Van Droom tot werkelijkheid:
Straal in een Prinsessen trouwjurk

Veel vrouwen droomde er als klein meisje al van om te trouwen als een echte prinses. Een sprookjesachtige bruiloft met een prinsessen trouwjurk is dan ook voor velen een droom die uitkomt. Wil jij er op je bruiloft ook uitzien als een echte royal? Of vind je gewoon de stijl van een prinsessen trouwjurk zo prachtig? Lees hier alles wat jij moet weten over deze stijl en doe inspiratie op voor je eigen droomjurk!
 

Wat is een prinsessen trouwjurk?

De naam zegt het al, een prinsessen trouwjurk is een jurk waarin je lijkt op een prinses. De jurk wordt gekenmerkt door een smalle taille en een wijde rok. Hiermee leg je nadruk op je smalste deel. En door het grote contrast met de volle rok lijkt jouw taille nog smaller! 

Het silhouet van een prinsessen trouwjurk is vrouwelijk en elegant. Maar ook met deze stijl trouwjurk zijn diverse variaties mogelijk. Van klassiek tot modern en van clean tot versierd met kant, kraaltjes, steentjes en glitters.

Trouwen in een Disney prinsessen trouwjurk

Droomde jij er als klein meisje al van om te trouwen als een échte prinses? En wil jij nog altijd niks liever dan stralen in een prinsessen trouwjurk? Jouw droomjurk is werkelijkheid geworden met de Disney collectie van Allure. Elke trouwjurk is gebaseerd op de jurk van een van de Disney prinsessen. Met magie in elke thread voel jij je een echte prinses.
 

 Vind jouw prinsessen trouwjurk!

Koonings trouwjurken disney fairy tale weddings allure bridals bruidsmode hochzeitskleid bridal dress
Koonings Trouwjurk Pronovias Privee Flamenca

De volle rok

De volle rok is kenmerkend voor de prinsessen trouwjurk. Dat volume ontstaat niet zomaar. Een volle rok wordt vaak gecreëerd met veel lage. De meest gebruikte stof hiervoor is tule omdat het een volumineus effect geeft zonder het extra gewicht. Maar nog vaker wordt de volle rok gecreëerd met een onderrok die ervoor zorgt dat het silhouet van jouw jurk behouden blijft. 

Verschil met een a-lijn trouwjurk
De naam zegt het al. De a-lijn trouwjurk heeft de vorm van de hoofdletter A. Vanaf de strakke taille waaiert de rok breder uit. Een prinsessen trouwjurk heeft in principe nog altijd een a-lijn silhouet. Het verschil zit in het volume van de rok. Een a-lijn heeft vaak een soepelvallende rok terwijl een prinsessen trouwjurk áltijd een opvallende volle rok heeft.

De voordelen van een onderrok
Een onderrok is niet het leukste en zeker niet het spannendste onderdeel van je bridallook. Maar het is wel een essentieel onderdeel. De pasvorm van je trouwjurk staat of valt met de onderrok. Zeker bij een grote prinsessen trouwjurk kan een hoepelrok het verschil maken. 

Naast dat het jouw complete silhouet definieert, kleedt een hoepelrok ook nog enorm slank af. En dat zonder veel extra gewicht toe te voegen. Jouw bridallook krijgt op elk vlak een boost. En die hoepelrok geeft je ook nog eens meer bewegingsvrijheid. Je loopt daarmee niet alleen soepeler naar het altaar maar je kunt ook ’s avonds de sterren van de hemel dansen.

Creëer een extra dramatisch effect met een lange sleep

Op jouw grote dag mag je opvallen. Deze dag draait om jou en jij mag in het middelpunt staan. Vind je een prinsessen trouwjurk mooi maar wil je een jurk waarmee echt niemand om je heen kan? Kies dan voor een prinsessen trouwjurk met een lange sleep voor een extra dramatisch effect. Een sleep geeft een extra elegant effect aan jouw jurk. En natuurlijk heb je ook daarin enorm veel keus.

De chapel sleep
De chapel sleep is een vrij ingetogen maar duidelijke sleep van 1 tot 2 meter. Een echte blikvanger maar wel praktisch voor een intieme of kleinere bruiloft.

De kathedraal sleep
De kathedraal sleep werd volgens traditie, zoals de naam doet vermoeden, vooral gedragen bij kerkelijke huwelijken. Best logisch, want met deze sleep van 3 meter heb jij voldoende ruimte nodig als je naar het altaar loopt. 

