwpakken die je mooi vindt. Je kan op deze pagina een indicatie zien van de trouwpakken uit onze collectie. Natuurlijk kun je ook op google zoeken naar stijlen die je mooi vindt.

Ben jij al klaar om jouw eerste pasafspraak te maken?

Wij verwelkomen je graag en hopen jou een beleving te geven die je nooit zal vergeten. 

Maak hier een afspraak