Trouwen in 2020, hoe doe je dat?(16 juli 2020)

The one thing that isn't cancelled is love (and your wedding) Even dachten we allemaal dat trouwen in 2020 voor niemand meer was weggelegd, maar gelukkig is dit dankzij de versoepelingen van de maatregelen toch weer mogelijk. Dat je bruiloft misschien iets anders zal zijn dan je gedacht had is vrijwel zeker, maar dat wil niet zeggen dat je niet alsnog je droomdag kunt beleven. Misschien daarom juist wel extra bijzonder. Een trouwdag in de zomer van 2020 is er zeker één voor in de boeken. Maar hoe ziet zo'n trouwdag in de zomer van 2020 er dan uit? Wij geven je een paar voorbeelden.

Ceremonieel trouwen
Wil jij je huwelijksceremonie helemaal zelf inrichten? Dan is ceremonieel trouwen iets voor jou. Dit wil zeggen dat je het formele gedeelte van je huwelijk op een andere dag regelt, voorafgaand aan je ceremoniële huwelijksdag. Je regelt dan bij de gemeente alle wettelijke zaken. Heb je dit eenmaal vastgelegd, dan kun je op een latere dag met al jullie dierbaren op een tijdstip, datum en/of locatie naar jullie wens trouwen.

Voordelen hiervan zijn onder andere dat het je tijd bespaart op je huwelijksdag, je hoeft tenslotte niet eerst nog naar het gemeentehuis. Vaak bespaart het ook wel in de kosten. Op zaterdag voor de wet trouwen is vaak duurder dan op een maandag of dinsdag. Je hebt de volledige vrije keuze om op een andere dag op jouw droomlocatie, op jouw droomdatum en tijdstip te trouwen. Misschien willen jullie wel een avondbruiloft; doordat alle officiële zaken al geregeld zijn is dit ook gewoon mogelijk.

Je kunt dit natuurlijk ook omdraaien. Wil je nu wel graag op een bepaalde datum trouwen, maar is je gastenlijst te lang, of ben je bijvoorbeeld zwanger en wil je graag dezelfde achternaam als je man en kind, dan kun je ervoor kiezen om nu wel al wettelijk te trouwen. Later, wanneer de regelgeving omtrent samenkomsten en feesten versoepeld zijn, kun je dan ceremonieel trouwen om dit samen te vieren met je dierbaren en toch een groot feest te organiseren.

Minimalistisch
Minimalistisch trouwen lijkt veel velen in eerste instantie wat saai, maar als je heel eerlijk bent is het misschien de meest romantische manier om te trouwen. Niet trouwen om het feest, maar echt om de liefde voor elkaar en dit te delen met de mensen die het dichts bij je staan. Een kleine bruiloft betekent niet een saaie bruiloft. Je kunt alsnog voor fantastische aankleding zorgen, heerlijk eten, de perfecte jurk en een dansfeest. Je hebt nu zelfs de tijd om daar écht van te genieten in plaats van constant met je gasten in gesprek te zijn.

Nu het 1 juli is geweest, mogen er meer dan 100 mensen samenkomen op een afstand van 1,5 meter. Je kunt er voor kiezen om slechts met zijn tweeën te trouwen (en natuurlijk de getuigen). Zo maak je er een ontzettend romantische dag van die daadwerkelijk draait om jullie en jullie liefde voor elkaar.

Trouw ceremonieel op jullie favoriete plekje in het park, eet jullie lievelingstaart in dat leuke, kleine patisserietje en ga samen eten in jullie favoriete restaurant, of in het restaurant van jullie dromen.

Misschien wil je wel minimalistisch trouwen, maar is bovenstaande manier net iets te minimalistisch? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om te trouwen in het bijzijn van familie en je meest dierbare vrienden. Een klein, select groepje mensen die jij bijzonder genoeg vindt om de liefde mee te delen.

Minimalistisch trouwen heeft als voordeel dat het scheelt in de kosten, maar ook zeker in tijd. Je bent over het algemeen veel minder tijd kwijt met organiseren en plannen. Een ander bijkomend voordeel is dat jij en je partner nooit discussies kunnen krijgen over de gastenlijst, voor de mannen van de voetbalclub is helaas geen plek!

In het buitenland
Is minimalistisch trouwen voor jou écht geen optie en wil je eigenlijk ook gewoon heel graag in de zomer van 2020 trouwen? Dan is trouwen in het buitenland misschien wel de perfecte oplossing voor jou. "Trouwen in het buitenland is te duur, dat kan ik niet betalen" is een gedachte die bij veel mensen opkomt wanneer je hebt over trouwen in het buitenland. Terwijl het van velen misschien juist wel een droom is om in een zonnig land of op een wit strand te trouwen, komt het er door deze misvatting vaak niet van.

Juist nu is trouwen in het buitenland een mooie uitkomst, want in het buitenland gelden veel andere regels dan in Nederland. Ook vluchten en hotels zijn in het buitenland nu nog betaalbaarder en dat maakt dat jouw droom van trouwen in het buitenland nu wel eens werkelijkheid kan worden.

Trouwen in Spanje op het strand of een mooi natuurpark kan bijvoorbeeld al voor een bedrag vanaf €150,- per persoon. Zo huur je de locatie al vanaf €2450,- voor een gezelschap van minder dan 50 personen. De ceremonie setting en een tent huur je erbij vanaf €195,-.

Uiteraard is een aansluitend diner ook mogelijk. Een 4-gangen diner, inclusief drank is goedkoper dan uiteten in Nederland. Voor een open bar van 2 uur op het strand of in de natuur betaal je ongeveer €15,- per persoon.

Vaak geldt wel in het buitenland dat je niet voor de wet kunt trouwen. Dit zul dus voorafgaand in je eigen gemeente moeten doen. Daarna kun jij, waar je wil in het buitenland, "Ja" zeggen tegen de liefde van je leven in het bijzijn van al je dierbaren. 

Voor meer informatie, stuur ons gerust een e-mail.

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak