Afbeelding bij artikel
Blog huwelijksaanzoek
Datum
16 juni 2023

Iemand ten huwelijk vragen?
Dit zijn de leukste huwelijksaanzoek ideeën! 

Jouw geliefde ten huwelijk vragen is natuurlijk een hele bijzondere en belangrijke gebeurtenis. Of je het aanzoek nu wil doen in een intieme setting of het zo spectaculair als mogelijk wil maken, een goede voorbereiding is altijd fijn. Wij delen een aantal tips met je en inspireren je graag voor het huwelijksaanzoek van jullie dromen!

Voordat je jouw huwelijksaanzoek gaat plannen is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Misschien hebben jij en je partner jullie ideale verloving al eens besproken? In dat geval kun je natuurlijk perfect inspringen op de wensen van je geliefde. Denk daarnaast ook na over de grootte van het aanzoek. Vindt jouw partner het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan? Kan het niet spectaculair genoeg? Houdt hij of zij van verrassingen? Dan kun je echt uitpakken met jouw huwelijksaanzoek en nadenken over een openbaar aanzoek. Zou jouw partner zich bij een groot en/of openbaar huwelijksaanzoek ongemakkelijk voelen? Plan dan een intiem maar romantisch aanzoek. Zijn jullie traditioneel, dan is het natuurlijk ook een prachtig gebaar om voor het huwelijksaanzoek familie om de hand van jouw geliefde te vragen. 

Blog huwelijksaanzoek

Een intiem huwelijksaanzoek

Ook intieme aanzoeken zijn op een creatieve en originele manier in te kleden. Het is enorm leuk om na het aanzoek nog even samen te kunnen genieten van jullie "geheimpje" en later jullie vrienden en familie te verrassen met het leuke nieuws. Wij zetten een aantal ideeën voor een intiem huwelijksaanzoek voor je op een rijtje!

Blog huwelijksaanzoek

Gezellig aan de keukentafel

Samen aan de keukentafel de dag beginnen, dat is natuurlijk één van de fijne momenten in een relatie. Een moment dat misschien te vaak voor lief wordt genomen maar zo dierbaar is. Zijn jullie echte koffiedrinkers, eten jullie elke dag samen je ontbijt of worden er aan de keukentafel de beste gesprekken gevoerd? Dan is het een leuk idee om jouw partner ten huwelijk te vragen door op de bodem van een koffiekopje de vraag te stellen. Zorg dat je de ring paraat hebt zodat wanneer het kopje is leeg gedronken en je partner de verborgen boodschap ziet je direct persoonlijk de vraag kan stellen.

Say cheese!

Hoe leuk is het om je aanzoek meteen vast te leggen op foto? Dat kan met dit creatieve huwelijksaanzoek idee. Neem je liefje mee naar de stad voor een dagje winkelen of een lekkere lunch. Zoek van te voren uit waar er zich een fotobooth bevind en zorg dat jullie route langs de photobooth loopt. Wanneer jullie de photobooth passeren kun je op een spontane manier voorstellen om wat gekke foto's te maken. Kijk goed hoe veel foto's er worden gemaakt en zorg dat je tijdens de tweede of derde foto de ring tevoorschijn haalt. Je kan daarna kiezen of je de vraag direct stelt zodat de reactie van je verloofde op de laatste foto te zien is. Of je kunt stiekem de ring vast houden voor de foto's en wachten totdat je verloofde de foto's ziet en zich ineens beseft dat jij net een aanzoek hebt gedaan. Wat zullen jullie een leuke herinnering hebben aan dit moment! 

blog huwelijksaanzoek
Blog huwelijksaanzoek

Love picknick

Je partner ten huwelijk vragen tijdens een picknick, het lijkt zo simpel maar het is wat ons betreft nog steeds één van de meest romantische en intieme manieren om een aanzoek te doen. Je kan een picknick ook helemaal eigen maken zodat het aanzoek perfect bij jullie past. Wil je dat het aanzoek echt als een verrassing komt? Houd de picknick dan op een plek waar jullie regelmatig zijn. Gaan jullie regelmatig wandelen, dan is het het leukste om een picknick mee te nemen voor een fijne pauze. Je aanstaande zal niet zo veel vermoeden, want een picknick meenemen wanneer je gaat wandelen is iets heel normaals. Zijn jullie veel thuis of hebben jullie zelf net een nieuw huis? Dan is het heel leuk om in de tuin of binnen in huis een picknick voor te bereiden. Kies een (lege) kamer en hang deze vol met lampjes of kaarsen. Een romantisch moment op een voor jullie zo'n vertrouwde plek. Kies tijdens de picknick een mooi moment uit om de ring tevoorschijn te halen en maak de verrassing compleet!