De royal sleep
De royal sleep is de koninklijke en extravagante variant onder de slepen. Dit is de langste variant die je zult vinden. Met deze sleep heb jij misschien een paar extra handen nodig, maar je maakt een onvergetelijke indruk!

Wil je wel graag een jurk met een sleep maar vind je een prinsessen trouwjurk al genoeg opvallen? Kies dan voor een ingetogen brush sleep! Dit is de kortste sleep binnen de trouwjurken. Zo heb jij wel een mooie sleep maar zonder het dramatische effect of de extra uitdaging tijdens het lopen.
 

Koonings trouwjurken Milla Nova bruidsmode hochzeitskleid bridal dress
Koonings Berta Bridal Collection Maggiore exclusieve trouwjurk haute couture brautmode bridal-dress 24-11
Koonings Julia Kontogruni JK Couture 173 trouwjurk bruidsmode hochzeitskleid bridal dress

Of kies voor een sluier bij je prinsessen trouwjurk

Vind je het effect van zo een lange sleep prachtig? Maar ben je bang voor die uitdagingen die dit met zich mee brengt? Overweeg dan om je prinsessen trouwjurk te combineren met een lange sluier. Dit kan een net zo dramatisch effect creëer maar geeft jou de vrijheid om deze eenvoudig los te maken na de ceremonie.
 

Kies jij voor een prinsessen trouwjurk? Hou hier rekening mee!

Natuurlijk super mooi, zo’n grote prinsessen trouwjurk. Maar je moet wel met een paar dingen rekening houden. Want hoe groter de jurk, hoe zwaarder. En dat beperkt jouw in je bewegingsvrijheid. De hele dag draag jij dat gewicht met je mee. Hou er ook rekening mee dat jij je minder flexibel overal tussendoor zult kunnen bewegen. En alleen naar het toilet gaan zit er op jouw grote dag niet meer in.

Dit kun je oplossen door je bridallook ’s avonds te veranderen. Kies bijvoorbeeld voor een soepelvallende trouwjurk, een korte trouwjurk, of zelfs een trouw jumpsuit.

Naast de grootte en het gewicht, heeft een prinsessen trouwjurk ook effect op jouw gehele bridallook. Er gebeurt erg veel in zo een grote jurk. Geen nadeel natuurlijk, want je wil graag in de spotlight staan op je grote dag. Maar hou hier wel rekening mee bij het kiezen van jouw accessoires.

 

 Vind jouw prinsessen trouwjurk!

Koonings trouwjurken Nicole Spose bruidsmode hochzeitskleid bridal dress

Meest gestelde vragen over prinsessen trouwjurken

Wat is een prinsessen trouwjurk?
De naam zegt het al, een prinsessen trouwjurk is een jurk waarin je lijkt op een prinses. De jurk wordt gekenmerkt door een smalle taille en een wijde rok.

Is een prinsessen trouwjurk niet veel duurder dan een andere trouwjurk?
Nee. De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het merk, de ontwerper, de gebruikte stoffen en versieringen, en de complexiteit van het ontwerp. Omdat voor een prinsessen trouwjurk vaak meer stof wordt gebruikt kan het zijn dat deze duurder is dan een trouwjurk in een andere stijl. Maar prijzen van trouwjurken kunnen sterk variëren. 

Welke schoenen draag ik onder mijn prinsessen trouwjurk?
Met zo’n zware en lange jurk wil je zeker weten dat je comfortabel naar het altaar kunt lopen. Kies daarom bruidsschoenen waarop jij je comfortabel voelt. Draag jij normaal nooit hakken? Doe dat dan ook op je trouwdag niet. Heb je je schoenen gekozen? Loop ze dan alvast in en oefen een paar keer met jouw trouwjurk aan! 

Kan ik met een prinsessen trouwjurk wel alleen naar het toilet?
Alleen naar het toilet gaan met een prinsessen trouwjurk aan kan een uitdaging zijn. Het kan handig zijn om een bruidsmeisje, familielid of vriend te vragen om je te assisteren bij het omhoog houden van de trouwjurk tijdens jouw toiletbezoekje.
 

Kies jij ook voor een prinsessen trouwjurk?
Laat je dan nog verder inspireren en bekijk onze collectie prinsessen trouwjurken.

Twijfel je nog over de stijl van jouw trouwjurk? Doe dan inspiratie op in de volledige collectie trouwjurken! Maak jouw afspraak en ga samen met een ervaren styliste op zoek naar de jurk van je dromen.

 Maak jouw afspraak!