Dáárom trouw je op een doordeweekse dag

Heb je jouw bruiloft moeten verplaatsen vanwege het coronavirus en ben je tot de conclusie gekomen dat álle trouwlocaties en cateringbedrijven al tot eind 2022 volgeboekt zijn? Je bent niet de enige! Met enige regelmaat zie ik aanstaande bruiden in ons weddingpalace die wel alvast hun droomjurk komen uitzoeken, maar vanwege de wachtrijen bij trouwlocaties nog geen datum voor hun bruiloft gekozen hebben.

Ik geef hen allemaal een advies dat ik ook graag aan jou geef als je in hetzelfde schuitje zit: denk eens aan trouwen op een doordeweekse dag! Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er nog heel wat vrije plekken bij dat leuke kasteeltje, die hippe loungebar of het historische gemeentehuis van jouw woonplaats. Ook de DJ die van jullie avond een waar feest maakt, heeft doordeweeks vast minder afspraken staan dan in het weekend.

doordeweeks

Daarbij is trouwen op een doordeweekse dag vaak een stukje goedkoper dan een weekendboeking. Dat is een lekkere bijkomstigheid natuurlijk, want daardoor wordt de vijver waarin je op zoek gaat naar een betaalbare en mooie locatie een stuk groter. Komt die eigenlijk iets te dure maar romantische plek opeens toch nog dichterbij.

Doordeweeks trouwen zorgt er ook voor dat die speciale datum voor jullie samen weer in beeld komt als mogelijke trouwdatum: De dag dat jullie verkering kregen valt op een woensdag komend jaar? Hoe speciaal zou het zijn als je juist die datum uitkiest voor jullie grote dag?

Misschien denk je nu: maar dan moeten alle gasten vrij pakken om naar onze bruiloft te komen. In de meeste cao’s is echter opgenomen dat directe familie de dag van de bruiloft een vrije dag krijgt. Eigenlijk zonde dus om op een zaterdag te trouwen, want dan boor je ze die vrije dag door hun neus, haha! En sowieso zal iedereen die je dierbaar is bij het uitspreken van jullie ja-woord willen zijn, dus ze zorgen er echt wel voor dat ze die dag vrij hebben.

En denk eens aan het perfecte plaatje van jullie samen, stralend in jullie mooiste bruidskleding... Het park, de dierentuin en dat bijzondere kasteeltje hebben een stuk minder bezoekers doordeweeks. Dus je hoeft niet minutenlang te wachten totdat onbekenden eindelijk uit de achtergrond van jouw trouwfoto verdwenen zijn en je kunt lekker de tijd nemen om samen mooi op de foto te gaan.

Overweeg jij te trouwen op een doordeweekse dag? Ik ben benieuwd naar je reactie! Reageer op Social Media, wie weet help je andere bruiden zo nog met het maken van hun keuze.

Start your own fairy tale here
Maak een afspraak