29 dagen, dan mogen de meisjes de jongens vragen(29 februari 2020)

29 februari 2020, schrikkeldag. Volgens eeuwenoude traditie is dit de dag dat een vrouw de man ten huwelijk mag vragen. De man mag op deze dag het aanzoek ook officieel niet weigeren.

Dat de vrouw een man ten huwelijk vraagt is tegenwoordig niet vreemd meer. Steeds vaker neemt de vrouw het initiatief en vraagt haar partner ten huwelijk. Door de jaren heen zijn vrouwen steeds assertiever geworden en voelen zij zich niet meer afhankelijk van een man. Wil ík het? Dan doe ík het. Daarmee worden alle clichés en ouderwetse denkwijzen in een keer van tafel geveegd.

Als vrouw zijnde hoef je dus zeker niet meer te wachten op de dag dat jouw partner op één knie gaat.

Vroeger was het een absolute no-go wanneer een vrouw zichtbaar interesse toonde in een man, laat staan de man ten huwelijk vroeg. Maar we weten ook allemaal hoe moeilijk mannen het vinden om hun gevoelens te uiten. Soms draaiden een man en een vrouw wel jaren om elkaar heen, voordat de man eindelijk de eerste stap zette.

Dit is één van de redenen waarom schrikkeldag uitgeroepen is tot dé dag waarop vrouwen hun man ten huwelijk mogen vragen en daarmee uit het standaard rollenpatroon stappen.

Gerelateerde content
Start your own fairy tale here
Maak een afspraak