Liefde overwint lockdown(06 mei 2020)

Als de quarantaine voorbij is, zullen veel koppels met een ring aan hun vinger het isolement verlaten. COVID-19 heeft misschien roet in het eten gegooid, maar één ding is zeker: de pandemie heeft niemand ervan weerhouden die ene grote vraag te stellen.

Als de quarantaine voorbij is, zullen veel koppels met een ring aan hun vinger het isolement verlaten. COVID-19 heeft misschien roet in het eten gegooid, maar één ding is zeker: de pandemie heeft niemand ervan weerhouden die ene grote vraag te stellen.

In feite heeft de quarantaineperiode er juist voor gezorgd dat mannen en vrouwen creatiever zijn geworden in het doen van een aanzoek.

In deze onbekende status van de wereld heeft liefde nog steeds een manier gevonden om te zegevieren. Misschien raak jij tijdens deze pandemie ook wel geïnspireerd om de vraag te stellen! Koonings zet wat ideeën op een rijtje.

1. Afstand verzoek
Is jouw geliefde ver weg? Hebben jullie gedwongen afstand moeten houden?
Dan kun je de ouderwetse trukendoos weer uit de kast halen. Zorg dat jouw liefde op tijd klaar staat, om de boodschap niet te missen. Huwelijksaanzoeken vanuit de lucht worden weer helemaal hot. Ook drone proposals kunnen worden ingezet om toch van een afstand je liefde te delen.

2. Face Mask Proposal
Het begin van het ‘nieuwe normaal’ zal misschien wel bestaan uit het dragen van mondkapjes. Hoe leuk is het om jouw liefde thuis te verrassen met een ontbijtje op bed, een eigen gekookt diner en een face mask proposal. Je kunt zo’n masker eenvoudig zelf maken, maar ook laten bedrukken.

3. Puzzel stukjes
We zijn veel thuis en vermaken onszelf graag met spelletjes en puzzels. Verras jouw geliefde met een ‘wil je met me trouwen’ puzzel of zet een speurtocht op in je huis.

Maak wat aanwijzingen en verberg ze overal in huis. Elke aanwijzing bevat een stukje van de puzzel dat je partner moet verzamelen om het hele plaatje compleet te krijgen. Zodra de jacht voorbij is en het plaatje compleet is, ga je op een knie met de ring.

4. Haal Parijs naar je achtertuin
Droomde jij ervan je partner ten huwelijk te vragen in een romantische stad, zoals bijvoorbeeld Parijs, maar dacht Corona daar anders over? Dan haal je Parijs gewoon naar je achtertuin. Teken een grote Eifeltoren op de muur en zorg voor voldoende lampjes en Franse lekkerneijen. Begeleid je geliefde naar jouw zelfgemaakte city of love en stel de leifde van je leven toch die belangrijke vraag in de stad van jullie dromen.

5. Niet je typische picknick
Hadden jullie grootste plannen voor het vieren van jullie jubileum, maar kon dit door het Coronavirus niet doorgaan? Dat wil niet zeggen dat je helemaal geen romantische plannen kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een hele romantische picknick, ja, ook al het vriest of heel hard regent. Neem champagne en een rijkelijke kaasplank mee, of laat een pizza bezorgen. Origineler, romantischer en verrassender zal het niet worden! En die roadtrip die jullie eigenlijk gepland hadden, die komt er heus nog wel van!

6. Een verrassing via zoom
Tijdens deze quarantaine kun je nog steeds een manier vinden om je vriendin te vragen in het bijzijn van vrienden en familie. Verzamel je beste vrienden en familie om een van de meest magische momenten van je leven te delen. Zoom en de app Houseparty zijn perfect hiervoor.

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak