Featured image
Blog MAFS seizoen8
Date
28 Februar 2023

Koppelsweekend

Het leek bij zo veel koppels goed te gaan maar toch hebben we in de laatste afleveringen wat scheurtjes zien ontstaan. Loes bleef niet logeren bij Wichian, Patricia gaf aan nog geen kriebels te voelen voor Stephan en powerkoppel François en Wilfred hebben een punt gezet achter hun relatie. Het koppelsweekend staat voor de deur, zullen al deze strubbelingen zorgen voor een gespannen weekend of komen de koppels juist allemaal weer bij elkaar?

Patricia & Stephan ronden hun huwelijksreis in Spanje af. Het is tijd om in te pakken. Na het bommetje dat Patricia bij Stephan dropte waarin ze aan gaf nog geen verliefde kriebels voor hem te voelen lijkt de lucht tussen de twee wel geklaard. Ze hebben beide een gesprek gevoerd met expert Anne en met elkaar. Patricia geeft aan dat ze Stephan een enorm leuke man vindt met een karakter dat goed bij haar past. Ze kunnen goed met elkaar lachen en praten en Patricia herkend veel van zichzelf in haar bruidegom. Kortom: ze snapt de match met Stephan heel goed en hoopt dan ook echt dat de uiterlijke aantrekkingskracht nog gaat komen. Daar wil ze ook aan werken. Dit stel gooit de handdoek dus nog niet in de ring. Het zelfvertrouwen van Stephan lijkt door dit alles wel een beetje te zijn gezakt. Na de huwelijksreis is het tijd om te gaan samenwonen. Patricia gaat op bezoek bij Stephan, die in een complete renovatie van zijn woning zit. Stephan heeft overduidelijk zijn best gedaan om iets gezelligs van zijn woning te maken. Direct na het samenwonen vertrekt dit stel naar het koppelsweekend. Hier zijn ze een grote verassing voor alle andere koppels die niet in de gaten hadden dat er een nieuw koppel zich in het experiment had gevoegd. 

Blog MAFS Patricia Stephan
Blog MAFS Wichian Loes

Hoewel het tussen Wichian en Loes heel goed lijkt te gaan maakt expert Evelien zich tot wat zorgen over de intimiteit en de verbondenheid tussen dit koppel. De friendzone ligt op de loer en dat is terugkijkend op de beelden die we van dit koppel hebben gezien niet zo gek. Er is veel intimiteit en verbondenheid op het gebied van gesprekken en de eerlijkheid tussen Wichian en Loes maar we hebben de twee nog niet echt als stel dat zich ook op lichamelijk vlak uitdrukt. Evelien gaat het gesprek aan met Wichian die volledig tevreden is met het tempo dat hij en zijn vrouw aanhouden. Nee, de twee zijn nog niet intiem geweest maar hij bestempeld het fysieke contact met Loes als goed. Ze zijn hier allebei, volgens Wichian, bewust voorzichtig in. Hij is niet bang dat deze afwachtende of voorzichtige houding zal leiden tot een situatie waarbij de twee in een goede vriendschap belanden in plaats van als getrouwd koppel. Tijdens het koppelsweekend voelt Loes zich niet lekker en trekt ze zich vooral terug op haar slaapkamer terwijl Wichian lekker staat te feesten met de rest van de groep. Laten we hopen dat dit stel echt niet beland in die friendzone waar expert Evelien ze zo voor waarschuwt. 

Het koppelsweekend gaat van start. Wat vooral een belangrijk aspect is van het koppelsweekend is dat het voor koppels die succesvol zijn het succes kunnen versterken door te leren van de andere koppels. Wat gaat er goed bij iedereen? Wat gaat er niet goed? Nadat alle koppels binnen zijn vindt er meteen een groepsgesprek met Carlo plaats. Alle koppels staan even centraal en vertellen hoe het gaat. In dit gesprek komen er weinig verrassingen naar boven. Paula en Remco kunnen niet spreken van een relatie maar zien het koppelsweekend als een positieve afsluiting van de periode. Laura en Cathalijne en Richelle en Maarten zitten nog steeds op een roze wolk. Ook tussen Wichian en Loes gaat het goed. De grootste verrassing was dat powerkoppel François en Wilfred de handdoek in de ring lijken te hebben gegooid. François heeft aangegeven dat hij niet verliefd wordt op Wilfred. Wilfred, die wel gevoelens voor zijn man had is hierdoor in een zelfbeschermingsmodus gekomen en heeft afstand genomen. De groep ziet echter wel twee mannen die elkaar heel leuk vinden en benoemen dit ook. Hopelijk krijgen de mannen hier toch nog de motivatie van om elkaar terug te vinden. 

Blog MAFS

Married At First Sight is elke dinsdag en woensdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4

Wil jij net als de bruiden uit Married At First Sight bij Koonings jouw trouwjurk vinden? Maak dan snel een afspraak. Onze stylistes staan voor je klaar! 

Maak een afspraak