Koonings communicanten

Van april tot en met juni vullen de kerken zich met jonge communicantjes. Het is dan weer tijd voor de Heilige Communie. Een feestelijke gelegenheid in het Christendom wanneer het kind voor het eerst nadert tot de Eucharistie. Voor veel Christelijke gezinnen is dit een belangrijke dag. Vooral in het Zuiden van Nederland en in België wordt de Heilige Communie met een groot feest gevierd.

Ook voor de mooiste communiekleding kun je terecht bij Koonings. We hebben een breed en gevarieerd aanbod in communiejurkjes en communiepakjes. Heb jij altijd gedroomd van een eigen ontworpen prinsessen-communiejurk? Ook dat is mogelijk. Samen met onze ervaren styliste kijken jullie naar de mogelijkheden en ontwerpen jullie samen de ultieme communiejurk. 

De volgende communicanten gingen je al voor.

COMMUNICANT DJYVANA
Op 30 mei 2019 was het eindelijk zover, Djyvana deed haar Eerste Heilige Communie. Voor deze dag had zij, maar ook haar ouders, de ultieme droomjurk in gedachten. Het moest een unieke jurk worden, speciaal voor haar gemaakt. “Toen wij bij Koonings kwamen, zagen we alléén maar dit soort unieke jurken. Ondanks al deze prachtige jurken, vroegen we ons af of wij ook met onze eigen ideeën een op maat gemaakt ontwerp zouden kunnen maken. En zo begon onze reis van 8 maanden waarin we ideeën uitwisselden met het team van Koonings, in het bijzonder Annemarie en Ineke. De ontvangst, vriendelijkheid en de professionele instelling van het Koonings team zorgden samen met ons voor een verbluffend resultaat. Alles, maar dan ook echt alles, was tot in de puntjes afgewerkt. Een geweldig resultaat, waardoor onze dochter er die dag werkelijk uitzag als een prinses, en zich absoluut ook zo voelde.”

COMMUNICANT LIZA
“Op 30 mei 2019 heeft onze dochter Liza haar Eerste Heilige Communie gedaan in de Johannes de Doper Kerk in Sprundel” vertelt haar moeder Lydia. “Deze dag droeg zij een prachtige communiejurk die we speciaal hebben laten maken door Koonings. Samen met verkoopster Sandra hebben we het ontwerp voor de jurk gemaakt en de mooiste stoffen uitgekozen, het eindresultaat was en is nog steeds prachtig. Liza straalde van oor tot oor en voelde zich op en top gelukkig! De dag was een waar sprookje en Liza, wat was ze een plaatje!”

COMMUNICANT SHANICE
Shanice kwam voor haar communiejurk shoppen bij Koonings. Haar eerste indruk toen ze binnenkwam was: “Wauw!! Net een paleis!” Haar paservaring bij Koonings was leuk en ze zijn goed geholpen. “We hebben veel tips en aanwijzingen gekregen” vertelt Shanice. “In het begin was ik een beetje zenuwachtig, maar dat was ook snel weer weg toen ik jurken mocht gaan uitzoeken en passen.” Uiteindelijk heeft ze zelf haar favoriete jurk gekozen. De jurk heeft een lange en een korte rok. De lange rok is perfect voor in de kerk en de korte rok is ideaal voor het feest en om in te spelen. “De communiedag was geweldig! Ik voelde zich een echte prinses.” Maar daarnaast is ze ook een stoere meid die doet aan motorcrossen, dus dat element mocht ook zeker niet ontbreken tijdens deze bijzondere dag. Stoer hoor!

COMMUNICANT DJESMAY
Djesmay is een echt prinsesje en zo wilde ze zich ook zeker voelen tijdens haar Eerste Heilige Communie. “We kwamen binnen in een paleis, zo mooi!” vertelt haar mama Wendy. “Alleen maar vriendelijk personeel en niets was te veel. We wilden graag een aantal aanpassingen aan de jurk en ook hier werd helemaal niet moeilijk gedaan. Alles was mogelijk. Dit maakt dat Djesmay zich ook tijdens het passen een echte prinses voelde. Wat een super ervaring. Haar communiedag is een dag om nooit te vergeten en wat zag ze er mooi uit!”

COMMUNICANT AMBERLY
Al een hele tijd wist Amberly dat ze op 19 mei 2019 haar Eerste Heilige Communie zou doen. Ze vond dat ontzettend spannend, want ze wilde heel graag net zoals haar mama en tante een echte prinsessenjurk. Uiteraard kwam ze bij Koonings uit. “De rit duurde een dik uur en was heel spannend, want zouden we de juiste jurk wel vinden?” vertelt haar de moeder van Amberly. “Eenmaal aangekomen hebben we ons verhaal gedaan en gingen we met 5 jurken de paskamer in. Dit is zo’n mooie herinnering.” Amberly trok de eerste 4 jurken aan. We vonden ze allemaal prachtig, maar we hadden nog niet dat echte “YES” gevoel. Maar toen kwam ze in haar laatste jurk uit de paskamer! We zeiden allemaal direct “JA” en waren direct verliefd! Dit is de jurk!” Amberly moest nog een jaartje wachten, voordat ze haar jurk kon dragen, maar kwam nog twee keer terug, om de jurk te passen, zodat de jurk perfect zou passen op de dag van haar communie. “Toen de dag eindelijk daar was, straalde ze vanaf het moment dat ze haar droomjurk aan had en ze was prachtig!”

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak