Trouwjurken passen
Alles wat je moet weten

Ben jij op zoek naar de perfecte trouwjurk en ga je binnenkort trouwjurken passen? Wij vertellen je alles wat je moet weten zodat jij zeker je droomjurk vindt!

 

Zo bereid jij je voor

Wie neem je mee?

Dit neem je mee naar je pasafspraak

Wat trek je aan naar je pasafspraak?

Stel deze vragen

Belangrijk om te onthouden

Hak die knoop door

Geniet!


 

Zo bereid jij je voor

Laten we bij het begin beginnen. Heb jij nog geen afspraak gemaakt om trouwjurken te passen? Wacht daar dan niet te lang mee! Begin zeker 9 maanden van tevoren met het passen van trouwjurken. Het voorwerk, uitzoeken wat je mooi vindt en inspiratie opdoen, doe je beter nog enkele maanden daarvoor. 

Hoe begin je jouw zoektocht naar je perfecte trouwjurk?

Start met het maken van een moodboard. Gebruik bijvoorbeeld pinterest voor inspiratie. Of bekijk de collectie trouwjurken op de website. Heb je niet veel tijd om hier lang voor te gaan zitten? Volg dan instagram of tiktok accounts. Hier komt dagelijkse genoeg inspiratie voorbij en zo ben je ook nog direct op de hoogte van de nieuwste collecties!

Bedenk daarnaast ook alvast wat je budget is. Door dit aan te geven bij de styliste als je trouwjurken gaat passen voorkom je dat jij verliefd wordt op een jurk die buiten je budget valt.

MAAK JOUW AFSPRAAK

KOO sjabloon homepage Ramona Koonings Couture collectie 2025

Wie neem je mee?

Ga jij trouwjurken passen? Dat doen de meeste bruiden niet alleen. Je wilt dit mooie moment, de emoties en vreugde niet alleen kunnen delen met de mensen die dicht bij je staan. Soms heb je ook gewoon een beetje extra hulp nodig in het maken van keuzes. En wie kunnen jou daar nou beter bij helpen dan die mensen die jou het beste kennen?

Het traditionele gezelschap om trouwjurken te passen bestaat vaak uit ouders, schoonouders, broers en zussen, opa’s en oma’s, en natuurlijk je beste vrienden en vriendinnen. Maar het is helemaal aan jou wie jij mee wilt nemen als je jouw trouwjurk gaat passen.

Let er wel op dat een grotere entourage het niet altijd makkelijker maakt. Veel mensen betekent ook veel meningen en die komen niet altijd met elkaar overeen.

Trouwjurken passen met je bruidsmeisjes

Weet je al wie jouw bruidsmeisjes worden? Grote kans dat zij veel voor jou betekenen. Trouwjurken passen met je bruidsmeisjes is daardoor een win-win situatie. Je deelt dit moment niet alleen met de mensen die belangrijk voor jou zijn, maar je hebt ook meteen de kans om jouw trouwjurk af te stemmen op de jurken van de bruidsmeisjes.

Koonings Flowergirls
Koonings koppel

Trouwjurken passen met je aanstaande

Ja, ook trouwjurken passen met je aanstaande is een optie. Wanneer je je partner meeneemt weet je zeker dat hij of zij je trouwjurk ook mooi vindt. 

Maar jouw aanstaande hoeft je jurk niet eens per se te zien. Bij Koonings kunnen jullie namelijk samen komen passen zodat jullie outfits op elkaar zijn afgestemd. Jullie persoonlijke stylisten zorgen ervoor dat alles met elkaar matcht zonder dat jullie elkaar hoeven te zien. Hoe handig is dat?!

Dit neem jij mee

Als jij trouwjurken gaat passen wil je een zo goed mogelijk beeld van hoe jij er in je jurk uit gaat zien op je grote dag. Het is daarom handig als jij denkt aan de volgende essentials:

Schoenen 
Heb je jouw bruidsschoenen al gevonden? Neem ze dan mee als je trouwjurken gaat passen. Weet je nog niet welke schoenen je gaat dragen, maar weet je wel zeker dat je hakken aan wilt op je grote dag? Neem dan een paar hakkenschoenen mee met de hakhoogte en -vorm die je voor ogen hebt. Zo krijg je een beter idee van jouw complete bridallook.

Accessoires 
De kans is groot dat jij nog geen bruidsaccessoires hebt uitgekozen als je trouwjurken gaat passen. Je wilt natuurlijk wel dat jouw accessoires passen bij de jurk die je kiest. Maar heb jij een speciaal accessoire dat je graag wil dragen, bijvoorbeeld omdat het emotionele waarde heeft, dan is het slim om dit alvast mee te nemen als je trouwjurken gaat passen. Je ziet dan direct of het goed past bij de jurk van je dromen.

