Afbeelding bij artikel
Blog SYTTD
Datum
13 november 2022

Maak kennis met say yes to the dress styliste Kim

Ook Kim maakt dit seizoen haar debuut als styliste bij Say Yes To The Dress. Kim werkt sinds 2 jaar als styliste bij Koonings. Dit doet ze met enorm veel plezier en nu kan ze dus ook voor het eerst haar stylingtalent inzetten voor de Say yes bruiden. Wij willen je nog veel meer vertellen over "onze Kim" en hebben haar daarom het hemd van het lijf gevraagd! 

Blog SYTTD

Wat is de grootste blunder die je bent begaan op de werkvloer?

"Dagelijks gebeuren er wel kleine dingetjes waarvan je denkt: dit wil ik eigenlijk anders doen. Zeker in dit werk wil je perfect voor de dag komen natuurlijk, maar dat kan gewoon niet altijd. Zo heb ik bijvoorbeeld ooit moeten huilen nadat een bruid was geslaagd voor haar droomjurk terwijl de entourage er eigenlijk heel nuchter in stond. Toen kwam schoonmoeder mij nog even troosten en vertellen dat het helemaal niet erg was dat ik geëmotioneerd raakte. En ik stond daar maar, me af te vragen waarom iedereen toch zo nuchter kon blijven, haha!" 

Welke bekende persoon zou jij nog graag eens willen kleden?

"Wat een leuke vraag! Dat zouden er best heel veel kunnen zijn. Maar dan ga ik toch voor Koningin Maxima. Die zou ik wel eens in een trouwjurk willen kleden."

Wat maakt jou het meest gelukkig?

"De kleine dingen in het leven vooral. 's ochtends naar het werk rijden bijvoorbeeld. Ik rijd altijd tussen mooie bospaadjes naar Koonings en daar kan ik dan ook echt van genieten. Natuurlijk word ik ook erg gelukkig van tijd doorbrengen met vrienden en familie. Maar het zijn toch ook echt vaak de kleine dingen in het leven."

Mijn grootste blunder? Ik heb ooit enorm geëmotioneerd staan huilen toen een bruid haar jurk had gevonden. Haar schoonmoeder kwam me troosten. 

 

Blog SYTTD

Is er een moment geweest met een bruid die je altijd bij zal blijven?

"Dat zijn meerdere momenten. Iedere bruid heeft haar verhaal vind ik, maar soms maakt een bruid wat meer indruk. Laatst heb ik bijvoorbeeld een meisje van 18 jaar mogen helpen. Zij is ernstig ziek en via stichting Make a Wish kwam ze hier om trouwjurken te passen en een mooie dag te beleven. Wij mochten hier als Koonings dus een prachtige wensdag voor haar organiseren ik mocht daar als styliste aan bijdragen. Dat we voor iemand die zo ziek is zo'n mooie moment kunnen creëren, dat vind ik echt magisch en heel bijzonder."

Waar droom jij van?

"Ik heb niet echt een bucketlist en ik ben ook niet echt een dromer. Ik kijk gewoon niet zo heel ver vooruit als het gaat om dingen die ik graag zou willen doen. Maar dingen die op mijn pad komen kunnen me soms wel verassen en als dat dingen zijn die ik graag zou willen doen dan grijp ik die ook met beide handen aan. Het kan dus echt van alles zijn. En op deze manier ben ik eigenlijk ook dit vak in gerold. Ik kom eigenlijk uit de danswereld maar toen ik de vacature voor styliste bij Koonings zag heeft me dat zo gegrepen dat ik dacht "dat wil ik doen!". Dus achteraf denk ik, het had op mijn bucketlist kunnen staan want ik heb stiekem altijd al zoiets willen doen. Maar mijn leven werkt dus meer op deze manier. Ik grijp de kansen die zich voordoen."

Wat wilde je vroeger worden?

"Ik wilde vroeger graag stewardess worden. Dat zou ik nu nog steeds wel eens willen ervaren, haha! Ik ben er al wel achter dat ik niet echt een horeca tijger ben. Ik vind hier bij Koonings het lopen met de dienbladen vol koffie en thee het lastigste van mijn werk, dus stewardess zou het sowieso niet geworden zijn. Styliste zijn past toch veel beter bij me!" 

Say Yes To The Dress is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op TLC

Wil jij net als de bruiden uit Say Yes To The Dress bij Koonings jouw trouwjurk vinden? Maak dan snel een afspraak. Onze stylistes staan voor je klaar! 

Maak een afspraak