Deze liedjes mogen niet ontbreken op jouw bruiloft

Ben jij opzoek naar de perfecte liedjes op jouw bruiloft? Daar gaan wij je bij helpen. 

De muziek tijdens je bruiloft is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van de planning. Muziek brengt je vaak terug naar een bepaald moment of speciaal gevoel. We kennen allemaal het liedje nog wel waarop we voor het eerst geschuifeld hebben, bijvoorbeeld. De muziek die je uitkiest voor je bruiloft zal je jaren later nog steeds terugbrengen naar deze mooie dag, belangrijk dus dat de muziek zorgvuldig wordt uitgezocht. Daarnaast kijk je natuurlijk of de muziek ook écht bij jullie past en bij jullie thema.

Tijdens jullie huwelijksdag zullen er verschillende ontroerende, vrolijke en onvergetelijke momenten zijn, waarop je ook bijpassende muziek wilt gebruiken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de ceremonie, (jullie) entree van het feest, de openingsdans en het laatste liedje voordat jullie vertrekken.

Hieronder laten we je een paar voorbeelden van muziek zien, passend bij de verschillende momenten.De Ceremonie

De ceremonie is het moment op je bruiloft dat je het langst bij je draagt. Het moment dat je naar het altaar loopt, het moment dat je “ja" gaat zeggen en het moment dat je éindelijk als man en vrouw de ceremonie verlaat zijn stuk voor stuk momenten die je nooit meer gaat vergeten. De muziek die je hiervoor kiest is daarom een belangrijk onderdeel. Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten op een rij gezet.

Ceremonie playlist

Entree van het feest

Bij de binnenkomst van het feest kun je meteen de sfeer bepalen. Ga je voor een romantische stemming, een jazzy sound of mag het dak er gelijk af? En hoe creëer je nu bijvoorbeeld die feestelijk stemming gelijk? Een ding is zeker, vrolijke en dansbare muziek is áltijd goed en wij hebben wat voorbeelden voor je.  

Entree playlist 
 

Openingsdans

De openingsdans is het eerste moment dat jullie dansen als getrouwd koppel. Dit is een super romantisch moment tussen jou en je partner en dit zie je ook vaak terug in de muziekkeuze voor dit moment. Hier hebben we de perfecte liedjes voor deze bijzondere dans op een rij gezet.

Openingsdans playlist
 

Het feest

Dit is het moment om lekker los te gaan. Als je gasten en natuurlijk het bruidspaar verzamelen zich op de de dansvloer om jullie liefde gezamenlijk te vieren. De hapjes en drankjes worden rondgebracht en ook de Nederlandse hitsje mogen niet ontbreken voor dat echte saamhorigheids- en feestgevoel. Daarom hebben we een lijst gemaakt van liedjes die je niet wil missen op jouw trouwfeest.

Feest playlist

Het laatste liedje

Dit is de afsluiting van deze mooie dag. Het laatste moment voor je vertrekt naar de huwelijksnacht. Dit kun je afsluiten met een echte klapper of een rustige liedje. Dit zijn wat voorbeelden ter inspiratie.  

We hopen dat je inspiratie hebt opgedaan voor jouw ultieme muziekkeuze.  Wij hebben een afspeellijst gemaakt op Spotify om je alvast een handje te helpen met de eerste stappen naar een muzieklijst die bij jou past. 

Laatste liedje playlist