Uitbundig huwelijksaanzoek

Wil jij jouw partner helemaal verbluffen, vinden jullie het niet erg om in het middelpunt van de aandacht te staan of willen jullie simpelweg jullie verloving direct groot vieren? Dan kun je "all out" gaan met een uitbundig en openbaar huwelijksaanzoek. Wij zetten een aantal originele huwelijksaanzoeken voor je op een rijtje. 

Concert aanzoek

Als jullie van muziek houden en regelmatig een concert bezoeken dan is dit het huwelijksaanzoek voor jou. Je favoriete artiest live zien is al een hele beleving. Ten huwelijk gevraagd worden tijdens "jullie liedje" is natuurlijk onvergetelijk! Een grote tip: neem een paar briefjes mee die je stiekem aan mensen kan geven die om jullie heen staan of zitten. Zet op het briefje tijdens welk nummer je je partner ten huwelijk gaat vragen en vraag of mensen dit moment voor je willen filmen. Er zijn vast en zeker veel mensen die je hier bij willen helpen! Wil je nog groter uitpakken kijk dan of je met de artiest kan regelen dat je je partner op het podium ten huwelijk kan vragen. Hoe bekender de artiest hoe lastiger het wordt om dit te regelen, maar het is het proberen waard toch? Muziek is sowieso een belangrijk onderdeel op jouw huwelijksdag. Weten hoe jij de beste muziek voor jouw bruiloft kiest? Lees deze blog!

Blog huwelijksaanzoek
Blog huwelijksaanzoek

Aanzoek op reis

Wanneer jullie veel van reizen houden of regelmatig een stedentrip maken dan is het natuurlijk heel passend om tijdens één van jullie reizen een huwelijksaanzoek te doen. Oké, misschien is dit idee niet het meest origineel maar er zijn genoeg manieren om het onvergetelijk te maken. Een aanzoek bij de Eifeltoren wordt nog specialer met mooie bloemendecoratie en kaarsen. Of wat dacht je van een rondje in de London Eye? Neem contact om te zien of je hiervoor een eigen koepel af kan huren zodat dit moment helemaal privé is. Hulp nodig bij het organiseren van zo'n aanzoek? Ga eens op zoek naar een partyplanner in de stad die dit soort zaken voor je kan regelen. Vergeet vooral ook niet een fotograaf in te schakelen die dit mooie moment vast kan leggen! 

Love is in the air

Als jullie geen hoogtevrees hebben dan is een aanzoek in de lucht onvergetelijk. Verras jouw geliefde met een ballonvaart. Dat is natuurlijk al fantastische ervaring op zich, maar wanneer jij op jouw knieën gaat als jullie genieten van een prachtig uitzicht is deze ervaring helemaal fantastisch. Maak nog een aantal prachtige verlovingsfoto's in de lucht die jullie na deze fantastische dag naar vrienden en familie kunnen sturen. Dit idee is natuurlijk ook prima uit te voeren met een helikopter vlucht. Dit laatste idee heeft als voordeel dat je kan kiezen waar je gaat landen. Zo kun je je bijvoorbeeld naar een mooi hotel of restaurant laten vliegen om daar jullie verloving te vieren. 

Blog huwelijksaanzoek

Er zijn zo wel honderden manieren om jouw aanzoek te doen. Wat het allerbelangrijkste is, is dat jullie samen een onvergetelijk moment beleven en samen kunnen gaan uitkijken naar jullie huwelijk. Als je partner "ja" heeft gezegd kunnen jullie starten met de planning van jullie huwelijk. Weten waar jullie aan moeten denken bij het plannen van een huwelijk? Lees dan deze blog!

Wij zien jullie hopelijk bij Koonings voor het uitkiezen van jullie trouwjurk of trouwpak

Maak hier jouw afspraak