Jouw bridal look

Hi Bride, you're going to look FAB!

We starten waar we de vorige keer mee geëindigd zijn. Jouw bridallook. Vergeet niet om deze maand een afspraak te maken voor jouw trouwkapsel en trouwmake-up. Door een arrangement met proefkapsel en proefmake-up te plannen kun je alvast zien of de look die je in gedachte hebt, ook daadwerkelijk bij je past. Je hoeft nog niet te beslissen of je ook daadwerkelijk kiest voor deze hair- & make-up artist. Daar mag je nog even over nadenken. Bij Koonings Beauty bieden we verschillende arrangementen aan voor jouw bruidslook. Extra leuk: je kunt een proefsessie boeken voordat je jurk gaat passen. Zo heb je gelijk een compleet beeld van jouw look voor de grote dag! Kriebels!

Zo krijg jij de bridallook van je dromen

 • Doe van te voren inspiratie op en deel dit met jouw kapster en visagist. Bij Koonings Beauty en Hair kun je zowel je haar als make-up in een afspraak laten doen, zodat je niet naar verschillende personen hoeft. Daarnaast kunnen de kappers en visagisten van Koonings Beauty en Hair makkelijk met elkaar overleggen betreft de mogelijkheden. 
 • Heb je al bruidsaccessoires, zoals een sluier, diadeem of speld of deze op het oog? Neem dit mee of laat het weten aan je bruidskapster. Zij kan dit dan meteen verwerken in je proefkapsel, zodat jij een goed beeld krijgt. 
 • Ben eerlijk over wat je mooi vindt, maar laat je ook adviseren door onze stylistes, kappers en visagisten. Door jarenlange ervaring weten zij precies wat wel en niet werkt. Zij willen dat jij de hele dag straalt en je prettig voelt. 

Het kiezen van het juiste trouwvervoer

Hebben jullie eigenlijk al nagedacht over júllie trouwvervoer? Niet geheel onbelangrijk en stiekem natuurlijk ook heel erg leuk om te arriveren in een prachtige auto. Het soort trouwauto ligt natuurlijk helemaal aan jullie wensen en persoonlijkheid. Koonings biedt ook luxe trouwvervoer aan en heeft voor iedere stijl een prachtige, elegante en luxe auto ter beschikking. Wat dacht je van een old-timer, een limousine of zelfs een Rolls Royce?

Mailreis 6 maanden
Mailreis 7 maanden

Hoe je de perfecte auto kiest en boekt lees je hier:

 • Houd rekening met de afstand die je gaat rijden
 • Heb je het vervoer de hele dag nodig of slechts één moment
 • Hoe is het weer die dag
 • Rijd een chauffeur of rijd ik zelf
 • Hoeveel mensen gaan er mee in het vervoer
 • Past het vervoer binnen ons thema

Check ook of je de auto als eens eerder kort kunt huren voor een proefrit. Zo weet je meteen of je je prettig voelt in het vervoer. Huur hier je droomauto! 

To do

 

Neem contact op met je locaties om te checken of alles nog volgens plan verloopt. Heb je nog vragen of zaken toe te voegen, deel dit dan ook gelijk met hen, zodat de receptie daar op kan anticiperen.

Mailreis 6 maanden

Maak een draaiboek van jullie huwelijksdag

 

Langzaam wordt het ook tijd om de planning van de dag op papier te zetten in een globale tijdlijn, die je per onderdeel natuurlijk gedetailleerder kunt maken. Niet alles zorgt dit voor overzicht in jouw hoofd – lees: rust, ook krijg je zo een beter beeld van zaken die je nog moet regelen of afspreken. Daarnaast is zo’n overzicht ook heel handig voor jouw trouwleveranciers, zoals bijvoorbeeld de cateraar of degene die gaat over de decoratie. Zo weet iedereen waar hij of zij op welk moment van de dag moet zijn. WIN-WIN!

Op je trouwdag wil je je absoluut niet druk maken over een tijdsplanning of bang zijn dat je iets vergeten bent. Daarom gaan we nu al beginnen met een draaiboek een een globale tijdsindeling. Maar waar begin je? We helpen je op weg! 

Het draaiboek geeft de rode draad en dagindeling van jullie bruiloft. Daarnaast geeft het weer wat op welke locatie plaatsvindt én wie er verantwoordelijk voor is. Moet er iets bijzonders voor een bepaalde activiteit geregeld worden, wordt dit ook opgenomen in het draaiboek. 

Activiteiten op huwelijksdag

Start met een lijst van de activiteiten die tijdens jullie bruiloft zullen plaatsvinden. Wanneer je bijvoorbeeld een tijd of locatie al zeker weet, kun je deze ook al toevoegen. Het hoeft zeker nog niet in de juiste volgorde te staan of compleet te zijn. Denk aan activiteiten als haar en make-up doen, maar ook de ceremonie, diner en fotomomentjes. 

Planning van huwelijksdag 

Vervolgens ga je deze activiteiten op volgorde zetten. Beetje bij beetje zie je je dag steeds meer vorm krijgen op papier. Probeer er ook een tijdsindicatie aan te koppelen, zo zie je precies of je een juiste planning hebt gemaakt, of dat je ergens nog moet schuiven. 

