Afbeelding bij artikel
Blog Communie
Datum
31 januari 2023

De communie van je dromen

De eerste heilige communie is een bijzondere dag voor jouw zoon of dochter. Een dag om nooit te vergeten. Daar hoort natuurlijk ook een onvergetelijke communiejurk of communiepak bij. Met een mooie collectie kinderkleding en een atelier waar eigen ontwerpen kunnen worden gerealiseerd maken wij de dromen van jouw kinderen waar.

Blog Communie

De kindercollectie

In ons weddingpalace hebben we een hele afdeling ingericht met de mooiste kinderkleding. Van lieve, witte jurkjes en stoere pakjes tot de meest indrukwekkende baljurken en custom made kostuums. We hebben een mooie vaste collectie in de winkel maar daarnaast is bij Koonings niets onmogelijk en maken wij communiekleding ook volledig op maat en naar de wens van de communiekant.

Van tekening naar communiejurk


Annemarie is binnen team Koonings één van de specialisten op het gebied van kinderkleding. Haar talent ligt vooral bij het creëren van de mooiste en meest indrukwekkende communiejurken. Samen met mevrouw Koonings maakt zij de dromen van elke communicant waar. Annemarie vertelt: "Het is voor mij echt een droombaan om voor de communicanten de jurk van hun dromen te ontwerpen en te kunnen maken. Niks is te gek. In de 23 jaar dat ik hier werk heb ik al heel wat communiejurken mogen ontwerpen. Het is heel bijzonder om bij zo'n belangrijke dag betrokken te worden." Annemarie ontwerpt en maakt de communiejurk geheel naar wens, van de tekening tot het laatste detail. 

Blog Communie Annemarie

Custom made communiejurken

Het maken van een custom made communiejurk is natuurlijk een tijdrovend proces. Het is daarom belangrijk ongeveer 6 maanden voor de communie een afspraak te maken. Tijdens de eerste afspraak gaan de communicant en haar ouders in gesprek met Annemarie om de wensen voor de jurk te bespreken. Op onze kinderafdeling hangen een aantal prachtige jurken door Koonings ontworpen en gemaakt die voor inspiratie kunnen dienen. De communicant kan deze natuurlijk ook passen om ook het silhouet van de jurk te bepalen. Een belangrijk onderdeel want de basis voor de jurk moet goed zijn. Door een jurk te passen ontstaat er snel een idee van de wensen en wat het communicantje mooi staat. Alle wensen worden opgeschreven en wat eerste snelle schetsen worden gemaakt zodat Annemarie ook kan laten zien dat ze begrijpt wat de wensen voor de jurk zijn. Tijdens dit proces kunnen er ook wat stoffen en andere materialen worden bij gepakt om het ontwerp nog wat tastbaarder te maken. 

Koonings Communie
Koonings Communie

Een complete look

Het doel is om het ontwerp voor de jurk na de eerste afspraak zo compleet mogelijk te hebben. Ook accessoires zoals haarsieraden, handschoentjes, tassen en schoenen kunnen in de stijl van de jurk worden gemaakt. 

Wanneer het beeld van de communiejurk compleet is worden de maten van de communicant opgemeten. Hierbij wordt ook altijd rekening gehouden met de groei. Hierna kan ons atelier aan de slag met de communiejurk. 

Vervolgens loopt het proces precies hetzelfde als bij het kopen van een trouwjurk. De communicant komt nog langs voor een pasafspraak om de jurk perfect op maat te maken. Bij een derde afspraak word de jurk nog een laatste keer gepast worden eventueel de laatste aanpassingen nog gedaan waarna de jurk mee naar huis kan worden genomen. 

Het aantrekken van een communiejurk als deze kan een hele uitdaging zijn. Als extra service kunnen Annemarie of haar collega's dus ook op de dag van de communie komen helpen de communicant aan te kleden.

Natuurlijk hebben we ook voor de jongens prachtige, stoere communiekleding in onze collectie. Maar ook hier geldt: we kunnen alles naar wens en op maat maken. Willen vader en zoon op de dag van de communie hetzelfde pak dragen? Dan maken wij een communiepak op maat in dezelfde kleuren en stoffen als het pak van vader. De communiekleding voor de jongetjes kan ook helemaal af worden gestyled met stropdassen, pochetten en andere accessoires

Koonings Communie

Wil je nog meer weten en zien van onze communiekleding? Op deze pagina staat alle informatie en fijne inspiratie!

Of je nu op zoek bent naar communiekleding uit onze collectie of graag iets op maat wil laten maken. Onze stylistes en ontwerpsters ontvangen je graag. Je kan gemakkelijk een afspraak maken via onze website.

Maak een afspraak