Casual Chic: de perfecte balans tussen comfort en stijl

Wanneer het aankomt op bruiloft dresscodes, staat casual chic absoluut bovenaan de lijst. Waarom? Omdat het de gulden middenweg vindt tussen elegantie en gemak, precies wat je wilt voor een dag vol vieringen.

Met andere woorden, jouw gasten dragen een nette variant van hun alledaagse outfit. Bijvoorbeeld een nette rok voor de dames of een stijlvolle blazer voor de heren. Er zijn bijna geen regels voor deze dresscode. Dus met deze dresscode voor je bruiloft geef je jouw gasten de vrijheid te dragen waar zij zich comfortabel in voelen.

Casual chic voor dames

Voor vrouwen is casual chic een uitstekende gelegenheid om te schitteren in een outfit die zowel comfortabel als elegant is.

Bij casual chic draait het allemaal om de perfecte balans tussen informeel en stijlvol. Experimenteer met verschillende kledingstukken, zoals een nette blouse, een stijlvolle pantalon of een feestelijk jurkje, om jouw unieke stijl te vinden. Kies altijd voor hoogwaardige stoffen en accessoires om je outfit te verfijnen. Denk aan elegante sieraden en een goed gekozen handtas om je look compleet te maken. Omdat het een mix is tussen casual en chic kun je bijna alles passend maken in deze dresscode. Ook een nette rok met een simpele top is perfect voor deze dresscode. Of draag bijvoorbeeld een sportief jasje op dat chique jurkje. 

De dresscode is enorm breed. Weet jij niet goed waar je moet beginnen met het zoeken naar een outfit? Bedenk dan eerst goed wat voor type bruiloft het is. Een zomer bruiloft vraagt om een andere kledingkeuze dan een winter bruiloft, zelfs als ze dezelfde dresscode vragen.
 

Bekijk alle bruiloft kleding voor dames

Koonings Avondmode Cocktailkleding Galakleding Sonia Peña 1230074

Casual chic voor dames in het kort

 • Mix casual met chic. Draag bijvoorbeeld sneakers onder een net jurkje

 • Er zijn geen richtlijnen voor de lengte van je jurk/rok

 • Blote benen mag

 • Kledingstukken met rafels, vale plekken of slijtplekken zijn niet geschikt

 • Met accessoires maak je jouw outfit chiquer of juist meer casual

 • Hou je make-up subtiel

Casual chic voor heren

Voor mannen biedt casual chic de mogelijkheid om er stijlvol uit te zien zonder te formeel te zijn. Het draait allemaal om subtiele elegantie. 

Kies voor een mix van klassieke en eigentijdse stukken, zoals een nette pantalon, een chique trui of een verfijnd overhemd. Een driedelig pak is nergens voor nodig maar let op dat je outfit niet te casual wordt. Vermijd te casual kledingstukken, zoals spijkerbroeken, om de juiste balans te behouden.

Houd je accessoires subtiel en verfijnd. Denk aan een klassiek horloge, een stijlvolle riem en nette schoenen om je look compleet te maken. Voor een mooi verzorgde uitstraling wordt aangeraden om te kiezen voor een gladgeschoren look. Maar voel je hierin vrij om je eigen look te bepalen

Pas je outfit aan op basis van het seizoen en de locatie van de bruiloft. Kies bijvoorbeeld voor een linnen broek en een fris wit overhemd voor een zomerbruiloft, of een donkere chino met een warme trui voor een winterse ceremonie.
 

Bekijk alle bruiloft kleding voor heren

Casual chic voor heren in het kort

 • Hou je accessoires subtiel. Een riem en horloge zijn voldoende

 • Kledingstukken met rafels, vale plekken of slijtplekken zijn niet geschikt

 • Draag nette schoenen

 • Met een pantalon zit je altijd goed

Casual chic do’s and don’ts

Hier zijn enkele belangrijke do's en don'ts om in gedachten te houden bij het samenstellen van je casual chic look:

Do's:

 • Kies voor hoogwaardige stoffen en accessoires.
 • Pas je outfit aan op basis van het seizoen en de locatie van de bruiloft.
 • Houd je look netjes en verzorgd.
 • Ben zorgvuldig in het mixen en matchen. Verschillende texturen, kleuren en patronen kunnen samen een unieke Casual Chic outfit vormen.

Don'ts:

 • Vermijd te casual kledingstukken, zoals spijkerbroeken.
 • Overdrijf niet met accessoires.
 • Laat kledingstukken met rafels, vale plekken of slijtplekken thuis.
Koonings Avondmode Cocktailkleding Galakleding Sonia Peña 1230069

Verschil tussen casual chic en summer chic

Naast casual chic zie je ook vaak summer chic voorbij komen als dresscode. Beide zijn informeler dan de meeste dresscodes maar toch is er een duidelijk verschil. Bij de summer chique dresscode draait het allemaal om de zomerse vibe en de chique details. Bij casual chic ligt de nadruk juist meer op de nette maar comfortabele uitstraling.

Andere dresscodes

Heb je binnenkort een bruiloft met een andere dresscode? Lees dan ook eens de richtlijnen voor deze populaire bruiloft dresscodes:

Summer chique

Winter chique

Cocktail

Tenue de ville

Bohemian

Black tie

Smart casual

Festival chique