Afbeelding bij artikel
Blog zwarte trouwjurk
Datum
19 juni 2023

Trouwen in een zwarte trouwjurk

Past een traditionele ivoor kleurige trouwjurk niet bij jou maar wil jij wel een onvergetelijke indruk maken? In een zwarte trouwjurk zie jij er chic, verleidelijk, fashionable en zelfs een beetje mysterieus uit. Met een zwarte bruidsjurk laat jij zien dat jij op jouw trouwdag volledig jezelf bent en daarvoor tradities lekker uit de weg durft te gaan. 

Hoewel we tegenwoordig vooral gewend zijn aan de traditie om in een ivoor kleurige of witte trouwjurk te trouwen zien we in onze geschiedenis dat trouwen in een zwarte trouwjurk ook heel gewoon was. Tradities zijn er echter om zelf te maken en misschien kijk jij wel helemaal niet naar tradities als het op je huwelijk aankomt. Wanneer jij in het gewone leven nooit wit draagt, is het niet zo gek om dat ook op je trouwdag niet te doen en voor een bijzondere gekleurde trouwjurk te gaan. Misschien vind je zwart gewoon veel mooier bij jouw huidskleur staan of ben je eerder getrouwd geweest in een witte trouwjurk en wil je nu totaal wat anders. Er zijn zo veel redenen om te bedenken waarom je een zwarte trouwjurk zou willen kopen. Maar de belangrijkste is dat het gewoonweg prachtig is. Dat de zwarte trouwjurk heel fashionable is en steeds toegankelijk wordt zien we ook terug in collecties van verschillende bruidsmode-merken. Vele hebben een stoere en moderne zwarte bruidsjurk in de collectie. Benieuwd naar meer bruiloft trends? Bekijk dan ook onze andere blogs.

Ook veel celebrities zeiden "I do" in een zwarte trouwjurk:

Sarah Jessica Parker

Dé fashion queen uit Sex and the city koos in 1997 voor een prachtige zwarte trouwjurk met een dramatische sleep voor haar huwelijk met Matthew Broderick. Het hele huwelijk was onconventioneel want de 100 gasten die aanwezig waren bij dit huwelijk dachten naar een gewoon feestje te gaan. Aldaar verraste het stel de gasten met een huwelijk. Sarah zag er prachtig uit in haar bijzondere trouwjurk en is nog steeds gelukkig getrouwd!

Blog zwarte trouwjurk
Blog zwarte trouwjurk

Christine Quinn

Over onconventioneel gesproken: reality ster uit Selling Sunset, Christine Quinn, staat bekend om haar uitgesproken outfits. Ze draagt in het dagelijks leven de meest bijzondere en over de top kleding. Waarom zou haar trouwjurk anders zijn? In de reality serie konden we zien hoe Christine trouwde in een prachtige zwarte gothic trouwjurk met kant en zwarte sluier. Het huwelijk was compleet in winterse, romantische, gothic sferen. Inclusief nep sneeuw! Christine viel in haar bijzondere bruidsjurk niet weg in de extravagante setting maar maakte een verpletterende indruk. Wow, wow, wow! 

Tina Turner

Tina was naast één van 's werelds grootste artiesten een inspiratie voor velen. Toen Tina in 2013 op 73 jarige leeftijd trouwde met haar grote liefde Erwin Bach liet ze zien dat je ook op oudere leeftijd een prachtige bruid kan zijn. In haar zwarte bruidsjurk straalde ze precies uit wat voor vrouw ze was: sterk, independent, een rockster. De gekleurde trouwjurk had een groene rok en met zwarte details. Ze vroeg alle gasten die op het huwelijk aanwezig waren om in het wit te komen. Tina ging zeker voor een aparte bruidsjurk. En zo was haar indrukwekkende, stoere trouwjurk "the centre of attention". 

Blog zwarte trouwjurk

Ben jij helemaal overstag en wil jij ook indruk maken in een zwarte bruidsjurk op jouw huwelijksdag? Je kan bij ons onder andere de volgende zwarte trouwjurken vinden. Wil je meer zwarte trouwjurken online bekijken, klik dan hier om naar onze collectiepagina te gaan.

Blog zwarte trouwjurk
White one
Blog zwarte trouwjurk
Pronovias
Blog zwarte trouwjurk
Modeca

Klaar om op zoek te gaan naar de trouwjurk van jouw dromen?

Maak een afspraak