To do voor je bruiloft

We have some to do's to do

Probeer deze maand een afspraak met jouw weddingplanner te maken, mocht jij deze ingehuurd hebben, om alle zaken nog eens rustig te bespreken. Vorige maand heb jij een checklist gemaakt die je nu stap voor stap met je weddingplanner kunt doornemen. Heb je nog andere wensen, geef dit dan tijdig aan, zodat deze zaken ook in gang kunnen worden gezet. Oh My Gosh, it is getting real!

Organiseer je je bruiloft zelf? Neem dan je checklist er weer bij en pas aan waar nodig. Zijn er dingen veranderd? Aan toegevoegd of verwijderd. Door telkens een moment aandachtig naar je checklist te kijken zie je niets over het hoofd en is de aanloop naar je bruiloft minder stressvol. 

Het bestellen van jouw bruidstaart

Let’s talk food! Het wordt nu hoog tijd dat jouw bruidstaart besteld gaat worden. Jullie hebben je buikje volop rond kunnen proeven en wensen en behoeftes doorgegeven. Leveranciers hebben het heel druk in het trouwseizoen en daarom is het goed nu al je bruidstaart voor jullie trouwdatum te bestellen. Zo ben je er zeker van dat jullie er op jullie grote dag van kunnen genieten! A party without cake is just a meeting!

Mailreis 4 maanden

Nog geen keuze kunnen maken voor een bruidstaart? Dan zijn de prachtige taarten van Taartendroom.nl misschien iets voor jullie!

Zoek je liever iets anders dan een bruidstaart? Dan zijn de verrukkelijke donut's van Personaliseerjedonut.nl misschien wel precies wat je zoekt! Soms is het niet erg als er ergens een gat in zit ;-) 

Proefafspraak trouwdiner

 

We blijven nog even bij het foodgedeelte van je bruiloft – vinden we helemaal niet erg -  want als het goed is hebben jullie ondertussen ook besloten welke cateraar of cateraars jullie bruiloft mogen verzorgen. Natuurlijk wil jij weten wat je gasten geserveerd krijgen en moet je zelf ook blij worden van het menu. Daarom plan je samen met je cateraar een proeverij in, zodat jullie alvast een sneak peek van de eetmomenten krijgen. Tip: trek iets leuks aan en maak er een feestje van, dat zorgt voor extra voorpret en mooie herinneringen.

Je kunt natuurlijk bij de cateraar op locatie gaan eten, maar het is ook leuk om het thuis gezellig te maken en er daar een speciale avond van te maken. Je kunt nog op deze zaken letten tijdens het proefdiner:

 • Is het voldoende
 • Kloppen de smaken met jullie wensen
 • Zijn er voldoende gangen
 • Is er voldoende keuze
 • Is er rekening gehouden met allergieen of dieetwensen
 • Is de opmaak van de borden mooi
 • Matcht het eten met de stijl van je bruiloft
 • Is er een passend wijnarrangement
 • Is er een kidsmenu (indien nodig)

Je bent nu nog in de gelegenheid om het menu en de dranken aan te passen waar nodig. Ben dus kritisch. Je wilt natuurlijk het beste van het beste tijdens jullie mooie dag. 

Tafelschikking tijdens de bruiloft

 

Kijk, je hebt nu afspraken gemaakt bij en/of met de cateraar, maar al dat lekkers zal ook ergens op geserveerd moeten worden. Samen met eventueel de locatie ga je kijken hoe je tafelindeling zal gaan zijn, wie naast wie zit en misschien ook wel wie juist niet naast wie zit en bepaal je hoe de tafels gedekt en gedecoreerd zullen worden. 

We hebben het al eens eerder kort gehad over de juiste tafelindeling. Je wilt dat de juiste mensen bij de juiste mensen aan tafel zitten. Natuurlijk is het helemaal aan jullie om te bepalen wie waar zit, of misschien wil je het juist wél aan je gasten overlaten. Maar we hebben een aantal basistips voor je die als leidraad kunnen fungeren.