Taakverdeling

Uiteraard hoef je niet al deze taken zelf uit te voeren. Op de dag zelf zul je vooral als taak hebben; 'genieten'. Maar zaken als decoratie leveren, diner serveren of bloemstukken ophalen worden wel meegenomen in dit draaiboek plus de leverancier of verantwoordelijke. Probeer ook alle verantwoordelijke onderdeel te maken van dit draaiboek en het met hen te delen. Je kunt nog zo’n mooi draaiboek hebben gemaakt, als niemand er van op de hoogte is, zal het alsnog in de soep lopen! 

Afvinken van activiteiten

Zijn er taken al helemaal afgerond. Geef dit ook aan in het draaiboek. Het is een dynamisch document dat veel aangepast zou worden. 

Geprinte versie

De dag voor de bruiloft is het fijn om een geprinte variant in de buurt te hebben. Zowel voor jou, je ceremoniemeester of weddingplanner.

Voorbeeld tijdlijn

07:00 - rustig opstaan en me-time 
08:00 - ontbijten en KOFFIE
09:00 - kapsel en make-up
11:00 - Bruidsjurk aantrekken 
12:00 - vertrek naar locatie
13:00 - ceremonie
14:00 - het glas heffen
14:30 - taart aansnijden 
15:00 - fotomoment terwijl gasten genieten van de taart en eventueel borrelen
17:00 - Diner
19:00 - Receptie
21:00 - Time to party
02:00 - Einde dag 

Mailreis 6 maanden

Bridal squat

Tijdens jouw grote dag wil je je op je best voelen. Je hebt natuurlijk al een schitterende jurk en je weet ook al hoe jouw haar en make-up eruit komen te zien! Girl, you’re gorgeous. Maar misschien zou je liever nog een paar grammetje minder of meer hebben tijdens je bruiloft. Gewoon om je nog nét dat beetje meer mooier te voelen - if that is even possible. 

Wij helpen je graag op weg, maar weet wel dat wij jou al de allermooiste versie van jou vinden! 

 • Maak een plan
 • Zet realistische doelen - en ben niet te hard voor jezelf
 • Houd er rekening mee dat je jurk veranderd zou moeten worden
 • Eet gezond, maar lekker
 • Ga samen sporten
 • Drink water en eet niet te weinig
 • Make up en skincare doen ook wonderen
 • Leg jezelf in de watten
 • Relax! 

Het gaat er met deze tips niet om hoe je er uitziet, maar hoe jij je voelt in dat prachtige lichaam van je!

Trouwambtenaar

De trouwambtenaar speelt een belangrijke rol tijdens je ceremonie. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt wie je hiervoor uitkiest. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden zoals een gemeente BABS, zelfstandig trouwambtenaar, BN’er of zelfs een familielid of BFF kan jullie trouwen! Pak voor deze beslissing ook weer je budgetoverzicht erbij, want iedere mogelijkheid heeft weer een ander kostenplaatje.

De ceremonie is de aftrap van jullie huwelijk, dus het is belangrijk dat deze ook is zoals jij als klein meisje gedroomd hebt. De begeleiding van deze ceremonie is in handen van een trouwambtenaar of BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Je kunt ervoor kiezen om dit door een BABS van de gemeente te laten doen, maar dan heb je geen invloed op wie de huwelijksvoltrekking doet en is deze ook vaak minder persoonlijk. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk op het gebied van huwelijksvoltrekkingen en is er een ruime keuze uit zelfstandige trouwambtenaren, BN’ers of misschien wil je je wel door je BFF laten trouwen?!

Zelfstandig trouwambtenaar

Wil jij een op maat gemaakte ceremonie waarin jullie lovestory prachtig naar voren komt, ga dan opzoek naar een zelfstandig trouwambtenaar die bij jullie past. Een zelfstandig trouwambtenaar neemt de tijd om jullie te leren kennen zodat deze jullie verhaal prachtig kan verwoorden.

Hoe vind je de juiste trouwambtenaar voor jou?

Online is er genoeg informatie te vinden over trouwambtenaren. De meeste hebben een eigen website waarop ze zichzelf voorstellen en vertellen over hun stijl en aanpak. Lees hier eens rustig doorheen en bedenk je of dit past bij het beeld dat jij van je ceremonie hebt. Zodra je een trouwambtenaar hebt gevonden waarvan je denkt dat die bij jullie past, vraag je een gesprek aan. Tijdens dit gesprek is het belangrijk om te kijken of er van beide kanten een klik is.

Familielid of BFF als trouwambtenaar

Overleg daarbij wel eerst goed! Het klinkt heel leuk, maar hier komt iets meer bij kijken. Het is toch een grote verantwoordelijkheid die je bij een bekende neerlegt. Dus check ook of diegene zich daar prettig bij voelt. Verder is het ook belangrijk dat diegene een beetje ervaring heeft met spreken in het openbaar. Als jullie ervoor kiezen om een bekende jullie te laten trouwen dan dien je als bruidspaar een verzoek in bij de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis en levert de persoon die jullie gaat trouwen een bewijs van goed gedrag in. Bij goedkeuring wordt deze persoon door de rechter beëdigd als BABS voor één dag. Tijdens het huwelijk is naast jullie BABS ook een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand aanwezig. Deze kan erop toezien dat het huwelijk officieel rechtsgeldig is.

Zoek je nog een topper als trouwambtenaar? Dan raden wij Carina Roemers aan. Deze trouwambtenaar helpt jullie met alle liefde met de ceremonie.

Mailreis 6 maanden

Carina: "Los, ongedwongen, opgewekt en veel humor is wat jullie kunnen verwachten! Een ontroerende ceremonie waarbij ook ruimte is voor een lach en een traan."