Do It Yourself wedding

‘Het geheim voor een speciale dag met een budget’ Veel bruiden en bruidegoms kiezen tegenwoorden voor een Do-it-yourself bruiloft, het zelf creëren van briefpapier, decoraties, en soms zelfs de taart. Door sommige voorbereidingen in eigen hand te houden kun je een groot bedrag besparen maar ook jullie speciale dag een persoonlijke touch geven. Wanneer al je vrije tijd vol gepland staan met huwelijk voorbereidingen, dan is het de perfecte kans om toch tijd door te brengen met familie en vrienden door samen te gaan knutselen.

Veel bruiden en bruidegoms kiezen tegenwoorden voor een Do-it-yourself bruiloft, het zelf creëren van briefpapier, decoraties, en soms zelfs de taart. Door sommige voorbereidingen in eigen hand te houden kun je een groot bedrag besparen maar ook jullie speciale dag een persoonlijke touch geven. Wanneer al je vrije tijd vol gepland staan met huwelijk voorbereidingen, dan is het de perfecte kans om toch tijd door te brengen met familie en vrienden door samen te gaan knutselen.

Let wel goed op welke voorbereidingen je op je neemt en welke je overlaat aan een professional. Je jurk, locatie en fotograaf zijn allemaal elementen die van cruciaal belang zijn voor jullie bruiloft. Dus, tenzij je een superwoman bent in het ontwerpen en vermaken van je jurk, laat je de jurk over aan de professionals en ga aan de slag met deze DIY wedding ideeën!

Huisstijl
Nodig een paar slimme, creatieve vrienden uit om je eigen trouwuitnodiging te ontwerpen. Wanneer je jullie save-the-date kaart, uitnodigingen of de tafelindeling nu op de computer ontwerpt of alles handgemaakt maakt, je kunt op deze manier alles precies maken zoals je zelf graag wilt. Het briefpapier zal precies zijn zoals jullie graag wensen en is geheel persoonlijk namens jullie als koppel.

Bloemen
Als je zelf goed bent in het arrangeren van bloemen, of als dit iets is wat je graag zou willen leren! Zou je ervoor kunnen kiezen om je bloemen zelf te halen op een lokale bloemenmarkt en alles zelf te arrangeren. Op deze manier kun je een groot budget besparen en je speciale dag direct een persoonlijke twist geven.

Wanneer je echt alles zelf wilt doen zou je ervoor kunnen kiezen om je eigen bloemen te kweken. Het zal een leuk proces zijn naar jullie speciale dag toe. Let wel op dat je dan afhankelijk zult zijn welke bloemen er groeien in het seizoen dat jullie speciale dag plaats zal vinden.

Decoraties
De makkelijkste DIY wedding ideeën zijn de decoraties. Simpelweg omdat er zoveel opties en stap voor stap tutorials beschikbaar zijn. Of je nu je eigen vlaggetjes naait, potten en kaarsen verzameld, creatief bent met lampjes, of een persoonlijke twist toevoegt aan je tafelstuk, de mogelijkheden zijn enorm.

Film het zelf
Als je ons advies hebt opgevolgd om een goede fotograaf in te huren die al jullie bijzondere momenten gedurende de dag vast legt kan het zo zijn dat er geen budget meer is om een videograaf in te huren.
Veel pasgetrouwde stellen geven aan spijt te hebben van het feit dat ze hun bruiloft niet gefilmd hebben. Laat dit geen ‘had ik maar’ worden voor jullie. Vraag de hulp van wat vrienden die om de beurt de meest bijzondere momenten voor jullie vastleggen.
Stel je eens voor hoe geweldig het zal voelen om het 'ja-woord', de toespraken, de eerste dans allemaal te herleven…

Ben jij nog opzoek naar inspiratie voor jouw huwelijk of een passend huwelijkscadeau? Kom dan eens langs in onze goodiestore.

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak