Dit doe je met je trouwjurk na de bruiloft

Schoonmaken jurk

Langzaam begint het bij jullie in te dalen dat jullie écht getrouwd zijn! Wat fijn! En het wordt ook weer tijd voor klusjes, zoals het schoonmaken van je trouwjurk. We raden je aan dit door een professional te laten doen en niet zelf aan de slag te gaan met vlekkenverwijderaar ;-)

We geven je graag wat tips over hoe je het best met je trouwjurk om kunt gaan. 

Het voordeel van je trouwjurk laten reinigen door een professional is dat de jurk volledig wordt nagekeken en de reiniging wordt aangepast op de soort vlekken. Vooral wanneer je buiten trouwt wordt je jurk echt heel vies. Maar zelfs wanneer je alleen binnen bent kan de jurk al aardig 'smoezelig' worden. Het reinigen van je jurk is daarom altijd een goed idee.

Daarnaast houdt de professionele reiniger ook rekening met het materiaal van de jurk. Kant en tule hebben vaak een andere manier van reiniging nodig. En wat dacht je van pailletjes of strass steentjes?

Twee professionals die jarenlange ervaring hebben met het reinigen van bruidsmode zijn Silk and Satin en de Bruidsstomerij. Je kunt met een gerust hart je vies geworden trouwjurk en trouwpak opsturen naar hen. Zij laten je trouwjurk, touwkostuum, schoenen, sluier, kortom alle bruidsmode er weer uitzien als nieuw!

Mailreis 1 week getrouwd

Wat te doen met je jurk na de bruiloft?

Stiekem vinden we het allemaal heel zonde dat we onze trouwjurk maar één keer kunnen dragen. Het liefst zouden we hem aantrekken naar ieder feestje, etentje, en zelfs naar een andere bruiloft. Nu is dat natuurlijk echt een no-go, máár we hebben wel wat activiteiten voor je op een rijtje gezet die je wél met je trouwjurk kunt doen. Alert: sommige activiteiten wil je misschien liever doen, wanneer je bruidsjurk nog niet gereinigd is. 

Mailreis 1 week getrouwd

Trash the dress

Dit doe je vaak met de gedachte dat je deze jurk nooit meer gaat dragen. je organiseert een fotoshoot en gaat aan de slag met verf, modder of andere “rotzooi”. Wat dacht je van een sprong in de oceaan? Supergave foto’s en een heerlijke dag met je nieuwe man! Wat wil je nog meer? Je zou ook je favoriete sport uit kunnen oefenen in je jurk. #instagrammable! 

Friends look-a-like

Organiseer een filmavond met vriendinnen die ook getrouwd zijn en kom allemaal in jullie trouwjurk. Popcorn, wijntje, ice tea green en jullie avond kan niet meer stuk. Kijk naar romantische komedies of naar jullie trouwfilm! Oh en je hoeft niet bang te zijn om te knoeien. 

Something Old Something New

Laat je jurk vermaken tot een kledingstuk dat je wel vaker zult gaan dragen, zoals een zomerjurkje of lingerie. Je kunt er ook een doop- of communie jurk van laten maken voor je dochter. Of bewaar hem helemaal voor je dochter, ook al trouwt ze er misschien niet in, het blijft altijd leuk om te zien waar je moeder in is getrouwd. 

Kunst

Je kunt je trouwjurk ook als een object in je huis plaatsen op een mooie mannequin of in een lijst! Zo kun je er iedere dag naar kijken!

Mailreis 1 week getrouwd

Happily ever after

Oké, we willen graag eerlijk zijn. We durfden het niet eerder te vragen, that would be rude! Maar stiekem zijn wij mega benieuwd naar hoe jullie grote dag eruit zag en vooral naar hoe jullie eruit zagen in jullie trouwoutfits. We zouden het superleuk vinden om foto’s van jullie te ontvangen! Zo kunnen wij ook een beetje meegenieten van jullie geluk en met jullie goedkeuren willen we alle Kooningsfans ook laten genieten van jullie prachtige outfits. 

Wij zouden het heel leuk vinden jullie trouwverhaal te delen op onze Happily Ever After Pagina.