Feel good tips

Nog maar 9 maanden tot jullie trouwdag. Hoe voel je je? Deze maand hebben we vooral feelgood tips voor je, want je mag gaan shoppen, nadenken over je huwelijksreis (lees; wegdromen bij witte stranden en blauwe zee) en kletsen met je cateraar. Nothing brings people together like good food.

Outfits voor je bruidsmeisjes

Weet je nog dat je een tijdje terug een aantal van jouw lievelingsmensen hebt gevraagd om bruidsmeisje te zijn tijdens jullie grote dag? Als het goed is heeft iedereen hier volmondig 'ja' op gezegd, al is het ook maar onder lichte dwang! Well darling, it is shopping time! In deze maand gaan jullie samen op zoek naar de outfits voor jouw bruidsmeisjes. Koonings heeft een uitgebreide en gevarieerde collectie aan flowergirl dresses, een fenomeen overgewaaid vanuit Amerika. In deze collectie kun je mixen en matchen met stijlen, lengtes en kleuren, waardoor jouw bruidsmeisjes mooi afgestemd zijn op elkaar, op jou en op het thema van jullie bruiloft.

Mailreis 9 maanden

Tips voor het vinden van de juiste bruidsmeisjes outfits vind je hier:

Als goed voorbereide bruid weet jij ondertussen al heel veel over de stijl, look and feel van je bruiloft. Het liefst wil je dat de looks van je bruidsmeisjes daar ook op aangepast zijn. Samen met hen kom je naar Koonings om daar de mooiste flowergirl dresses te shoppen. Jurken in verschillende stijlen, kleuren en maten, zodat iedereen mooi op elkaar is afgestemd. Stiekem houden we wel van die Amerikaanse vibes! 

 • Hoe graag je ook wilt dat alles matcht. Je bruidsmeisjes moeten zich ook prettig voelen in hun outfits. Ter voorbereiding kunnen jullie een gezamenlijk Pinterestbord maken en daar mooie looks op pinnen. 
 • Probeer, wanneer mogelijk, met alle meiden tegenlijk te gaan shoppen. Zo krijg je een beter beeld van hoe alle meiden bij elkaar uitzien en kun je ook om ieders mening vragen.
 • Boek vooraf, achteraf of als pauze een lekkere lunch in bij Ineke’s Restaurant, op de eerste verdieping bij Koonings. Zo kunnen jullie even tot rust komen en de juiste beslissingen maken. En dat gaat nu eenmaal beter met een gevulde maag. 
 • Wees duidelijk over wie de jurken betaalt. Dit voorkomt vervelende blikken.
 • Luister goed naar de mening van je bruidsmeisjes, maar vooral ook naar je eigen hart. Samen komen jullie er zeker uit! 
Mailreis 9 maanden

I love you to the honeymoon and back

Vaak denk je al na over je huwelijksreis, voordat je überhaupt ten huwelijk bent gevraagd. Die plaatjes van de Malediven, Amerika of die Citytrip door Italë zijn ook gewoon te leuk! Maar.. Je mag er nu serieus over na gaan denken, dus neem je bucketlist, Pinterestboard en een tropische cocktail en ga er samen met je partner eens goed voor zitten. Je huwelijksreis is namelijk de eerste reis die je zult gaan maken als Newlyweds en dus zal deze reis voor jullie beiden heel bijzonder zijn. Wat voor soort reis jullie maken is volledig afhankelijk van jullie persoonlijkheden, maar uiteraard ook van jullie budget.

Je kunt zelf aan de slag gaan en jullie reis van A tot Z zelf plannen, of jullie kunnen iemand in de arm nemen en alles uit handen geven. Het enige dat jullie dan nog hoeven te doen is jullie wensen door te geven en het koffer in te pakken! RELAX!

Veel reisplanners zijn gespecialiseerd in bepaald soort reizen. Bijvoorbeeld in extreem luxe reizen, of juist citytrips. Mocht je kiezen voor een reisplanner, houd dan rekening met jullie wensen en vind daarmee de juiste match. Ga jezelf aan de slag? Let the fun begin.

Mailreis 9 maanden

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar het boeken van jullie huwelijksreis begint met jullie budget én jullie wensen. Ging die ene vriendin naar Bali? Zijn voetbalvriend naar de Malediven? Als dat is wat jullie willen - go for it, maar als jij blij wordt van een weekend Vlieland, omdat dat bijvoorbeeld heel speciaal voor jullie is - go for it even more! 

 • Bepaal vooraf wat voor soort huwelijksreis je graag zou willen. Avontuurlijk, citytrip of juist alleen maar relaxen. De manier waarop je je vakantie graag zou willen doorbrengen is veelal bepalend voor de bestemming. 
 • Heb je een droombestemming, houd er dan wel rekening mee dat je daar sommige activiteiten niet kunt doen. Misschien is Lapland wel een droomhuwelijksreis, maar weet wel dat je daar niet op het strand kunt liggen onder een palmboom met een kokosnootcocktail in je hand! 
 • Bedenk ik welk seizoen je trouwt en welk seizoen het op dat moment op jouw droombestemming is. Midden in het regenseizoen is gewoon echt een stuk minder leuk. 
 • Plan genoeg vakantiedagen. Je hoeft ze niet allemaal te besteden aan je huwelijksreis, je kunt ook nog lekker een aantal dagen thuisdoorbrengen om ook daar even tot rust te komen. 
 • Kies de reis samen en neem tijdens de reis tijd voor elkaar. Geniet van de omgeving, maar vooral van elkaar. - Ondertussen zijn wij ook al afgedwaald naar een romantisch oord. Hup terug naar het plannen van je bruiloft. 

Love at first bite

Van je bruiloft organiseren krijg je trek! Nietwaar? Mooi, want je gaat nu ook definitief kiezen voor je cateraar. Of je alles nu laat doen door de locatie, of voor ieder eetmoment een andere leverancier vraagt, je gaat het allemaal vastleggen nu. Ga, misschien wel onder het genot van een hapje en een drankje, met de cateraar om de tafel zitten om jullie wensen en behoeftes te bespreken. Laat de catering met voorstellen komen en plan vervolgens ook alvast een proefsessie in. Je wilt natuurlijk wel weten wat er tijdens deze bijzondere dag geserveerd wordt. En… a girl’s gotta eat, toch?

Welke afspraken je precies moet maken met je cateraar en welke bijzondere eetmomenten er kunnen zijn lees je hier.

Eetmoment in ochtend 

 • Ontbijt of brunch (in geval van een bruiloft overdag)

Eetmomenten in de middag 

 • Welkomstdrankjes en hapjes ceremonie
 • Drankjes bij aansnijden taart
 • Drankjes en hapjes na ceremonie
 • Borrel of cocktailhour
 • Lunch

Eetmomenten in de avond 

 • Receptie
 • Borrel of cocktailhour
 • Diner
 • Midnight snack
Mailreis 9 maanden