Afbeelding bij artikel
Blog SYTTD
Datum
11 november 2022

Maak kennis met say yes to the dress styliste Tove

Als vaste kijker van het programma herken je haar vast direct: dit is Tove! Wij laten je graag verder kennis maken met deze top styliste. Tove komt uit Zweden maar woont al 11 jaar in Nederland. Ze is in 2018 getrouwd met haar man. Haar bruiloft was zelfs te zien in een aflevering van SYTTD! Inmiddels heeft Tove ook een dochtertje. 8 jaar geleden ging ze als styliste bij Koonings aan de slag en vanaf seizoen 1 is Tove één van de vaste stylistes van Say Yes To The Dress. Wij vroeg Tove het hemd van het lijf over haar persoonlijke leven én over haar vak als styliste.

Blog SYTTD

Wat is de grootste blunder die je bent begaan op de werkvloer?

"Dan moet ik toch meteen denken aan het opnemen van de casting filmpjes voor Say Yes To The Dress. Ik vergeet het nooit meer, ik was een bruid aan het helpen met het vinden van haar trouwjurk. De bruid was geslaagd waarna haar vader aan mij vroeg of we hier bij Koonings ook een mannenafdeling hebben. Mijn Nederlands was destijds nog niet zo goed als het nu is waardoor mijn antwoord was: "Ja, maar ik doe niet aan mannen". Waarmee ik dus eigenlijk wilde zeggen dat ik niet als styliste op de mannenafdeling werk. Het kwam er alleen een beetje verkeerd uit. Dat was wel een blunder."

Welke bekende persoon zou jij nog graag eens willen kleden?

"Mag het ook iemand uit Hollywood zijn? Dan zou ik heel graag Lady Gaga eens willen helpen. Ik ben zelf best creatief en houd er van om out of the box te denken. Voor Lady Gaga is natuurlijk niks te gek dus we zouden alles uit de kast kunnen halen om iets moois voor haar te creëren. Ik zou haar niet weer een vleesjurk aan laten trekken, haha! Maar zeker wel in iets heel aparts en bijzonders. Misschien wel in een jurk die uit verschillende delen bestaat. Een look die niet zou misstaan op het MET-gala. 

Mijn grootste blunder? Ik zei tegen de vader van de bruid dat ik "Niet aan mannen deed". Ik bedoelde natuurlijk totaal wat anders.

 

Blog trends 2023

Is er een moment geweest met een bruid die je altijd bij zal blijven?

"Weet je wat het is, iedere bruid die ik mag helpen is bijzonder voor mij. Natuurlijk zijn er verhalen die heel bijzonder zijn en die me heel diep kunnen raken. Maar ik denk dat ik altijd een beetje bevriend raak met mijn bruiden. Ik wil gewoon voor iedere bruid mijn best doen. Ik haal net zo veel energie uit helpen van een bruid die misschien niet zo'n bijzonder verhaal heeft. Ook zij gaat trouwen en dat is natuurlijk al bijzonder. Uiteraard zijn er wel verhalen die me bij zijn gebleven. Zo mocht ik ooit een bruid helpen die mij vertelde dat ze erg ziek is geweest. Deze bruid had anorexia gehad en dat raakte me enorm. Ik loop voor iedere bruid hard maar bij een bruid met zo'n verhaal is de missie om haar te laten slagen een nog wat groter doel. Het feit dat iemand zo'n persoonlijk verhaal met mij wil delen vind ik erg bijzonder."

Waar droom jij van?

"Ik heb heel veel dromen en ik vind vooral mijn vrijheid erg belangrijk. Vrijheid betekend voor mij dat ik veel meer controle heb over mijn vrije tijd. Ik zou dan bijvoorbeeld vaker naar Zweden willen gaan. Ik wil sowieso vaker op reis en meer van de wereld zien. Vooral heel veel quality time met mijn gezin is belangrijk voor mij. 

Wat maakt jou het meest gelukkig?

"Dat is geen moeilijke vraag, mijn gezin maakt mij het meest gelukkig. Mijn man en onze dochter. Van goed eten word ik trouwens ook erg gelukkig, haha!"

Wat wilde je vroeger worden?

"Vroeger wilde ik actrice worden, haha! En nu ben ik styliste bij Say Yes To The Dress. Vroeger in Zweden op de basisschool kreeg je een witte hoed en in die witte hoed mochten al je vrienden, vriendinnen, leerkrachten een briefje stoppen. Echt iedereen schreef iets in de trant van "Op naar Hollywood, Tove!". En hier ben ik dan, in Holland. Dat begint ook met een "H", haha! 

Say Yes To The Dress is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op TLC

Wil jij net als de bruiden uit Say Yes To The Dress bij Koonings jouw trouwjurk vinden? Maak dan snel een afspraak. Onze stylistes staan voor je klaar! 

Maak een afspraak