5 powervrouwen in "Bridal"

Vandaag is het internationale vrouwendag. Deze dag staat in het teken van de sterke, onafhankelijke vrouw. Vrouwendag is ontstaan in de twintigste eeuw. Vrouwen komen sindsdien op voor hun rechten, met name op gebied van arbeid en kiesrecht. Bedrijven en merken worden tegenwoordig al lang niet meer gerund door alleen maar mannen en dat laten ook deze 5 powervrouwen in “bridal” zien.

Pnina Tornai

Een andere grote naam in de bruidsmodewereld is Pnina Tornai, vooral ook bekend van TLC’s programma Say Yes to the Dress. Als jong meisje droomde Pnina ervan om actrice te worden, maar maakte wel haar school af. Daarna ging ze in verplichte militaire dienst, wat gebruikelijk is in Israël, waar de designer geboren en getogen is. Daarna besloot ze haar wens om actrice te worden na te jagen en vertrok naar Parijs voor haar acteeropleiding. Ze heeft een grote liefde voor entertainen en verschijnt in verschillende televisieprogramma’s. Daarnaast heeft ze in de 10 jaar dat ze in Parijs woont een grote liefde voor vintage couture fashion ontwikkeld.

Ze komt terug naar Israël en opent een kleine winkel in Tel Aviv. Samen met een naaister start ze met het ontwerpen van avondjurken. In 1992 ontwierp Pnina haar eerste trouwjurk, op verzoek van een klant. Deze uitdaging wilde ze wel aangaan en dat is niemand ontgaan. Met dit ontwerp haalde ze de voorpagina van een Israëlische krant. De vraag naar haar bruidsjurken werd groter en groter en Tornai besloot haar winkel om te toveren naar een bruidszaak. In 2005 klopte ze aan bij Kleinfeld, maar haar jurken werden direct afgewezen. Deze zouden te sexy zijn. Opgeven komt niet in het woordenboek voor van de designer, ze paste haar designs aan en keerde terug naar Kleinfeld. Zo werd zij een van de designers van de New Yorkse bruidsmodezaak. Binnen twee jaar tijd werd zij een van de meest verkochte designers in de zaak. Ze is de enige designer met een eigen boetiek binnen Kleinfeld. Tegenwoordig is Pnina twee weken per maand in New York, ze rest van de dagen vliegt ze van winkel naar winkel. Haar jurken worden wereldwijd verkocht.

Nicole Cavallo

Nicole is opgegroeid in een echte Bridal familie. Haar oma startte met het eerste bruidsatelier, dat later overgenomen werd door Nicole’s moeder -Alessandra Rinaudo, maar het was alles behalve zeker dat Nicole ook stappen zou gaan maken in de bruidsbranche. Vooral in haar tienerjaren kon ze maar weinig interesse opbrengen voor de bruidsmode. Toch kwam daar een paar jaar later die fascinatie voor bruidsmode en een nog grotere liefde voor het merk, de collecties en de identiteit van Nicole Spose. Na jaren gewerkt te hebben voor het bruidsmerk treedt ze nog niet zo lang geleden in de voetsporen van haar moeder en wordt Creative Director voor Nicole Spose. In maart 2020 zou haar eerste eigen collectie gelanceerd worden, maar helaas zag dit er door Covid-19 iets anders uit.

Ook voordat Nicole Creative Director werd, werkte ze hard aan haar carrière. Mede doordat Nicole nog in haar twintiger jaren is, is ze voor vele jonge meiden een echt rolmodel.

Trouwen in een jurk van één van deze powervrouwen?

Maak hier een afspraak
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak