Afbeelding bij artikel
Blog MAFS seizoen8
Datum
31 januari 2023

De eerste scheiding

We zijn alweer bij de tiende aflevering van Married At First Sight en wie had nu gedacht dat tijdens de tiende aflevering het eerste koppel al zou scheiden? In deze aflevering zeggen Laura en Cathalijne "ja" tegen elkaar, gaan Francois en Wilfred samenwonen, starten Paula en Remco met hun huwelijksreis en gaan Martijn en Nicole scheiden. Kortom, een volle aflevering.

Laura en Cathalijne zagen elkaar vorige week voor het eerst bij het altaar. In deze aflevering van Married At First Sight is het tijd om elkaar het ja-woord te geven. De twee bruiden stralen en de eerste indruk die ze van elkaar hebben lijkt goed. Maar er is zo veel dat ze nog niet over elkaar weten. Terwijl de trouwambtenaar de bruiden wat meer over elkaar verteld leggen Laura en Cathalijne ook veel contact met elkaar. Er wordt tijdens de ceremonie veel gelachen over de persoonlijke trekjes van de bruiden. Maar we kunnen met recht zeggen dat de trouwgeloftes van de dames echte tranentrekkers zijn. Ze zijn beide overduidelijk erg goed in het opschrijven van hun gevoel. En dat is niet de enige overeenkomst tussen de twee bruiden. Ze zijn allebei groot dierenliefhebbers, hebben beide een grote maatschappelijke betrokkenheid en ook de hobby's van Laura en Cathalijne komen mooi met elkaar overheen. Vrienden en familie van de bruiden zijn enthousiast over de match. Beide bruiden lijken na de ceremonie nog behoorlijk onder de indruk van alles. Dat is natuurlijk volkomen logisch. De tijd van elkaar leren kennen komt nu pas! Ben jij onder de indruk van de bruidsjurk en jumpsuit van deze twee prachtige bruiden? Je leest hier alles over in onze blogs die je hier kan vinden. 

Blog MAFS Laura Cathalijne
Blog MAFS Paula Remco

Remco en Paula hebben helaas geen vliegende start gemaakt. Er is nog een flinke afstand zichtbaar tussen deze bruid en bruidegom. Na een korte nacht reizen ze samen naar zuid Italië voor hun huwelijksreis. Gedurende de reis en het diner dat ze 's avonds hebben worden er nauwelijks gesprekken gevoerd. En dit terwijl ze nog zo veel over elkaar te weten moeten komen. Paula is bang dat ze wat koel is geworden doordat ze Remco niet kent en daardoor wat afstand neemt. Maar ze hoopt dat dit na een goede nacht slaap beter wordt. En ook Remco staat er zo in. De wereld kan er na een goede nacht heel anders uit zien. Dit stel is zich er wel van bewust dat het nog niet zo soepeltjes loopt maar ze willen het beiden nog steeds een kans geven. 

Maarten en Richelle kregen van expert Evelien een opdracht om de passie wat te laten opbloeien. Het gaat erg goed tussen de twee, maar het blijft allemaal wel een beetje op hetzelfde niveau. Tijd voor een volgend level. Maarten en Richelle volgen hierin hun eigen tempo. In deze aflevering van MAFS gaan ze samen een kookworkshop volgen. Verassing, ook tijdens deze workshop komen ze er achter dat ze op één lijn liggen als het om eten gaat. Is er iets waarin deze twee niet matchen? De kookworkshop heeft misschien niet echt passie verhogend gewerkt maar een feestje waar de twee later samen naar toe gaan lijkt het vuurtje wel wat op te laaien. Maarten en Richelle zetten de bloemetjes even goed buiten en beleven een gezellige avond vol muziek, dans en....In de volgende aflevering komen we misschien wel te weten of dit koppel nog wat dichter tot elkaar is gekomen. 

Blog MAFS Maarten Richelle
Blog MAFS Martijn Nicole

Martijn en Nicole, het koppel dat voor het vuurwerk zorgt dit MAFS seizoen. In de vorige aflevering werd al duidelijk dat deze match geen lang leven was beschoren en nu zien we hoe de twee officieel gaan scheiden. Carlo en expert Patrick begeleiden het eindgesprek waarin nogmaals blijkt waarom Martijn en Nicole toch geen goede match bleken te zijn. Toch start het gesprek vrij positief. Zowel Martijn als Nicole hebben niet het idee met ruzie het gesprek in te gaan. Begrip voor elkaars standpunt kunnen de twee echter niet vinden. Nicole voelt zich afgewezen omdat Martijn al na 1 dag de deur dichtgooide door te zeggen dat hij geen vertrouwen meer had in het liefdesexperiment. Martijn voelde zich aan zijn kant weer niet gezien. De bruid en bruidegom nemen elkaar een hoop kwalijk. Zaken die ze vervolgens bij zichzelf dus niet herkennen. Hoe kan het dat deze match zo snel is ontploft? Hebben de experts een fout gemaakt door Martijn en Nicole aan elkaar te koppelen? Expert Patrick legt uit dat ze altijd een risico hebben gezien in het koppelen van dit stel. De punten waardoor het stel nu uit elkaar zijn gegaan zijn ook de punten waardoor ze zich tot elkaar aangetrokken voelden. De overeenkomsten in persoonlijkheid zijn in deze match wel de meest complexe factor geweest. Met dus de hoop dat het zorgt voor een positief vuurwerk bij dit stel maar met tegelijk het risico dat het zou exploderen. Dat het zo snel en zo heftig zou exploderen hadden de experts ook niet voorzien. Maar dat deed het en de rest van het MAFS seizoen gaan we door met één koppel minder. 

Je zou ze misschien bijna vergeten maar power koppel François en Wilfred gaan nog steeds als een speer. Het stel heeft elkaar na terugkomst van de huwelijksreis twee dagen moeten missen en dat viel hun beiden best zwaar. Ze hebben tijdens deze twee dagen veelvuldig contact gehouden maar keken er enorm naar uit om elkaar eindelijk weer te zien. Het samenwoon-avontuur begint in het huis van Wilfred in Emmen. Een hele rit voor de Limburgse François maar liefde kent geen grenzen. François neemt de tijd om even alleen door het huis van Wilfred te lopen en is buiten een slang die als decoratie is neergezet enorm enthousiast over het interieur van Wilfred. De twee bladeren samen het fotoboek van hun trouwdag door en je ziet dat het ze emotioneert. Ondanks dat ze nog maar 1,5 week zijn getrouwd voelt het al veel langer geleden. Het gaat allemaal zo goed, de mannen willen vooral van elkaars gezelschap genieten en alles dag voor dag bekijken. Wat worden wij blij van dit mooie stel!

Blog MAFS Francois Wilfred

Married At First Sight is elke dinsdag en woensdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4

Wil jij net als de bruiden uit Married At First Sight bij Koonings jouw trouwjurk vinden? Maak dan snel een afspraak. Onze stylistes staan voor je klaar! 

Maak een afspraak