De twee weken voor jouw grote dag

In mijn trouwpaleis wordt súper voorzichtig omgegaan met jouw trouwjurk. Nadat jij je droomjurk hebt uitgezocht wordt hij uiterst secuur in een kledinghoes gedaan en goed weggehangen. Als ons atelier er nog iets aan moet veranderen, doen ze dat met de grootste zorgvuldigheid. Maar zodra jij de jurk op komt halen, geven we dit meesterwerk uit handen. Hoe jij er voor zorgt dat je jurk ook de laatste twee weken voor je bruiloft kreukvrij doorkomt, leg ik je graag uit in dit blog.

Die zorg begint al op het moment dat één van mijn stylistes je de jurk overhandigt. Met één hand houd je de jurk (natuurlijk in een kledinghoes) aan de hanger vast, de andere arm ondersteunt de jurk zodat de hoes de grond niet raakt. In de auto adviseren we om de achterbank vrij te maken en de jurk over de gehele lengte neer te leggen. Ook al is het maar een klein stukje, een kreuk is zo gemaakt.

Blog 2 weken
Blog 2 weken

Eenmaal thuis ga je het best op zoek naar een ruimte waar de zon niet direct naar binnen schijnt. Sterk zonlicht kan voor kleurverandering zorgen namelijk. Hang de hanger op, rits (héél voorzichtig, zorg dat de stof van de jurk niet tussen de rits komt) de kledinghoes open en haal de onderkant van je jurk uit de kledinghoes. De rest van de jurk mag in de kledinghoes blijven hangen. Wij noemen dat uithangen. Je beschermt zo de jurk tegen zaken van buitenaf, maar de rok heeft toch voldoende ruimte waardoor hij niet zal kreuken. Je jurk hangt aan de ophanglusjes die zijn vastgemaakt in de oksels van je jurk. Dat doen we expres, want zo hangt het gewicht van je jurk niet aan de schouderbandjes en kunnen deze dus niet ongewild uitrekken.

Op je grote dag knip je de ophanglusjes voorzichtig uit je jurk. Als je ze bewaart kun je ze later weer terug in je jurk naaien, maar op je trouwdag zelf zitten deze lusjes alleen maar in de weg. Zorg dat je getuige of ceremoniemeester een naaisetje bij zich heeft, dan kunnen kleine probleempjes met je jurk ook op de dag zelf nog opgelost worden.

Geen paniek trouwens, mijn ervaren stylistes geven je tijdens je haalafspraak nog een snelcursus ‘Zo zorg ik voor mijn jurk’, zodat je met een gerust hart kunt toeleven naar je grote dag.

Ramona handtekening