Bruidspaar

Het bruidspaar zit in het midden van de tafel: de bruid zit links van de bruidegom. Soms neemt het bruidspaar ook plaats aan de kop van de tafel of is er zelfs een aparte tafel voor hen gereserveerd.

Ouders 

Officieel zit de moeder van de bruid naast de bruidegom en de vader van de bruidegom naast de bruid. De vader van de bruid en de moeder van de bruidegom zitten tegenover hen. Dit voelt misschien een beetje raar, maar dit zijn de officiële regels die overtreden mogen worden. 

Naaste familie

In de buurt van het bruidspaar komt de naaste familie te zitten. Stelletjes komen niet naast elkaar, maar vaak tegenover elkaar te zitten. 

Kinderen

Vaak krijgen kinderen een eigen tafel voor hun frietjes met snacks. Leuk voor de kids en ook wel fijn voor de ouders. Op deze tafel liggen vaak kleurplaten of spelletjes. Amusement ten top. De rest van de gasten worden verder ingedeeld. Vaak zitten vrienden van hem bij elkaar en krijgen haar collega’s ook een plekje in elkaars buurt. 

Er zijn tal van tips om deze indeling nog makkelijker en duidelijker te maken. Zo kun je gebruik maken van bijvoorbeeld kleuren. Iedere 'groep' die bij elkaar hoort hebben dezelfde keur. Deze kleur kun je dan weer koppelen aan tafels. 

TIP: Gebruik je gastenlijst om precies te zien wie er allemaal aanwezig zal zijn en of de groepen evenredig zijn, of makkelijk in te delen zijn. 

Wel of geen gastenboek op je bruiloft

Het gastenboek - misschien wél de factor die je op elke bruiloft tegenkomt. Of je het nu leuk vindt of niet, het is fijn om een blijvende herinnering te hebben aan deze mooie dag aan de hand van leuke anekdotes van je gasten. Gelukkig hoeft het gastenboek tegenwoordig niet meer alleen letterlijk een stoffig boek te zijn, maar zijn er tal van mogelijkheden om mooie herinneringen vast te leggen met en van je gasten. 

Waarom een gastenboek eigenlijk echt heel leuk is

 • Het is een mooie blijvende herinnering en jullie dag en de mensen met wie je deze het doorgebracht. 
 • Gasten leren elkaar een beetje kennen wanneer ze in de rij staan om jullie gelukswensen op te schrijven of gaan zelfs samen op de foto! Fun! 
 • Je kunt je bedankkaartjes afstemmen op de teksten die staan in het gastenboek of je gasten verrassen met die leuke foto die destijds genomen is. 
 • Het is een mooie afleiding voor de gasten als jij druk bent met alle felicitaties. In die tijd kunnen je gasten eerst iets in het gastenboek schrijven en dan terugkomen om je persoonlijk te feliciteren. 

Jouw bridallook

Een tijdje geleden ben je bij een hair- en make-up artist geweest voor jouw perfecte bridal look. Wanneer je daar tevreden over bent en nog iedere dag droomt van dat prachtige kapsel en oogverblindende make-up look is het nu tijd deze vast te leggen voor jullie bruiloft. Zo ben je er zeker van dat jouw haar en make-up gedaan kan worden door jouw favoriete artist. 

Mailreis 4 maanden
Mailreis 4 maanden

Een van de onderdelen die jullie bruiloft ook heel persoonlijk maken en tegelijkertijd zorgen voor prachtige herinneringen is muziek. Niet alleen tijdens het feest, maar bijvoorbeeld ook tijdens de ceremonie. Bespreek jullie ultieme trouwliedjes met elkaar en maak hier een lijstje van. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal leuke tips voor je verzameld.

Klik hier voor de favoriete nummers van team Koonings