Klein maar fijn trouwen(01 mei 2020)

Door de Coronamaatregelen is het op dit moment niet toegestaan te trouwen met meer dan 30 gasten en moeten je gasten 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit is natuurlijk niet meteen een probleem, maar laat je juist creatief denken over hoe je bruiloft er in deze tijd uit zal zien. Hierbij wat tips om van een kleine bruiloft toch je droombruiloft te maken.

Trouwlocatie
Met een klein gezelschap hoef je er geen rekening meer mee te houden dat je locatie voldoende gasten kan ontvangen. Hierdoor ontstaan er nieuwe unieke en persoonlijke opties waar je jouw droombruiloft kan laten plaatsvinden. Denk hierbij aan een industriële schuur, een fleurige tuin, op een romantische plek in het bos of in een kasteeltje. Of maak het persoonlijk en trouw in de tuin van je ouders of in je eigen tuin. Lekker dicht bij huis!

Gasten
Niets is mooier dan op jouw dag omringd te zijn met de mensen waar je echt om geeft en die om jullie geven. Met maar 30 gasten weet je zeker dat alle personen die aanwezig zijn, speciale mensen uit jullie leven zijn. Het kan nu helaas zijn dat je een paar mensen teleur moet stellen, maar deze mensen hebben hier vast en zeker begrip voor. Door dat je wat minder gasten hebt, heb je wel meer aandacht voor de gasten die er wel zijn. Dit geeft je een relaxter gevoel, omdat je geen zorgen hoeft te maken of je iedereen wel evenveel aandacht geeft. Ben jij een echt feestbeest en kan jouw bruiloft niet zonder een groot feest? Denk dan eens na om je bruiloft en feest los van elkaar te houden. Als je een kleine bruiloft hebt kan je daar al je focus op houden en geef later nog een groot feest waar je helemaal los kan gaan. Zo voorkom je ook dat je je eigen feest vroegtijdig moet verlaten. Want ja bruiden, zo’n volgeplande trouwdag kan heel vermoeiend zijn.

Livestream
Lang leve de digitale ontwikkelingen. In deze tijd is het super easy om je bruiloft te livestreamen. Zo kunnen de mensen die je helaas niet kon uitnodigen toch genieten van de ceremonie. Het leuke hiervan ook is dat je ceremonie meteen is gefilmd en iedereen het kan terug kijken wanneer ze maar willen!

Aankleding
Je gasten moeten natuurlijk 1,5 meter afstand van elkaar houden. Tenzij ze uit één gezin komen of een stel zijn. Dan mogen ze gewoon lekker dicht bij elkaar zitten. Deze afstand kan natuurlijk een obstakel zijn tijdens je bruiloft, maar probeer het juist creatief op te pakken. Verwerk de afstand bijvoorbeeld in je aankleding en creëer stoelversiering die de stoelen 1,5 meter uit elkaar houdt. Trouw je in de avond dan is dit natuurlijk leuk om te doen met romantische lampjes.

Tijdens de receptie of het feest kan je ervoor zorgen dat gasten genoeg ruimte houden door secties te creëren. Natuurlijk niet met afzetlint, maar helemaal in stijl van je bruiloft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tapijten of houten vlonders op de grond. Zo behoudt iedereen de afstand, maar wel op een mooie stijlvolle manier.

Feliciteren
Een hand schudden of iemand 3 kussen geven gaat op dit moment niet. Hoe feliciteer je het bruidspaar dan in deze Coronatijd? Maak er in plaats van een ongemakkelijk moment en mooi gezamenlijk moment van. Laat al je gasten bijvoorbeeld een glaasje bubbels pakken en laat de trouwambtenaar of je ceremoniemeester aankondigen dat jullie met iedereen tegelijk willen proosten en feliciteren. Trouwens een handkusje op afstand mag ook!

Droombruiloft
Een bruiloft organiseren begint vaak met het opstellen van een budget. Hierin worden alle gasten en het eten en drinken in opgenomen. Besluit je kleiner te gaan trouwen dan komt er meer budget vrij voor andere onderdelen van de bruiloft. Zo kan je voor hetzelfde geld de bruiloft van je dromen realiseren door een duurdere jurk aan te schaffen of je look mooi af te stylen met accessoires. Het is ten slotte jouw dag!

Upgrade
Door dat je budgetten verschuiven is er ruimte om bepaalde facetten van je bruiloft een upgrade te geven. Verwen jezelf, je partner en je gasten met een upgrade aan de bar. Serveer naast de gewone dranken bijvoorbeeld ook cocktails. Of kies voor een upgrade in de bedankjes. Nu je minder gasten hebt kan je de bedankjes makkelijker persoonlijk maken. Persoonlijke bedankjes laten een onuitwisbare indruk achter!

Ben jij ten huwelijk gevraagd en heb je door het lezen van deze tips helemaal zin gekregen in een kleine bruiloft? Maak dan een afspraak om je trouwjurk uit te zoeken en start je voorbereidingen van jouw droomhuwelijk.

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak