Ontdek de betovering van een winter bruiloft

Steeds meer koppels omarmen de charme van een winterse ceremonie, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Een winter bruiloft biedt een unieke en betoverende sfeer. Van een sprookjesachtig winterwonderland tot een glamourous festijn met parels en glitters, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De voordelen van een winter bruiloft

Intieme en romantische sfeer
Een winter bruiloft straalt intimiteit en romantiek uit. Denk aan knisperende vuurtjes, fonkelende lichtjes en de magie van sneeuw die alles bedekt. De koude temperaturen creëren een warme en intieme setting waarin geloften worden uitgesproken en herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan.

Unieke bruiloftsdecoratie
Een van de hoogtepunten van een winter bruiloft is de mogelijkheid om te spelen met unieke decoraties. Overal waar je kijkt, vind je lantaarns en lichtjes die zorgen voor een zachte gloed. Leef je uit met dennentakken, sneeuwvlokken en de mooiste houten details om jouw winter bruiloft om te toveren in een sprookjesachtig landschap. 

Minder stress om het weer
Een zomer of lente bruiloft draait vaak om het goede weer. Maar in Nederland is dat nooit een zekerheid. Bij een winter bruiloft weet je van tevoren al dat het koud gaat zijn, en dat de kans op neerslag groter is. Je hebt dus geen plan B nodig voor als het weer anders uitpakt dan je had verwacht.

Koonings trouwjurken Milla Nova bruidsmode hochzeitskleid bridal dress

Wanneer kan ik trouwen in de winter?

Een trouwdatum zoeken is misschien wel een van de moeilijkste onderdelen van het plannen van je bruiloft. Zelfs als je ervoor hebt gekozen te trouwen in de winter kan het kiezen van een precieze datum een uitdaging zijn. Want Sinterklaas, Kerst, oud op nieuw en carnaval zijn zeker dagen waar je rekening mee moet houden. 

Veel mensen zijn vrij met de feestdagen. En dat betekent een grotere kans dat al jouw naasten op je speciale dag aanwezig kunnen zijn. Maar het betekent ook dat jouw trouwdatum altijd verbonden blijft met die feestdag. 

De perfecte trouwjurk voor je winter bruiloft

Trouwjurk met mouwen
Een trouwjurk met mouwen is de perfecte keuze voor een winter bruiloft. Een mouwtje brengt jou de extra warmte die je met een winter of herfst bruiloft goed kan gebruiken. En het ziet er ook nog super elegant uit. Naast warmte biedt een trouwjurk met mouwen de mogelijkheid om je armen te bedekken. Of dat nou is omdat jij je niet comfortabel voelt met blote armen, omdat je tatoeages, plekjes of littekens wilt bedekken, of juist om jouw armen te accentueren of de aandacht ervan te verleggen. Varieer in stijl, van kort tot lang, en van kanten details tot elegante zijden mouwen.

Koonings trouwjurken Michela Ferriero bruidsmode hochzeitskleid bridal dress
Koonings trouwjurken the journey collection bruidsmode hochzeitskleid bridal dress
Koonings Berta Bridal Collection Maggiore exclusieve trouwjurk haute couture brautmode bridal-dress 24-06

Stola
Maar een trouwjurk met mouwen is natuurlijk niet per se nodig voor een winter bruiloft. De kans is groot dat jouw trouwlocatie lekker warm en droog binnen is. En dat betekent dat je je daar ook op kunt kleden. Kies er dan bijvoorbeeld voor een stola of bonte jasje over jouw trouwjurk te dragen voor de momenten dat jullie toch buiten zijn.

Stola
Stola
Stola

Handschoenen! 
Ze worden steeds populairder. Niet zo gek want handschoenen geven jouw trouwjurk die elegante en glamorous touch. En ze houden je ook nog lekker warm. Een winter bruiloft is het perfecte excuus om dit bruidsaccessoire toe te voegen aan je bridal look.

 

Voor de bruidegom
Als bruidegom hoef je eigenlijk niks anders aan te trekken dan normaal. Met een mooi maatpak kun je zowel binnen als buiten uit de voeten. Wel kun je ervoor kiezen om de stof van je maatpak uit te kiezen op het seizoen. Waar je bij een zomer bruiloft eerder in een linnen pak zult verschijnen, is een corduroy of fluwelen pak perfect voor je winter bruiloft.

Koonings Trouwpak Immediate 22100-81 en 22101-81
Koonings Trouwpak Wilvorst 431107-40
Roberto Vicentti Eternal Special Edition 74.20.911

Wat dragen je gasten op jouw winter bruiloft?

Wat jouw gasten dragen op je winter bruiloft heb je deels in eigen hand. Kies de juiste dresscode voor je bruiloft, zoals de winter chique dresscodeZo weet je zeker dat alle outfits mooi bij elkaar passen en aansluiten op het thema van je bruiloft. 

Maar het comfort van jouw gasten gaat altijd boven de stijl die jij wilt uitdragen. Zijn jullie veel buiten? Zorg er dan voor dat je gasten het niet koud krijgen. Zet heaters of vuurkorven neer. Of deel dekentjes uit die passen bij het thema van je bruiloft. Draag je meteen bij aan die winter wedding vibe!

Een winter bruiloft organiseren? Zo doe je dat!

De trouwlocatie
Bij een winter bruiloft is de locatie nog belangrijker dan bij bruiloften in anderen seizoenen. Hou rekening met kou, neerslag en harde wind. Je wilt dan een warme en intieme binnen locatie. Is het toch mooi weer, dan wil je natuurlijk wel naar buiten kunnen. Kies voor een locatie met tuin of in de buurt van een mooi bos of park. Heeft jouw trouwlocatie geen mogelijkheid om naar buiten te gaan. Kies dan een mooie plek voor de trouwfoto’s voor het geval het weer wel meezit.

Trouwfoto’s
Trouwfoto’s geven je een blijvende herinnering aan je speciale dag. Het is dus sowieso belangrijk om heir goed over na te denken. Maar bij een winter bruiloft moet je met wat extra dingen rekening houden. Zoals de korte dagen in de winter. Als het weer buitenfoto’s al toelaat zit je alsnog met een kort tijdsbestek waarin het licht goed genoeg is. Zorg dus altijd voor een back-up locatie zodat jullie de trouwfoto’s ook binnen kunnen maken.

Vervoer 
Een paard met slee of koets is de perfecte romantische keus voor een winter bruiloft. Maar dat kan ook enorm koud worden. En met neerslag wil je niet dat jouw kapsel wordt verpest. Met een luxe trouwauto verschijn jij niet alleen in stijl op je winter bruiloft, je blijft ook lekker warm en droog de hele rit.

Catering 
Erwtensoep en stamppot zijn misschien heerlijke winterproof maaltijden, maar ze zijn niet bepaald elegant. En dat is nou net wat je wel graag ziet op je winter bruiloft. Gelukkig biedt de winter meer dan genoeg mogelijkheden om het perfecte diner samen te stellen. Denk aan heerlijke volle gerechten met wild, desserts met chocola en warme drankjes zoals glühwein om je gasten warm te houden.