Inspiratiefoto’s of een moodboard
Je hebt dat moodboard niet voor niks gemaakt. Dit is niet alleen voor je eigen inspiratie maar ook om jouw persoonlijke styliste een goed beeld te geven van waar je naar op zoek bent. Dat maakt de afspraak voor iedereen leuker en makkelijker. En je vergroot de kans dat jij jouw droomjurk vindt!

Denk na over wat je aantrekt naar een pasafspraak

Lingerie
Dat je nog niet weet welke bruidslingerie je wilt dragen snappen we helemaal. Toch is het handig om rekening te houden met jouw lingerie als je trouwjurken gaat passen. Een strapless bh is een echte must! Bh-bandjes zijn in veel modellen goed zichtbaar en dit verstoort je indruk van jouw bridallook. Heb je huidkleurige lingerie in je kast liggen. Kies er dan voor deze aan te trekken naar je pasafspraak. Dit zal het minste opvallen bij het passen van verschillende trouwjurken.

Haar en make-up
Doe jouw haar en make-up, of plan een afspraak voor een proefkapsel en make-up net voor jouw pasafspraak. Je krijgt dan een beter beeld van het totaalplaatje als je eenmaal een jurk aanhebt. Je voelt je zelfverzekerder en straalt meer waardoor die knoop doorhakken makkelijker wordt.

Bruidskapsels 2024

Stel deze vragen

Bijna elke trouwjurk wordt na het passen nog aangepast. In maat, in lengte maar ook in details. Ben je in de buurt van je droomjurk maar is er iets waarover je twijfelt. Vraag dan naar de mogelijkheden. In veel gevallen kunnen we jouw jurk aanpassen zodat deze helemaal voldoet aan je wensen.

Belangrijk om te onthouden

Neem de tijd
Trouwjurken passen is een speciaal moment en daar moet je van genieten. Maak nooit een belangrijke keuze als je je onder druk gezet voelt of omdat jouw afspraak bijna ten einde loopt. Twijfel je nog? Neem dan rustig de tijd om er over na te denken en maak een nieuwe afspraak om opnieuw een trouwjurk te passen. Zorg ervoor dat je alle jurken past die jij graag wilt passen zodat je met een overtuigd en tevreden gevoel naar huis gaat.

Ben kritisch maar open-minded
Het gaat om jouw trouwjurk en die kies je maar een keer. Het is dus belangrijk dat jij kritisch bent. Ben eerlijk over wat je wel en niet mooi vindt en ben vooral niet bang om iemand daarmee te kwetsen. Het draait immers om jou. Maar blijf wel open-minded. Professionele stylisten weten vaak goed wat werkt en wat niet. Iets waarvan je niet had verwacht dat je het mooi zou vinden staat jou misschien wel prachtig. Sta open voor suggesties en pas ook trouwjurken die op het eerste gezicht misschien niet helemaal zijn wat je zoekt.

Stoffen, comfort en bewegingsvrijheid
Een trouwjurk moet niet alleen maar mooi uitzien. Het is daarnaast ook belangrijk dat je aandacht besteed aan de praktische zaken. Ontdek welke stoffen jij fijn vindt aanvoelen en loop ook eens een stukje in jouw jurk. Het laatste wat je wil is dat je je niet comfortabel voelt en je jurk en er nauwelijks in kunt bewegen. Hou er hierbij wel rekening mee dat jouw trouwjurk na het passen nog perfect op maat wordt gemaakt. 

Blog sieraden

Hak die knoop door

When you know, you know. Er is een perfecte jurk voor iedereen, en als je hem hebt gevonden weet je het. Twijfel je nog steeds nadat je tientallen trouwjurken hebt gepast? Dan is het niet erg om die knoop nog niet door te hakken. Je bent altijd welkom om later nieuwe trouwjurken te passen. We noteren de trouwjurken die jij al hebt gepast en waar je over twijfelt zodat we bij jouw tweede afspraak zeker jouw droomjurk vinden!

Belangrijkste van allemaal; geniet!

Het passen van trouwjurken is een bijzondere ervaring! Het is (hopelijk) een once in a lifetime experience. Dus vergeet niet te genieten. Maak er een mooie dag van met jouw entourage. Wil je jouw dag écht onvergetelijk maken? Kies dan voor een VIP-arrangement. Samen met je entourage geniet jij in een luxe privéruimte van:

  • Champagne
  • Drankjes
  • Hapjes
  • Een catwalk om jouw jurken te showen