Dresscode Tenue de ville

Tenue de ville is een van de oudste dresscodes voor bruiloften, maar heeft toch een moderne stijl. Letterlijk vertaald betekent het “kleding die je draagt naar de stad”. Waar we tegenwoordig in alle stijlen ons gezicht vertonen in de stad was dat vroeger wel anders. Het draait bij deze stijl allemaal om classy, maar maak het niet té chic.

Tenue de ville: Zo draag je deze dresscode

Het draait allemaal om klasse! Netjes maar niet te chic. Basic maar niet te casual. Met andere woorden; de tenue de ville dresscode draait om balans. En dat kan best lastig zijn want bij deze dresscode zijn er veel variaties en is er ruimte voor eigen interpretatie. 

Ga je naar een bruiloft met de dresscode tenue de ville en weet je dat het bruidspaar veel waarde hecht aan etiquette? Dan kan het verstandig zijn om de dresscode wat serieuzer te nemen en kun je meer uitpakken. Geeft het bruidspaar minder om de etiquette dan wordt tenue de ville al snel als basic dresscode gezien. Ontdek hier hoe jij de perfecte outfit samenstelt voor een bruiloft met de tenue de ville dresscode!

 

De perfecte tenue de ville outfit voor dames

Ga jij binnenkort naar een bruiloft met de dresscode tenue de ville? Dan wil je natuurlijk de perfecte outfit. Maar wat betekent tenue de ville voor dames precies? Wij vertellen het je. 

Vrouwen dragen een mooi jurkje, elegante rok of trendy broekpak of mantelpakje voor deze dresscode. Tenue de ville vraagt om lichte kleuren zoals lichtroze, babyblauw en mintgroen. Maar in sommige gevallen kom je ook weg met een feller tintje.

Kleding 
Kies je voor een jurk of rok? Dan is de lengte is belangrijk. Een lange jurk heeft al snel een te chique uitstraling terwijl en te kort jurkje niet classy genoeg is. Kies voor een jurk of rok die net op of over je knie valt. Draag je graag een panty onder je jurk? Vermijd de zwarte panty want die is niet geschikt voor tenue de ville.

Ook blote schouders zijn een no-go voor deze dresscode. Tenue de ville draait om klasse en een sexy jurkje is dus nergens voor nodig. Hoe leuk dat off-shoulder jurkje ook is, laat het in de kast hangen voor je volgende feestje. 

Kies je voor een mantelpakje of broekpak? Bedenk dus van tevoren goed hoe warm het gaat worden. Het is not done om je blazer uit te trekken.

Koonings Avondmode Cocktailkleding Galakleding Sonia Peña 1230074

Schoenen 
Combineer de outfit met nette schoenen. Bijvoorbeeld een pump in een egale kleur. Let wel op dat je geen m&m wordt en je volledige outfit in precies dezelfde tint stylt. Platte schoenen zijn niet geschikt, dus kies voor een subtiel hakje als je niet gewend bent om op hakken te lopen. 

Accessoires 
Vermijd heftige details en accessoires voor deze dresscode! Tenue de ville vraagt om minimalisme als het om sieraden gaat. Dat betekent niet dat je niet je best hoeft te doen maar wel dat je er netjes op staat zonder op te vallen. Laat de statementsieraden in je juwelenkistje liggen en draag subtiele make-up.

 

Bekijk onze collectie damesmode

 

In het kort: tenue de ville voor dames

Netjes maar niet te chic: 
Draag een mooi jurkje, trendy broekpak of elegante rok. Zorg er altijd voor dat jouw schouders bedekt zijn. Twijfel je? Hou het dan liever te basic dan over de top!

Kies voor kleur: 
Hoewel een zachte kleur meer gangbaar is, zijn ook opvallende kleuren in deze stijl een absolute yes!

Ben creatief: 
Voor een tenue de ville dresscode is een twist aan je outfit een absolute must. Geef het net dat beetje extra met een ceintuur of bijpassende clutch om jouw outfit persoonlijk en uniek te maken. 

Nette schoenen: 
Het dragen van een nette pump is een must. Kies voor een egale kleur die past bij de rest van je outfit. 
 

Bekijk de damesmode collectie

De perfecte tenue de ville outfit voor heren

Ook als man wil je op een bruiloft zo goed mogelijk voor de dag komen. En dat houdt in dat je je moet houden aan de dresscode. Tenue de ville kan best een uitdaging zijn als je niet weet wat deze stijl inhoudt. Maar wij helpen je verder.

Ook voor mannen geldt classy maar niet te chic. Met een maatpak zit je dus altijd goed. Maar kies hierbij voor een rustig kleur en voeg een grappige accessoire toe om een persoonlijke en feestelijke touch aan je outfit te geven. Vergeet niet een stropdas of strik te dragen want dat is bij deze dresscode een must!

Kleding
Als man draag je bij de dresscode tenue de ville altijd een maatpak. Wat dat betreft kun je dus niet de mist in gaan. Kies voor een rustige kleur en match je pak met een net overhemd dat lichter van kleur is.

Ligt er meer nadruk op de etiquette of weet je dat het bruidspaar hier waarde aan hecht? Dan kun je ervoor kiezen een giletje te dragen maar dit is zeker geen must. Je outfit wordt dan al snel te chic voor deze stijl.

Bij de tenue de ville dresscode draag je daarnaast altijd een stropdas of vlinderstrik. De kleur moet passen bij je maatpak, maar je bent vrij in het kiezen van een printje. 

Koonings Trouwpak Wilvorst Green Wedding GW Look 2

Schoenen
Kies nette schoenen die matchen bij je pak. Denk aan materialen als leer of suède. Lakleer, en vooral in het zwart wordt niet vaak gedragen bij deze dresscode.

Accessoires 
Met de dresscode tenue de ville heb je de vrijheid om je outfit uniek en persoonlijk te maken. Dat kun je doen met een leuke zakdoek of vrolijke sokken met een opvallende print. Wil je wel accessoires maar hoeft het van jou niet zo opvallend? Kies dan voor een bijpassende riem of mooie manchetknopen.
 

Bekijk onze collectie herenmode

 

In het kort: tenue de ville voor heren

Draag een maatpak: 
Een maatpak is een must. Kies voor een rustige en zachte kleur.

Ben creatief: 
Voeg een persoonlijk of uniek accessoire toe zoals een felle zakdoek of sokken met vrolijke print.

Kies een stropdas of strik: 
De tenue de ville dresscode is misschien vrij basic met een stropdas of strik kan echt niet ontbreken aan jouw outfit!
 

Bekijk de herenmode collectie

De do’s & don’ts van tenue de ville

Don’t: Dames, kies nooit voor platte schoenen. 

Don’t: Blote schouders zijn een echte no-go.

Don’t: wat je ook doet, draag bij een tenue de ville dresscode nooit zwart!

Do: Heren, draag altijd een stropdas of strik

Do: Less is more. Voor de tenue de ville dresscode betekent dat dat je beter te basic dan te over de top kunt gaan. Maar draag niet je gewone every day outfit!

Andere dresscodes

Heb je binnenkort een bruiloft met een andere dresscode? Lees dan ook eens de richtlijnen voor deze populaire bruiloft dresscodes:

Summer chique

Winter chique

Cocktail

Casual chic

Bohemian

Black Tie