Afbeelding bij artikel
Blog Sweet cake
Datum
01 november 2021

Sweet cake, sweet love

Laatst had ik bijzonder bezoek in ons trouwpaleis. Mijn vriendin Peggy van Taartendroom kwam langs met de lekkerste taarten die ik ooit heb geproefd. We belanden vanzelf in een leuk gesprek over smaken, stijlen en het runnen van een succesvolle onderneming in de trouwbusiness.

Altijd als Peggy binnen komt, moet ik glimlachen. Allereerst natuurlijk omdat we het altijd super gezellig hebben, maar ook omdat ze áltijd iets zoets meebrengt uit haar eigen keuken. Deze keer waren het drie smaken die ik absoluut een keer moest proberen, zei ze. Peggy weet dat ik vooral van fruitsmaken houdt en daar had ze zich weer eens helemaal op uitgeleefd. De eerste smaak die ze me voorschotelde was een heerlijke cupcake met citroen crème, merengue en een bosvruchtenvulling. Nu vind ik citroen al snel overheersend, maar deze cupcake was echt héérlijk. “Dat komt omdat ik in mijn taarten maar een vleugje van deze smaken gebruik” vertelde Peggy. “Dan proef je de citroen wel maar blijft het wel voor iedereen lekker.”

Cake
Blog cake
Blog cake

Ik zag direct een overeenkomst met mijn eigen onderneming. Heel vaak gaan toekomstige bruiden voor één statement-element in een jurk. Een sluier, maar dan geen opvallende extravagante mouwen bijvoorbeeld. Of heel veel glitters, maar dan een standaard silhouet. Te veel van alles voelt alsof je geen keuze maakt, dat is in de trouwjurkenwereld zo, maar dus blijkbaar ook in de bruidstaartenwereld.

Daarom stond ik er best van te kijken toen Peggy me de tweede smaak voorschotelde: chocolade en brownie… Voor een bruidstaart! Niet de meest gekozen smaak, vertelde ze me al snel, maar je moet voor ieder wat wils hebben in je collectie. De derde smaak die Peggy me liet proeven was precies wat ik me voorstelde bij een bruidstaart: champagne-frambozen. Oh, hemels lekker. Je proeft daar gewoon het geluk in.

Peggy en ik kunnen urenlang praten over smaken en uitstraling. Van een naked-cake waar je de biscuit nog ziet door de crèmelaag heen, tot een traditionele fondanttaart met suikerbloemen… ik sta er versteld van hoeveel mogelijkheden er zijn. Soms scroll ik minutenlang door de foto’s op de instagrampagina van Taartendroom om weg te dromen bij al die heerlijke taarten. Gelukkig vertrouwde Peggy me toe dat zij hetzelfde doet bij de trouwjurken op onze website, haha!

Veel liefs,
Ramona

Ramona handtekening