Paradise by the Dashboard Light

Vorige week hielp ik een lieve, stoere toekomstige bruid die haar jurk kwam ophalen voor haar grote dag. Bij de laatste doorpas enkele weken tot dagen voor de bruiloft ben ik altijd erg nieuwsgiering naar de overige voorbereidingen: is alles zo ver klaar dat er getrouwd kan worden?

Al vrij snel gaat het gesprek over de entree die het bruidspaar gaat maken. “Ja, die limousine voor jullie deur is tof hoor, maar ik ga lekker achterop de fiets bij mijn toekomstige man naar het gemeentehuis”, lacht ze terwijl ik de koffie voor haar entourage op het tafeltje zet. “Wat zeg je nu?”, zeg ik een beetje beduusd. In mijn hoofd zie ik de glanzende ivoorkleurige stof van haar sleep al tussen de (natuurlijk net ingevette) ketting komen. De bruid lacht nog steeds; het is duidelijk dat ze voorbereid is op deze reactie. “Nick en ik hebben elkaar leren kennen bij de fietsenmaker. Allebei brachten we een kapotte fiets binnen en tijdens de reparatie leerden wij elkaar kennen. Uiteindelijk wandelde ik met een gemaakte fiets en een buik vol vlinders weer de zaak uit. Dat moment willen we op onze trouwdag ook een plekje geven. En uiteindelijk stap ik pas één straat voor het gemeentehuis bij hem achterop, hoor. Mijn vader brengt me tot daar met de auto”, verduidelijkt ze hun keuze. Nu is het mijn beurt om te lachen. “Nou, als je maar belooft om je jurk strak vast te houden op de fiets”, zeg ik opgelucht.

bruidsfiets

Eenmaal thuis denk ik nog eens aan deze sportieve bruid. Eigenlijk heeft ze groot gelijk: je moet helemaal zelf weten hoe jij vervoert wil worden op je grote dag. Maar wil je veilig (lees: zonder te laat te komen door een paard dat niet wil luisteren, zonder vlekken van de fietsketting op je kleding en zonder schade van een bulldozer die toch nét niet door de smalle straten past) gereden worden, kies dan voor een toffe trouwauto. Sinds vorig jaar verhuren wij droomauto’s bij Koonings The Wedding Palace. Een te gekke limousine, een luxueuze Rolls Royce of een in het oog springende Oldtimer: er is super veel mogelijk. En alle auto’s zijn inclusief chauffeur, zodat jij alleen maar hoeft te zorgen dat je op tijd klaarstaat om in één van onze droomauto’s te stappen op weg naar de mooiste dag van je leven.

Veel liefs en rij voorzichtig!

Handtekening Ramona
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak